SCANDAGRA EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 10 828 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 63 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komm

SCANDAGRA EESTI AS hetkeolukord

Juba 10 828 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 63 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Scandagra Eesti AS põhitegevusalaks on jõusööda tootmine ja müük, taimekasvatuse sisendite (väetised, seemned, taimekaitsevahendid) müük, loomafarmitarvikute hulgi- ja jaemüük ning teraviljakaubandus. Jaemüügiäriüksus tegeleb väetiste, seemnete, taimekaitsevahendite, söötade ja karjapidamistarvikute müügiga Jüri, Rakvere, Tartu, Viljandi, Võru, Pärnu ja Kuressaare kauplustes ning e-poes.

Scandagra Eesti on sertifitseeritud ISO 14001 ja ISO 9001 keskkonna- ning kvaliteedijuhtimisstandardite järgi.

Ettevõtte müügitulu 2022. aastal oli 182 miljonit eurot, millest 104 miljonit eurot moodustas müük Eesti turule, 71 miljonit eurot eksport teistesse

Euroopa Liidu riikidesse ja 7 miljonit eurot eksport EL-st välja.

Võrreldes 2021. aastaga kasvas müügitulu 41%. Aruandeaasta puhaskasumiks kujunes 3,1 miljonit eurot (2021. a puhaskasum oli 2,3 miljonit eurot).

Tulemuslikkust mõjutas positiivselt eelkõige efektiivne tooteportfell, õnnestunud riskijuhtimine ning tugev väärtuspakkumine põllumeestele. Aasta muutis keeruliseks sisendite ning vilja hindade väga suures vahemikus liikumine. Volatiilsust turul suurendasid sõjast tingitud erinevad tarneraskused. Tulemust toetas suhteliselt hea saagiaasta Eestis, mis parandas taimekasvutuse majanduslikku tulemust. Kõrge piimahind tagas piimafarmide hea toimetuleku, kuid seafarmide majanduslik olukord halvenes aasta jooksul veelgi. Aasta teises pooles avaldas negatiivset mõju järsk energiahindade tõus, mis avaldus söödatootmise ja viljakuivatuse nõrgemas kasumlikkuses.

Ettevõttes töötas 2022. aastal keskmiselt 119 töötajat (2021.aastal 114). Ettevõtte poolt majandusaasta jooksul arvestatud töötasu kokku moodustas 2 766 tuhat eurot (2021. aastal 2 538 tuhat eurot).

Aruandeperioodil investeeriti põhivarasse 1,0 miljon eurot, põhiliselt renoveeriti söödatehase ning elevaatorite seadmeid ja tootmisliine.

Lähiaastatel on investeeringute tase planeeritud samal tasemel hoidmaks ja parandamaks vilja- ja sööda tarneahela efektiivsust.

Lähiaastail on prioriteediks äritegevuse kapitalitootluse ning kogu ettevõtte jätkusuutlikkuse hoidmine läbi investeerimise, motiveeritud meeskonna ning tulemusliku varude juhtimise.

Arendustegevused on 2023. aastal eelkõige seotud tarneahela efektiivistamisega, digitaliseerimisega ja energiakulu vähendamisega. Jätkame

Scandagra kommunikatsiooniprogrammiga edastades põllumeestele operatiivset infot ja korraldades neutraalseid praktilisi katseid põldudel.

Scandagra põhilisteks riskideks on ka uuel aastal klientide krediidirisk ja vilja ning väetiste turuhindade muutumise risk. Krediidiriski realiseerumise seisukohast on oluline põldude saagikus ja põllumajandustoodangu hinnad. Tänu vilja kõrgetele hindadele said kliendid oma kohustuste katmisega 2022. aastal hästi hakkama ja üle tähtaja võlgnevused langesid aasta lõikes. Vilja maailmaturuhinna kõikumise riski maandab Scandagra vastavate finantstööriistade abil ning need kõikumised ei oma olulist mõju firma majandustulemusele.

Scandagra äritegevus hõlmab tervet kalendriaastat, kõrgperioodiks võib lugeda suve lõpu sügise algese viljakoristushooaega.

Scandagra tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Ettevõtte peamised suhtarvud:

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid 2022 2021

Käibekasv %=(müügitulu 2022-2021)/müügitulu 2021*100 41,2 8,7

Brutokasumimäär(%)=brutokasum/müügitulu*100 6,6 7,8

Puhasrentaablus (%)=puhaskasum/müügitulu*100 1,7 1,8

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja(kordades)=käibevara/lühiajalised kohustised 1,7 1,2

Varade tootlus (%)=puhaskasum/varad kokku*100 3,7 4,9

Omakapitali tootlus (%)=puhaskasum/omakapital kokku*100 18,5 17,7

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

SCANDAGRA EESTI AS: jutud Eesti põllumajanduse surmast on selgelt liialdatud

Eelmise aasta lõpus on paljud Eesti põllumajandusettevõtted eriti vinge hoo sisse saanud, sama lugu on ka  SCANDAGRA EESTI AS -ga, mis varasema kvartaliga võrre
ssb.ee
Eelmise aasta lõpus on paljud Eesti põllumajandusettevõtted eriti vinge hoo sisse saanud, sama lugu on ka SCANDAGRA EESTI AS -ga, mis varasema kvartaliga võrreldes on käivet kasvatanud 2 korda. Asutatud: 1997. aastal Juht: Jurgita Radzevice Töötajate arv: 118 inimest Käive 2017. aastal: 118 miljonit eurot Ettevõte toodab jõusöötasid, seguväetisi, taimekaitsevahendeid ja seemneid. Äri õitseb nii, et allergikul on nina nohust paks. Ainuüksi eelmise aasta viimases kvartalis oli ettevõtte käive üle 44 miljoni euro. Aasta varasemaga võrreldes on kasv olnud tõesti tubli.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.