EESTI KILLUSTIK OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 7840 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 199 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja komme

EESTI KILLUSTIK OÜ hetkeolukord

Juba 7840 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 199 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

OÜ Eesti Killustik põhitegevusalaks on ehitusmaavarade kaevandamine, täitematerjalide tootmine ja müük. Kontserni konsolideeritud müügitulu 2022. aastal oli 10,7 miljonit (2021.aastal 13,6 miljonit) eurot ja kontsern müüs kokku 1,77 miljonit tonni erinevaid looduslikke täitematerjale (killustik, kruus, liiv, sõelmed).

Emaettevõttest müüdi aruandeaastal killustikku, muid paekivitooteid, liiva- ja kruusakarjääride toodangut ning muid teenuseid summas 9,9 miljonit (2021.aastal 11,9 miljonit) eurot.

Struktuur ja juhtimine

OÜ Eesti Killustik kontserni kuuluvad aruande kuupäeva seisuga järgmised äriühingud (nimi, osaluse %):

OÜ Eesti Killustik - emaettevõte

OÜ Forek – 50,1%

OÜ Sagariste Põllud – 100%

Aruandeperioodil ühendas Eesti Killustik OÜ endaga 100%-lised tütarettevõtted OÜ Eesti Liiv, OÜ Anelema Karjäär ja OÜ EK Rae. Ühinemise bilansipäev oli 01.09.2022, ühinemine kanti registrisse 10.02.2023.

Äritegevus

Kontserni 2022 a. majandustulemusi mõjutas oluliselt taristuehitussektori mahtude langus, millega kaasnes vähenenud nõudlus täitematerjalide järele. Riigiteede remondi- ja ehitustööde maht langes võrreldes varasema perioodiga enam kui viiendiku võrra mille tingis eelkõige ehitushindade järsk kallinemine, tulenevalt Venemaa sissetungiga Ukrainasse kaasnenud mõjudest. Sisendhindade kallinemisega seotud riskid olid pidevalt ka Eesti Killustiku juhtimisel fookuses. Tänu operatiivsele tegutsemisele suudeti oludega kiirelt kohaneda ning hoida ära suurem negatiivne mõju ettevõtte majandustulemustele. Eesti Killustik OÜ on jätkuvalt ehitussektori juhtivaid täitematerjalidega varustajaid, tulenevalt eelkõige karjääride laiast võrgustikust, kvaliteetsetest toodangust ning pädevatest töötajatest.

Investeeringud 2022.aastal investeeriti kontserni äritegevusse kokku 4,7 miljonit eurot. Lisaks masina- ja seadmepargi uuendamisse, on jätkuvalt investeeritud geoloogiliste uuringute läbiviimisse ja geoloogiliste uuringute- ja kaevandamisõiguste omandamisse, et tagada ettevõtte äritegevuse jätkusuutlikkus. 2022. aastal suurenes uuringuõiguste, läbiviidud uuringute ja kaevandamisõiguste portfell kokku 1,2 miljoni euro võrra.

Olulisemaks investeeringuks seadmepargi osas oli 1,2 miljoni euro suurune investeering hübriidtehnoloogial mobiilsesse purustuskompleksi, mis võimaldab toota täitematerjale efektiivselt ja keskkonnasäästlikult elektri jõul.

2023.aastaks oleme planeerinud lisaks seadmepargi täiendamisele investeeringud päikeseparkide arendamiseks ja kasutuselevõtmiseks tootmisüksustes ning jätkame panustamist geoloogiliste uuringute ja kaevandusõiguste omandamisse.

Personal

Eesti Killustik andis 2022. aastal tööd üle 50 inimesele üle Eesti. Hoolitseme oma töötajate eest, tagades neile kaasaegsed ja ohutud töötingimused ning hea palgataseme. Samuti hoolime enda töötajate tervisest, tagades kõikidele töötajatele ettevõtte poolt täiendava tervisekindlustuse.

Keskkonnaalane ja sotsiaalne vastutus

Maavara kaevandamine on meie peamistes üksustes olulise keskkonnamõjuga tegevus, kuid mõju reguleeritakse ja leevendatakse ettevõttele väljastatud keskkonnalubades sätestatud tingimustega. Eesti Killustik OÜ koos tütarettevõtetega on moodustanud ja jätkab eraldiste tegemist tulevikku suunatud finantsreservi, millest kantakse karjääride korrastamise ja võimalike erakorraliste keskkonnakahjude kulud. Ettevõte panustab keskkonna-alase teadlikkuse tõstmisesse. 2022. aastal alustasime ettevõtte ökoloogilise jalajälje hindamisega, millega jätkamiseks luuakse ettevõttes 2023 a. aasta kevadel kliimaspetsialisti ametikoht. Lisaks koolitab ettevõte enda juhtivtöötajaid looduskeskkonna, ühiskonna ja ettevõtte juhtimistavade jätkusuutlikkuse (ESG) teemal, eesmärgiga kaardistada ettevõtte mõju keskkonnale ja seada konkreetsed eesmärgid süsiniku jalajälje vähendamiseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Rohelisema tuleviku suunas

The post Rohelisema tuleviku suunas appeared first on Eesti Killustik OÜ - Tulevik kindlal alusel.
eestikillustik.ee

Meie karjäärid on 28.07.2023.a. suletud

The post Meie karjäärid on 28.07.2023.a. suletud appeared first on Eesti Killustik OÜ - Tulevik kindlal alusel.
eestikillustik.ee

Otsime uude avatavasse Väo karjääri PURUSTI MEESKONDA!

The post Otsime uude avatavasse Väo karjääri PURUSTI MEESKONDA! appeared first on Eesti Killustik OÜ - Tulevik kindlal alusel.
eestikillustik.ee

Ootame meeskonnaga liituma kuldsete kätega TEHNIKUT!

The post Ootame meeskonnaga liituma kuldsete kätega TEHNIKUT! appeared first on Eesti Killustik OÜ - Tulevik kindlal alusel.
eestikillustik.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.