ASTROMOTO AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Mootoriõli on teie sõiduki mootori eluks vajalik. See toimib määrdeainena, jahutusvedelikuna ja puhastusvahendina, tagades mootori keerukate osade sujuva ja tõh

Miks on regulaarsed õlivahetused sõiduki jaoks olulisel kohal?

Mootoriõli on teie sõiduki mootori eluks vajalik. See toimib määrdeainena, jahutusvedelikuna ja puhastusvahendina, tagades mootori keerukate osade sujuva ja tõhusa töö. Ilma selleta kuumeneks teie auto mootor kiiresti üle, kulub ära ja lõpuks rikneb.

Mootoriõli täidab mitmeid kriitilisi funktsioone. See määrab mootori komponente, vähendades hõõrdumist, aitab mootorit jahutada, viies soojust eemale, puhastab mootorit, hoides mustuse osakesi hõljumas, ja hoiab ära korrosiooni, takistades rooste teket.

Regulaarsete õlivahetuste tähtsus

Regulaarsed õlivahetused hoiavad teie mootori puhta ja prahtivabana. Aja jooksul õli laguneb ja saastub tolmuga, mustusega ja metallilaastudega, mis võivad teie mootorit kahjustada. Regulaarne õlivahetus tagab, et need saasteained eemaldatakse, pikendades seeläbi teie mootori eluiga.

Värske õliga töötab teie mootor sujuvamalt, mis võib parandada kogu sõiduki jõudlust ja kütuseefektiivsust. Vana, must õli võib põhjustada teie mootori raskemini töötamist, mis võib viia jõudluse vähenemise ja kütusekulu suurenemiseni.

Regulaarsed õlivahetused võivad ära hoida sette ja laki tekkimist, mis võivad ummistada teie mootori sisemisi kanaleid ja viia kulukate remontideni. Regulaarsete õlivahetuste ajakava järgides investeerite oma auto tervisesse ja väldite võimalikke mootorikahjustusi.

Õlitüüpide ja viskoossuse mõistmine

Tavaline õli on toodetud toornaftast ja on olnud standardiks paljude aastate jooksul. Sünteetiline õli seevastu on loodud pakkuma ülimat jõudlust ja kaitset. See talub kõrgemaid temperatuure ja kestab kauem, muutes selle ideaalseks valikuks kaasaegsetele mootoritele.

Viskoossus viitab õli paksusele ja selle võimele voolata erinevatel temperatuuridel. Õige viskoossuse valimine on oluline, et tagada teie mootori nõuetekohane määrimine kõigis sõidutingimustes.

Kui tihti peaksite õli vahetama?

Enamik tootjaid annab sõiduki kasutusjuhendis soovitusi õlivahetuse intervallide kohta. Need juhised põhinevad mootori konkreetsetel vajadustel ja neid tuleks järgida optimaalse mootori tervise säilitamiseks.

Teie sõiduharjumused ja tingimused võivad mõjutada, kui tihti peate õli vahetama. Sagedased lühikesed sõidud, äärmuslikud temperatuurid ja haagise vedamine võivad kõik nõuda sagedasemaid õlivahetusi.

Märgid, et teie auto vajab õlivahetust

Kui õli on tume ja kare või kui märkate põleva õli lõhna, on need märgid, et teie õli on vaja vahetada. Regulaarsed kontrollid teie õli taseme ja kvaliteedi üle aitavad teil määrata, millal on aeg õlivahetuseks.

Paljud kaasaegsed sõidukid on varustatud õli eluea jälgimissüsteemidega, mis hoiatavad teid, kui on aeg õlivahetuseks. Nende hoiatustulede jälgimine aitab teil hoida teie sõiduki mootori tervist.

Õlivahetusprotsess

Õlivahetus hõlmab vana õli tühjendamist, õlifiltri vahetamist ja mootori täitmist värske õliga. See protsess tagab, et teie mootor on kaitstud ja töötab tõhusalt.

Tihti on õlivahetus hea võimalus täiendavate hoolduskontrollide teostamiseks, nagu pidurite, rehvide ja vedelike tasemete kontrollimine, et tagada teie sõiduki tipptasemel seisukord.

Hoidke oma sõiduk sujuvalt töötamas ASTROMOTO AS-ga – teie usaldusväärne partner professionaalseteks õlivahetusteks ja autode hoolduseks Tartus!

Vaata rohkem

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

ASTROMOTO AS tegevusaruanne 2022

2022.a. oli AS Astromoto jaoks kahekümne üheksas tegevusaasta. Firma alustas oma tegevust 1993 aastal. Tegevusaladeks oli veoteenus ja autode agregaatide remont
ssb.ee
2022.a. oli AS Astromoto jaoks kahekümne üheksas tegevusaasta. Firma alustas oma tegevust 1993 aastal. Tegevusaladeks oli veoteenus ja autode agregaatide remont. Firma tegevjuhtkonda kuuluvad: Villi Becker, Aivar Luigaste, Mati Pehk, Artur Sinipalu. Juhatus koosneb kahest liikmest. Ettevõtte põhitegevusalaks 2022.a. on kujunenud autode hooldus ja remont, lisaks autoagregaatide remont. Lähitulevikus plaanitavaid investeeringuid ja arendustegevuse projekte ei ole. Vaatamata majanduslangusele ja üldisele elektri ja varuosade hindade tõusule oleme suutnud vältida osutatava teenuse hinnatõusu

5 märki, et teie auto vajab kardaani remonti

Kardaani telg, tuntud ka kui veovõll, on mehaaniline komponent, mida kasutatakse pöördemomendi ja pöörlemise edastamiseks mootorist sõiduki ratasteni. See on jõ
ssb.ee
Kardaani telg, tuntud ka kui veovõll, on mehaaniline komponent, mida kasutatakse pöördemomendi ja pöörlemise edastamiseks mootorist sõiduki ratasteni. See on jõuülekandesüsteemi kriitiline osa ja on eriti levinud tagaveolistes ja nelikveolistes sõidukites. Kardaani telg mängib olulist rolli sõiduki jõudluses ja juhitavuses. See tagab mootori jõu sujuva ülekande ratastele, võimaldades efektiivset sõiduki liikumist. Kardaani telje probleemid võivad põhjustada märgatavaid probleeme sõiduki käsitsemisel ja jõudluses. Märk #1: Ebatavalised vibratsioonid Üks esimesi märke võimalikust kardaani

Nõuandeid sõiduki mootori hooldamiseks

On oluline, et teie sõiduki mootor oleks korralikult hooldatud, kuna see tagab sõiduki töövõime, pikaealisuse ja ohutuse.   Mootori tundmaõppimine  Mootor on te
ssb.ee
On oluline, et teie sõiduki mootor oleks korralikult hooldatud, kuna see tagab sõiduki töövõime, pikaealisuse ja ohutuse.  Mootori tundmaõppimine Mootor on teie sõiduki süda, muutes kütuse mehaaniliseks jõuks. Mootori tööpõhimõtete mõistmine aitab teil seda paremini hooldada. Alates rida-neljast kuni V8 mootoriteni, igal tüübil on oma hooldusvajadused. Oma mootori tüübi tundmine on õige hoolduse esimene samm. Regulaarne mootori hooldus Regulaarne õlivahetus on teie mootori elujõu allikas, vältides kulumist ja ülekuumenemist. Õppige tundma märke, millal on õige aeg õlivahetuseks ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.