KAASIK KOOLITUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Esmaabi on kriitiline oskuste kogum, mis võimaldab inimestel pakkuda kohest abi meditsiinilistes hädaolukordades. See võib olla elu ja surma küsimus ning on häd

5 olulist esmaabi oskust, mida kõik peaksid teadma

Esmaabi on kriitiline oskuste kogum, mis võimaldab inimestel pakkuda kohest abi meditsiinilistes hädaolukordades. See võib olla elu ja surma küsimus ning on hädavajalik, et kõik, olenemata nende ametist või elustiilist, omaksid esmaabi põhimõtete baasteadmisi.

Effektiivne esmaabi hõlmab kiiret hindamist, rahulikku otsustamist ja sobivate tehnikate rakendamist vigastatud või haige inimese stabiliseerimiseks kuni professionaalse meditsiiniabi saabumiseni.

1. CPR (kardiopulmonaalne elustamine)

Südame seiskumine võib juhtuda igal ajal ja igal pool. Südame seiskumise tunnuste, nagu reageerimatus ja hingamise puudumine, äratundmine on elupäästva sekkumise jaoks kriitiline.

CPR sooritamine hõlmab rindkere kompressioone ja päästehingamist. Praegune juhend soovitab suhet 30 kompressiooni kahe hingetõmbe kohta, rõhuga kvaliteetsetele rindkere kompressioonidele kiirusega 100 kuni 120 minutis.

2. Automaatse välise defibrillaatori (AED) kasutamine

AED-d on mõeldud elektrišoki andmiseks südamele, mis kogeb äkilist südame seiskumist. Nende olemasolu ja õige kasutamine võib oluliselt suurendada ellujäämise võimalusi.

AED kasutamine hõlmab seadme sisselülitamist, padjandite õiget paigaldamist ja häälsignaalide järgimist. On oluline tagada, et šoki andmise ajal ei puudutaks keegi kannatanut.

3. Verejooksu kontrollimine

Verejooksu tüübi tuvastamine on oluline õige tegevuskava määramiseks. Arteriaalne verejooks nõuab koheset tähelepanu suure verekaotuse riski tõttu. Otsene surve, kõrgemale tõstmine ja survepunktide kasutamine on levinud meetodid verejooksu kontrollimiseks. Raskematel juhtudel võib olla vajalik žgutt.

4. Šokiravi

Šokk on eluohtlik seisund, mis tekib siis, kui keha ei saa piisavalt verevoolu. Sümptomiteks on külm, kleepuv nahk, kiire hingamine ja nõrkus. Esmaabi šokis kannatanule hõlmab inimese lamama panemist, jalgade kõrgemale tõstmist ja nende soojas ning mugavas hoidmist kuni erakorraliste teenuste saabumiseni.

5. Seljavigastustega tegelemine

Seljavigastused võivad tekkida kukkumiste, autoõnnetuste või spordivigastuste tagajärjel. Vigastuse koha valu, tuimus või halvatusnähtude äratundmine on elulise tähtsusega. On ülioluline immobiliseerida selgroog ja vältida kannatanu tarbetut liigutamist. Kui CPR on vajalik, kasutage lõua-tõstmise tehnikat ilma pead tagasi kallutamata.

Tõstke oma meeskonna hädaolukordadeks valmisolekut KAASIK KOOLITUS OÜ ekspertide esmaabi koolitusteenustega.

UURI LISAKS

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Ohutuskultuuri loomine töökohal efektiivse koolituse abil

Töökoha ohutuskultuur on organisatsiooni väärtushinnang, mis seab ohutuse põhiväärtusena esikohale. See on juhtkonna ja töötajate ühine pühendumus tagada, et kõ
ssb.ee
Töökoha ohutuskultuur on organisatsiooni väärtushinnang, mis seab ohutuse põhiväärtusena esikohale. See on juhtkonna ja töötajate ühine pühendumus tagada, et kõigi tervis ja heaolu on kaitstud proaktiivse lähenemisega õnnetuste ja vigastuste ärahoidmisele. Ohutuskultuuri loomine ei ole ainult regulatsioonidega kooskõlas olemine; see on keskkonna edendamine, kus igaüks tunneb end vastutavana oma ohutuse ja kolleegide ohutuse eest. See kultuur vähendab töökoha intsidentide riski, tõstab töötajate moraali ja võib isegi parandada tootlikkust. Praeguse ohutuskultuuri hindamine Tõhusa

KAASIK KOOLITUS OÜ tegevusaruanne 2022

Kaasik Koolitus OÜ põhieesmärgiks on täiskasvanute tööalaste- ja vabahariduslike koolituste korraldamine, sh toiduhügieeni, esmaabi ja psühholoogilised koolitus
ssb.ee
Kaasik Koolitus OÜ põhieesmärgiks on täiskasvanute tööalaste- ja vabahariduslike koolituste korraldamine, sh toiduhügieeni, esmaabi ja psühholoogilised koolitused. Vabahariduslik koolitus võimaldab isiksuse, tema loovuse, annete, initsiatiivi ja sotsiaalse vastutustunde arengut ning eluks vajalike teadmiste, oskuste ja võimete lisandumist. Tööalane koolitus võimaldab olemasolevate kutse-, ameti- ja erialaste teadmiste, oskuste ja vilumuste omandamist ja täiendamist. Aruandeperiood on läbi raskuste läbitud ja järgmiseks, 2023 aastaks, on planeeritud ellu jääda.

Toiduhügieeni tähtsus toidutööstuses

Toiduhügieen hõlmab kõiki vajalikke tingimusi ja meetmeid, mida tuleb võtta toidu tootmisel, käitlemisel, säilitamisel ja ettevalmistamisel, et tagada selle ohu
ssb.ee
Toiduhügieen hõlmab kõiki vajalikke tingimusi ja meetmeid, mida tuleb võtta toidu tootmisel, käitlemisel, säilitamisel ja ettevalmistamisel, et tagada selle ohutus tarbimiseks. Külalislahkuse tööstuses, kus ettevõtted pakuvad toitu avalikkusele, on kõrgete toiduhügieeni standardite säilitamine mitte ainult seaduslik nõue, vaid ka kriitiline tegur tarbijate tervise kaitsmisel ja ettevõtte edu tagamisel. Halb toiduhügieen võib põhjustada toidust tingitud haigusi, mis võivad tarbijatele kaasa tuua tõsiseid tervisemõjusid, sealhulgas hospitaliseerimist ja isegi surma. Ettevõtete jaoks võib see

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.