MONTESSORI KOOL MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 71 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteer

MONTESSORI KOOL MTÜ hetkeolukord

Juba 71 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Montessori Kool asutati märtsis 2022. aastal. Ühingu eesmärk on Montessori pedagoogika edendamine Eestis, et toetada Montessori kooliklasside loomist, tegutsemist ning laienemist. Juhatusse kuulub 6 liiget.

Üheks I poolaasta olulisemaks tegevuseks oli MTÜ poolt koostöölepingu sõlmimine Rocca al Mare Kooliga, et tagada Montessori meetodil tegutseva klassi avamine kooli ühe osana. MTÜ rolliks on aidata tagada autentse pedagoogika rakendamine selles klassis, tagades väljaõppinud Montessori õpetaja ning vajalikud õppematerjalid.

Kevadel korraldati ühingu eestvedamisel kohtumised peredega, et tutvustada laiemalt võimalust Montessori kooli avamisest ning et kasvatada kogukonda. Samuti toimusid õpetajatega koostöös vestlused peredega, kes klassi tulid.

MTÜ Montessori Kool koostöös Eesti Montessori Ühingu ja Eesti Montessori Instituudiga korraldasid 6 avalikku Montessori-teemalist vestlusringi, kuhu kõik soovijad said tulla osalema.

MTÜ tegutses aktiivselt rahaliste vahendite leidmisega klassi avamiseks. Selleks esitasime taotluse Eesti Ameerika Fondi, kes otsustas taotluse rahuldada ning toetas õppevahendite soetamist ja seeläbi Montessori hariduse jätkusuutlikku arendamist Eestis.

Augustis sõlmis MTÜ lepingu kooli ruumide rentimiseks, olles siinkohal partneriks Rocca al Mare koolile. Augustis toimus kooliklassi sisustamine ja ülesehitamine õpetajate ja lapsevanemate koostöös, MTÜ juhatuse eestvedamisel. Pered aitasid riiuleid vahatada, mööblit kokku panna, tellitud materjale kastidest välja võtta, esitlusmaterjale lamineerida ja lõigata, ruume puhastada, kaunistuseks taimi istutada, raamatuid sorteerida jne. Ikka leidus kogukonnas keegi, kes sai mingile probleemile lahenduse pakkuda, kas siis näiteks suuremate asjade transpordi osas või arvutite ühendamise ja seadistamise osas. Koostegemine võimaldas mitmeid ettenägematuid kulusid vähendada.

1. septembril toimus avaaktus. Montessori kooli aktusele tulid ka Hannes Tamjärv, RAM kooli direktor Sirje Toomla, RAM kooli algklasside juhataja Siiri Kaasik ning Riigikogu liige ja endine haridusminister Liina Kersna.

Kooli avamist käsitleti mitmetes meedia väljaannetes: 1) Pere ja Kodu artiklis Uued tuuled! Täna avati Eesti esimene Montessori kool - Pere ja Kodu, 2) Kanal 2 Õhtu saates (saade läks eetrisse 6.09.2022), 3) Aktuaalses Kaamera Nädala saates (11.09.2022 kella 21:00 saade, teemakajastus algab 23:28) 4) Õpetajate Lehes 1.09.2022 Täna avatakse Eestis esimene Montessori kooliklass : Õpetajate Leht

Nägime, et meie tegevuse vastu on laiem avalik huvi.

Esimeses Montessori klassis alustas õppimist 20 last 3 õpetaja juhendamisel.

Planeerides ette järgmiste aastate tegevusi, on MTÜ juhatus otsustanud prioriteetse tegevusena toetada uute õpetajate väljaõpet ja saata uued õpetajad koolitusele Itaaliasse ja Hispaaniasse. Nende koolituse eest tasumiseks saavad soovijad annetada MTÜ kontodele.

Samuti toetab MTÜ õpetajate täiendõpet ja praktilisi käike teistesse Montessori keskkondadesse.

Avatud on kooli kodulehekülg ning sotsiaalmeediakontod.

Instagram: instagram/montessori.kool

Facebook: facebook.com/TallinnaMontessoriKool kodulehekülg: https://montessorikool.ee/

Jaanika Müürsepp

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kogukonna lood

Täna toimus Montessori kooli õuel laat 4. mai 2024Autor: Merje Miller Ilmataat oli täna lahke ja Montessori kooli õuel toimunud kevadlaadal siras soe kevadine p
montessorikool.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.