HIIUMAA SADAMAD SA

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1180 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja komment

HIIUMAA SADAMAD SA hetkeolukord

Juba 1180 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli Sihtasutusele Hiiumaa Sadamad neljas tegutsemisaasta.

Sihtasutus on asutatud Hiiumaa Vallavalitsuse haldusalasse kuuluvate Kärdla, Orjaku, Sõru ja Kalana väikelaevasadamate majandamiseks ning arendamiseks. Sihtasutuse põhikirjalised tegevuseesmärgid on: rahaliste ja mitterahaliste vahendite kogumine sadamate rekonstrueerimiseks ja arendamiseks, et pakkuda turistidele, kaluritele, harrastuskalapüüdjatele ja kohalikele elanikele kvaliteetseid teenuseid ning teostada nimetatud sadamate haldamist, arendamist, opereerimist ja muid sellega seonduvaid toiminguid. Samuti on sihtasutuse tegevuse eesmärk kaasa aidata reostustõrje-, keskkonnakaitse- ja merepäästevõimekuse suurendamisele ning veespordivõimaluste arendamisele.

Toetusprojektid 2022. aastal viidi ellu: * Leader-projekt sadamate tähistamiseks viitadega ja mänguväljakute rajamine, eelarve mahuga 16 680 eurot (toetuse määr 60%), mida oli 2019. aastast covid-olukorra tõttu edasi lükatud.

* Samuti lõppes augustikuuga INTERREG Central Baltic programmi projekt "Energetic Small Ports".

Projekti fookus oli nii energiatõhusatel lahendustel ja taastuvenergia kasutamisel sadamates kui ka rahvusvahelisel koostööl ja turundustegevustel. Projekti eelarve 163 400 eurot, sellest 42 000 eurot investeeringud. 2022. aastal viidi läbi teine temaatiline seminar Eesti osapooltele ja viidi ellu investeeringud elektripaigaldise uuendamiseks sadamates. Samuti osaleti teiste partneritega koostöös turundustegevustes.

* 2021. aasta EMKF taotlusvoorust sai toetust MTÜ Hiiukalale esitatud taotlus Kalana kalurite kai rajamiseks, summas 37 369 eurot (toetuse määr 100%). Projekt viidi ellu sadama ehituse käigus, kai paigaldati koos teise ujuvkaiga 2022. aasta sügisel.

* 2022. aasta EMKF taotlusvoorust sai toetust Kalana jahisadama slipi ehitus ja osaline kate süvendustöödele, summas 104 800 eurot (toetuse määr 100%). Projekt viidi ellu sadama ehituse käigus.

* Kaks 2021. aasta lõpus positiivse otsuse saanud Leader-projekti: Kärdla sadama teenuste arendamine (müügileti sisseseade ja sportpaatide slipi laiendus) projekti eelarvega 24 802 eurot ja toetuse summaga 20 447 eurot (erinev toetusmäär 60...90%) ning seirekaamerate paigaldamine sadamatesse projekti eelarvega 14 841 eurot ja toetuse summaga 8 905 eurot (toetusmäär 60%).

2023. aastal jätkuvad: * INTERREG Estlat meetme projekt Sõru ja Kalana jahisadama väljaarendamiseks. Projektide eelarved olid vastavalt 390 859 eurot ja 781 722 eurot. Sõru ehitustööd tegi AS Tariston ja need lõpetati 2022. aasta suvel. Hankelepingu lõplikuks hinnaks kujunes peale lepingumuudatust 417 596 eurot. Kalana esimene hange viidi läbi tähtajaga 1.12.2021, kuid lõpetati lepingut sõlmimata , kuna kõik pakkumused ületasid eeldatava maksumuse rohkem kui kahekordselt. Projekti elluviimiseks kärbiti ehituse mahtu ning asuti otsima täiendavaid rahastusvõimalusi. Uus hange, tähtajaga 22.02.2022 oli edukas, leping sõlmiti 8.04.2022 samuti AS-ga Tariston, summas 936 856 eurot (ilma reservita). Selle projekti elluviimiseks on Hiiumaa vallavolikogu otsusega antud sihtasutusele volitus võtta sildlaenu kogusummas kuni 1 miljon eurot, et rahastada ehitustöid jookvalt kuni toetussummade laekumiseni. Samuti eraldati Hiiumaa valla eelarvest täiendavat toetust Kalana jahisadama ehituskulude katteks 465 000 eurot, mis võimaldas uuesti suurendada ka kärbitud süvendusmahtu. 8.12.2022 lõppes ehitusleping ja akteeriti viimased tööd, üles jäid mõned vaegtööd hiliseima tähtajaga 30.05.2023. Viimaste ehituskulude eest tasumine jääb samuti 2023. aastasse.

* 2022. aasta lõpus esitatud Leader-projekt generaatori ostmiseks, et varustada sadama tanklat elektriga voolukatkestuse korral. Projekti maht 1 660 eurot (toetusmäär 60%).

2022 navigatsioonihooaja ülevaade

Sihtasutuse hallatavates sadamates peatus 2022.a navigatsioonihooajal 871 külalisalust, kes viibisid sadamas keskmiselt 1,7 ööpäeva.

Külastatavus oli veidi kõrgem 2021. aastast: kasv tuli Sõru pea kahekordistunud külalisaluste arvust seoses sadama laienduse ja mitme suursündmusega; Kärdlas ja Orjakus külaliste arv ei muutunud. Siiski on oluline märkida, et 2022. aastal ei peatunud Kärdlas Muhu Väina regatt, mis tähendab, et mereturistide arvu kasv suutis katta u 110 võistlusjahi puudumise külaliste nimekirjast.

Püsilepinguga aluseid oli Kärdlas 40, Orjaku sadamas sõlmiti 49 püsilepingut ning Sõrul 34.

Aasta 2022 hooaja olulisemad sündmused sihtasutuse hallatavates sadamates olid Sõru Jazz, Sõru Saund, Hiiu Folk, Eesti karikavõistluste etapp ühepaatidele, FUN osavõistlus surfis, Vahuveini Weekend, Kodukohvikute päevad, Dago regatt, Oti regatt, Dago karikasarja seeriavõistlus, Paadimatk ümber Hiiumaa, Hiiumaa rahvaralli ja purjetamishooaja lõpupidu.

Finantssuhtarvud

Maksevõime üldine tase ehk lühiajalise võlgnevuse kattekordaja 2022.a 0,55 (2021.a 1,11) (käibevara/lühiajalised kohustised), rahaliste vahendite tase 2022.a 0,01 (2021.a 0,44) (raha/lühiajalised kohustised).

2023 tegevuskava ja eesmärgid 2023. aasta on toetusprojektide osas nö vaheaasta - varasemad projektid on lõppemas või lõppenud, uusi alles kavandatakse või kirjutatakse, uue eelarveperioodi meetmed pole kõik veel avatud.

2023. a eelarve koostamisel on arvesse võetud Kalana sadama käivitamist, sh lisanduvaid kulusid, aga ka tulusid kodusadama kohtadest ning külalisaluste külastustest.

2023.a oluline eesmärk on teenuste mahu ja käibe kasvatamine ning hoonete ja rajatiste hooldus ja remont nende hea olukorra säilitamiseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kärdla sadama külaliskorter

Kärdla sadamas, sadamahoone küljel asub merevaate ja saunaga külaliskorter mis majutab kuni 4 ööbijat. Ruumid …
The post Kärdla sadama külaliskorter appeared fi
hiiumaasadamad.ee

Tänane idee on homne edu

Margus Kastein foto: Jürgen Randma Käesoleva aasta lõpus täitub viis aastat sihtasutuse Hiiumaa Sadamad asutamisest. …
The post Tänane idee on homne edu appeare
hiiumaasadamad.ee

Hiidlased valisid aasta merendusteoks Kalana jahisadama avamise

Oktoobrikuu viimasel laupäeval kogunesid Hiiumaa merelised Kärdlasse, Yachts Service ellingusse, et panna punkt ühisele merendushooajale. …
The post Hiidlased v
hiiumaasadamad.ee

Kalana puhkeküla

Unusta argipäev ja naudi mereäärset puhkust. Kui otsid kohta, kus saaksid unustada argipäeva rutiini ja …
The post Kalana puhkeküla appeared first on Hiiumaa sa
hiiumaasadamad.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.