RUHNU KULTUURIRUUM MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 520 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

RUHNU KULTUURIRUUM MTÜ hetkeolukord

Juba 520 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Aastal 2016 aastal loodi kodanikualgatuse korras MTÜ Ruhnu Kultuuriruum. Liikmete arv 8. Tegevuseks Kihnu-Ruhnu mängude korraldamine.

Tegutsemisaastate jooksul on palju põnevaid projekte koos veetud, sealhulgas 2017 Lätlaste laevaga Palsa reis Gotlandile ja Ruhnu käsitöö õpitubade korraldamine. Puiduseadmete kasutamise kursuse korraldamine.

Ruhnu ajaloolise mööbli valmistamiseks seadmete soetamine. 2018 Ruhnu käsitöötubade sisustuste, tarvikute ning terrassi ehitus. Koostati

Ruhnu infoflaier. 2019 korraldati kuues Ruhnu viiulilaager ja “Ruhnu saarel mitu otsa” plaadiesitluskontserte. 2020 korraldati Ruhnu viiuli- ja looduslaager. 2021 korraldati juba VIII Ruhnu viiuli- ja looduslaager.

Aastal 2022 koguti, taotleti ja hangiti vahendeid ja 4-10. juulini viidi läbi “IX Ruhnu viiuli-, looduse- ja gurmeelaager”, kus lisaks igapäevastele pilliõpitubadele toimus saarel neli kontserti, saare loodust tutvustav matk ning külasimman elava muusika saatel. Laagris osales 35 igal tasemel pillimängijat, peamiselt eraõpetajate ja muusikakoolide õpilased ja tudengid ning Ruhnu lapsed ja noored. Laagri eestvedajateks ja õpetajateks olid muusikud ning ruhnurootsi muusika spetsialistid Karoliina

Kreintaal, Sänni Noormets ja Lee Taul ja Kairi Leivo. Laagri välisõppejõududeks olid sel korral viiulivirtuoos ja õpetaja Michalis Kouloumis

Küproselt, lauto- ja oudimängija Efren Lopez Hispaaniast ja maailmamuusika DJ Kosta Kostov Bulgaariast. Külalisõppejõud andsid saarel vanas puukirikus imelise kontserdi, samuti toimus loeng kontsert Hispaania rahvalikest pillidest Ruhnu rahvamajas, ning tantsuõhtu Kosta Kostovi eestvedamisel. Laagrilised aitasid kaasa ka saarel toimunud pulma toimumisele ja esinesid kirikus toimunud palvustel ja jumalateenistusel.

Laagri lõpukontserdil Ruhnu

Kultuuriaidas esinesid kõik õpetajad ja õpilased. Kontserdid võeti hästi vastu. Samuti korraldasime Liise talu hoovil külasimmani, kus viiulimängu saatel tantsiti vanu tantse ja mängiti laulumänge.

Ruhnu viiulilaager on 9 aasta jooksul pakkunud noortele viiuldjatele ja muusikutele suurepärast suvist enesetäiendamisvõimalust. Tänaseks on laagrist läbi käinud ca 200 noort viiuldajat, kelle repertuaari on jõudnud Ruhnu viiulimuusika. Noored on saanud ennast täiendada ka maailmakuulste viiuldajate käe all, et arendada oma tehnikat, mänguoskust ja repertuaari. Samuti on külalisõppejõudude kohalolek aidanud mõista erinevaid viiulikultuure mitmel pool maailmas. Viiulilaager on toonud saarele tipptasemel muusikud ja pakkunud kõrgetasemelisi muusikalisi elamusi saare elanikele ja külalistele. Viiulilaager innustab saare noori tegelema oma muusikalise pärandiga ja süvendab ruhnurootsi kultuuri tundmist.

Viiulilaagri toimumist toetasid Rahvakultuurikeskus, Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Saaremaa ekspertgrupp, Muusikakoolide Liidu programm „Noor Instrumentalist“ ja Ruhnu vald. Ruhnu muusikaeksport aastal 2022 viis Ruhnu muusikat ja lugusid esitava ansambli „Ruhnu saare lood ja laulud“ maailmamuusikamessile WOMEX Lissabonis. Maailmamuusikamessil toimusid kohtumised paljude muusikavaldkonna ekspertidega ja sõlmiti suhteid erinevate festivalide korraldajatega. Loodame projekti tulemusel saada Ruhnu muusikale ka maailmas veelgi laiemat tuntust ja ühtlasi tuua ka edaspidi Ruhnu saarele põnevaid muusikuid laiast maailmast. Projekti toetasid Kultuurkapital ja Music Estonia.

2022 aastal toimus ka palju MTÜ sisemisi uuendusi ja muutatusi. Liikmete soovil toimus juhatuse liikmete muudatus ning samas viidi sisse ka liikmemaksude muudatus, et olemasolevate liikmete panust ühingu tegevusse suurendada. Koostasime uue digitaalse liikmeks astumise avalduse blanketi ja süsteemi, võtsime vastu Vabaühenduste Liidu eetikakoodeksi baasil koostatud Ruhnu Kultuuriruumi eetikakoodeksi ning koostasime ühtlasi ka uue põhikirja, mis vastab rohkem tänapäevastele tegevustele ja eesmärkidele. Samas jätsime alles ka ajaloolised printsiibid, millele kunagi loodud ühing tugineb. Parandasime nii sisemist info liikumist organisatsioonis kui hakkasime ka rohkem kaasama avalikkust ja sidusorganisatsioone.

Tekkis idee hakata planeeritumalt tegutsema ja koostada järgmise 10 aasta visioon. Selle baasil oleme teinud palju koosolekuid nii omakeskis kui ka kogu saarele, mõttekodasid ja kohtumisi sidusorganisatsioonidega. Plaanis on aastal 2023 viia visioondokument lõppversiooni ning sellel põhinevalt kavandada ka ära tegevused ning finantsplaan. Teostasime ka ekspeditsiooni Stockholmis asuvate Ruhnuga seotud etnograafiliste materjalide kohapealseks seireks perioodil 21.-23.11.2022 (Ruhnu vallalt osaline toetus) ning selle raames alustame ka lõimumisprogrammi ruhnurootslate ja ruhnurootsi keele ja - kultuuri kaardistamisel.

Aastal 2023 plaanib MTÜ edasi tegeleda visiooni koostamisega aastani 2035 ja selle raames toetavate analüüside ja tegevustega. Peame vallaga läbirääkisimisi strateegilise partnerluse kokkulepeteks ning sõlmime rendilepingu rahvamaja kasutamiseks järgmiseks 5 aastaks. Kavas on suurendada koostööd kõigi kultuuriga seotud organisatsioonidega ja teha rohkem koostööd, selleks on soov eriti Kihnu Kultuuriruumiga seada sisse mitmeid ühisprogramme ja ka nendepoolse mentorlusega arendada oma tegevuskavasid.

Plaanis on aastal 2023 korraldada seni suurim viiulilaager ürituse kümnenda juubeli puhul ning samas ka esimene viiulifestival, kuhu võimalik avalikkusel ka pääsmeid hankida. Selleks on juba tehtud ka 2022 ettevalmistavaid töölaagreid, koosolekuid ja esimesi rahastustaotlusi.

Plaanime jätkata Ruhnu käsitöö õpitubade toetamist ja selle formaadi edasi arendamist. Ruhnu Kultuuriruumi laialdasem plaan on aastal 2023 soodustada aktiivsemat kultuurielu tekkimist Ruhnu ning jätkata suurematest plaanidest unistamisega.

Ruhnu Kultuuriruum plaanib korraldada tegevusi ja osaleda programmides mis aitaksid saarel elavdada kümbes põhilises teemakategoorias: 1. Kultuuriruum ja elukeskkond

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.