CLUB CAPITAL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1119 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 299 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid pu

CLUB CAPITAL OÜ hetkeolukord

Juba 1119 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 299 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Club Capital OÜ asutati 2012. aastal ning selle põhitegevuseks on kinnisvaratehingud ja tütarfirmade haldamine. Kuni 2018. aastani ei toimunud aktiivset majandustegevust. Alates 2018. aastast on ettevõte alustanud jõulist kinnisvaraportfelli laiendamist. Kinnisvara üksikobjektide ostu, müügi, üüri ja vahendustehingud on olnud kasvumootoriks.

Aastatel 2019-2022 jätkas ettevõte põhitegevuse arendamist, kaasates uusi partnereid ja suurendades kinnisvaraportfelli. Ettevõtte põhitegevus keskendub tütarfirmade haldamisele ja toetamisele. Põhitegevuse edendamise eesmärgil on moodustatud mitmeid kinnisvara tütarfirmade

SPV-sid (projektipõhised ettevõtted), mille kaudu on omandatud rahavoogu tootvad kinnistud, enamasti A-klassi äripinnad Tallinnas.

Pärast tegevuse laiendamist 2022. aastast kuni 2023. aasta esimese poole lõpuni seisab ettevõte silmitsi olukorraga, kus on pidanud fikseerima ajutisi kahjumeid. Ettevõte oli sunnitud võtma täiendavaid kohustusi tütarfirmade tegevuse toetamisel, mis on eriti suurenenud kiirelt kasvanud

Euribori (2022-2023) tõttu. Tütarfirmade finantseerimine põhineb peamiselt ujuva intressiga pangalaenudel. Tänaseks on olukord järk-järgult stabiliseerumas, SPV-d on juba osaliselt hakanud rahavooge vastavalt turutingimustele ja vajadustele optimeerima, mõnel juhul on tütarfirmad korraldanud varade muuki, et täiendada likviidsust ja fikseerida hetkeseisu kasumeid. Siiski on aruandva ettevõtte kasumlikkuse kiire taastumine praeguses majanduskeskkonnas 2023. ja 2024. aastatel juhtkonna arvates pigem pessimistlik. Eesmärk on tagada aruandvale ettevõttele ja kogu grupile vajalik likviidsus, stabiilsus ja arendusvõimalused.

Positiivseteks aspektideks saab märkida, et Club Capitali tütarfirmadel ehk enamikul märkimisväärsetel SPV-del on piisavalt omakapitali, et taluda ajutisi raskusi, mis võivad tekkida majandusolukorra pessimistlike väljavaadete korral (nt Euribori uus tõus, SKP,- nõudluse vähenemine jne). Ettevõtte omakapitali seisundi selgitused ja sellest tulenevad järeldused on esitatud käesoleva aruande vastavas lisas.

Aastatel 2024 ja 2025 on plaanis jätkata olemasoleva tegevusega, keskendudes olemasolevate partnerlussuhete hoidmisele ja uute loomisele ning uute jätkusuutlikke rahavooge tootvate kinnisvaraprojektide omandamisele ja haldamisele ettevõtte grupis. Club Capital OÜ-l on selleks piisavalt kogemust, kapitali kaasamise võimalusi, häid suhteid kommertspankadega ja klientidega. Lisaks keskendub grupp, sealhulgas tütarfirmad, finantsnäitajate positiivsele järkjärgulisele taastumisele ja suurema osa riskide juhtimisele.

Stanislav Kuznetsov juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.