TALLINN, VORMSI TN 16 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 780 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TALLINN, VORMSI TN 16 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 780 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Teostatud tööd aastal 2022: 1. Teises trepikojas renoveeriti küttesüsteem (toimus üleminek ühetorusüsteemilt kahetorulisele, korteritesse ja trepikotta paigaldati uued radiaatorid, keldris tehti soojatrassi vahetus ja soojustati, teostati küttesüsteemi tasakaalustamine). Tööd teostas Veidiko Company OÜ – 47529.29 eurot. Ehitusjärelevalvet teostas Balti Soojus Inspektor OÜ – 1800 eurot.

2. Kõigis neljas trepikojas teostati liftidele vajalikud remonttööd. Töid teostas AS Eesti Otis – 5375.04 eurot.

3. Kõikides trepikodades ja korrustel on nüüd statsionaarsed korruste ja korterite tähistused, trepikodades on välja vahetatud katkised põrandaplaadid, teostatud on trepikodades pisimaalritööd. Kõik need tööd teostas TULAMA GRUPP OÜ - 1887.81 eurot.

4. Telliti projekt omavoliliselt lammutatud maja välisseinte taastamiseks. Projekti tegi Eesti EhitusEkspert OÜ - 2760 eurot.

5. Telliti maja renoveerimisprojekti muudatusprojekt, mis võimaldab rõdud omaniku soovi korral klaasida, kasutades ainult raamideta klaasimise tehnoloogiat. Projekti tegi IDRAK OÜ – 800 eurt.

Kavandatud tööd 2023. aastaks 1. Rõdude ebaseaduslike kinniehitamiste kohta ettekirjutuse täitmine

Tuletame Teile meelde, et 24.01.2022 aastal tegi korteriühistule ettekirjutuse nr 2212899/00008 Tallinna Linnaplaneerimise Amet, nõudes rõdupiiretele omavoliliselt paigaldatud raamidega akende lammutamist hiljemalt 24.01.2024. Ettekirjutus on leitav riiklikust ehitisregistrist sisestades ettekirjutuse numbri dokumendi otsingusse. Ettekirjutus on nähtav veebilehel https://ehr.ee/app/otsing?7&advanced=true&selectedTab=1. Otsingus tuleb sisestada dokumendi number 2212899/00008. Ettekirjutusega saate samuti tutvuda korto.ee veebilehel jaotuses „Ühistu“ – „Failid“ – „Muud dokumendid“ – „Ettekirjutus Tallinna Linnaplaneerimise Amet”. Vastavalt meie maja projektile (ehitusluba nr 21366) peavad olema meie majas rõdud avatud või lubatud on raamideta klaasid. Kõigest sellest on korduvalt ühistu üldkoosolekul räägitud. Keelatud on rõdude kinni ehitamine akendega, millel on plastikraamid, puitraamid või mingid muud raamid ning keelatud on raudvõred. Samuti on keelatud paigaldada satelliitantenne, konditsioneere ja teisi esemeid maja välisseinale ja rõdupiiretele.

Seoses eelnevaga peavad korteriomanikud, kelle rõdud on projektile mittevastavalt kinni ehitatud, lammutama ebaseaduslikud rõdupiirded hiljemalt 01.08.2023. Ühistu paigaldab vajalikud prügikonteinerid lammutusprahi utiliseerimiseks. Kuupäevadest, millal konteinerid maja juurde tuuakse, teavitatakse korteriomanikke täiendavalt.

Kui korteriomanik ise ei lammuta ebaseaduslikke piirdkonstruktsioone, peab seda tegema ühistu (lammutustöödega seotud kulude katmise otsustab üldkoosolek, st pannakse hääletusele, kas lammutamisega seotud kulud tuleb kanda konkreetsel korteri omanikul vastavalt lammutustöid teostanud firma poolt ühistule esitatud arvele või kulud kaetakse solidaarselt jaotades need kõikide korteriomanike vahel, st kulude kandmises osalevad ka need, kelle rõdudel ebaseaduslikud piirded puuduvad või kes on juba oma ebaseaduslikud piirded eemaldanud).

Vastavalt saadud hinnapakkumisele maksab ühe rõdu piirdekonstruktsiooni lammutamine umbes 700 eurot.

2. Omavoliliselt lammutatud maja välisseina (sh akna ja rõduukse) taastamine 24.01.2022 aastal tegi korteriühistule ettekirjutuse nr 2212899/00008 Tallinna Linnaplaneerimise Amet, nõudes omavoliliselt lammutatud maja välisseina (sh akna ja rõduukse) taastamist, mis asub toa ja rõdu vahel, korterites 14, 115, 115/1, 123.

Korteriühistu tellis projekti välisseina taastamiseks. Projekti koostas Eesti EhitusEkspert OÜ ja see läks ühistule maksma 2760 eurot. Projektiga saab tutvuda korto.ee veebilehel jaotuses „Ühistu“ – „Failid“ – „Muud dokumendid“.

Korteriühistu üldkoosoleku päevakorras on küsimus: kas omavoliliselt lammutatud maja välisseinte taastamise kulud kannavad ainult nende korterite omanikud, kelle korteri välissein taastatakse või kulud kaetakse korteriühistu poolt.

3. Trepikodades valgustuse välja vahetamine

Kõikides trepikodades on valgustus tugevalt amortiseerunud, kuna nende vanus on juba üle 20. aasta. Juhatus paneb üldkoosolekul hääletusele küsimuse valgustuse vahetamise kohta asendades olemasolevad valgustid nüüdisaegsete LED valgustitega.

Töö võlgnikega

Korteriühistu liikmete võlgnevus korteriühistule kommunaalmaksete osas 2022. a lõpus oli 1360 eurot.

Juhatus teeb pidevalt tööd võlgnikega, mõnede korteriomanikega lepiti kokku maksegraafikud võlgnevuse kustutamiseks. Kui võlgnik ei pea maksegraafikust kinni, on ühistul õigus esitada hagi kohtusse võlgnevuse välja nõudmiseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.