EESTI AERUTAMISFÖDERATSIOON MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 975 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komment

EESTI AERUTAMISFÖDERATSIOON MTÜ hetkeolukord

Juba 975 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

1. Üldinformatsioon 1.1. Eesti Aerutamisföderatsioon (edaspidi EAF) on mittetulundusühing, kinnitatud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja.

1.2. EAF kuulub rahvusvahelistesse ühendustesse - rahvusvaheline aerutamisföderatsioon (International Canoe Federation ICF) ja Euroopa aerutamise assotsiatsiooni (European Canoe Association ECA), Maailma Raftiföderatsiooni (World Rafting Federation WRF), samuti on EAF

Eesti Olümpiakomitee liige.

1.3. EAF on SA Aidu Veespordikeskuse asutajaliige. Lisaks osaleb Sindi Kärestikukeskuse arendamises.

1.4. Aruandeaasta lõpuks oli Eesti Aerutamisföderatsioonil 14 liiget:

Eesti Spordiselts Põhjakotkas SK

Pärnu Spordiselts Kalev

Spordiklubi Narva Vikingid

Sõudmise ja Aerutamise klubi "Tartu"

Viljandi Aerutamisklubi

Pirita Aerutamisklubi

TÜ ASK

Pärnu Kalevi Aerutajate Klubi

Spordiühing Ekstreempark

Aidu Spordiklubi

Emajõe Aeruklubi

Kärestikuaerutamise Klubi

Süstaslaalomiklubi Pirita

Aerusurfiklubi Supster 1.5. EAF põhikirjalised koosolekud: 1.5.1. EAF korraline üldkoosolek toimus 30.06.2022, kus peale revisjoni aruande kuulamist kinnitati 2021 aasta majandusaasta aruanne ning tutvustati 2022 aasta eelarve prognoosi.

1.5.2. Teised töökoosolekud toimusid tavapärases rütmis või lähtuvalt hetkeolukorrast. Juhatuse koosolekud toimusid vähemalt kord kuus (sh 12.01, 08.02, 03.03, 08.03, 31.03, 07.04, 13.06, 04.08, 14.09, 15.10, 17.10, 08.11, 09.11, 27.12.2022). Koosolekutest võtsid osa juhatuse liikmed Martin Ilumets, Matti Tuul, Hillar Irves, Koit Põder, Siim Peetris ja Oleg Gorohh ning peasekretär Kristo Sepp.

1.5.3 Erakorraliselt toimusid mitmed koosolekud ja töö seoses Ukraina aerutajatest sõjapõgenike abistamisega Eestis, mille töös osalesid lisaks juhatusele tugisikutena Riho Järveläinen, Malle Kunnus, Kaspar Sula, Oleg Sedletski, Anna Gutmann, Kristo Sepp ja mitmed teised vabatahtlikud.

2. EAF tegevused lähtuvalt arengukavast: 2.1. Pürgimine edukaimaks veespordilalade ühenduseks 2.1.1. Osaleti järgmistel rahvusvahelistel rajaaerutamise tiitlivõistlustel:

MK-etapp. Poznan, Poola. Osalesid kanuuaerutajad Joosep Karlson ja Deniss Tihhomirov.

Euroopa Meistrivõistlused. München, Saksamaa. Osalesid kanuuaerutaja Joosep Karslon ja süstasprinter Kevin Poljans, kes oma tulemustega tagasid kohad 2023 aastal toimuvatele Euroopa Mängudele Krakowis, Poolas.

Maailmameistrivõistlused. Halifax, Kanada, kus Joosep Karlson saavutas meeste ühekanuu 1000m olümpiadistantsil 15. koha.

Maratonaerutamise maailmameistrivõistlused. Ponte de Lima, Portugal. Osales naiste ühesüstal Nina Riosa.

U-23 ja Juunioride maailmameistrivõistlused. Szeged, Ungari. Osalesid ühesüstal Aron Faber ja kahesüstal Alber Orlov - Alexander Pekhenko.

Elizaveta Fedorova saavutas neidude vanuseklassis neljanda koha.

Euroopa U-23 ja Juunioride Meistrivõistlused. Belgrad, Serbia. Osalesid ühekanuul Deniss Tihhomirov ja ühesüstal Elizaveta Fedorova, kes saavutas 1000 m distantsil kõrge kolmanda koha, mis on ühtlasi rajaaerutamise parim saavutus 2022 aastal.

Märkimist väärib, et Eesti aerutamise noored tulevikusportlased osalesid edukalt mitmetel kodustel ja rahvusvahelistel võistlustel (Hämeregatt

Soomes, Olympic Hopes jpm).

2.1.2. Jätkus EOK ja alaliidu vaheline koostöö, sügisel moodustatud Team Estonia ridadesse kuuluvad viis aerutajat - noorte saavutusspordi sportlased Elizaveta Fedorova, Albert Orlov, Aron Faber jaAlexander Pekhenko, eesmärgiga parandada sportlikke tulemusi ja pääseda tulevikus olümpiale.

Noorte aerutamise Team Estonia koondislaste treenerid on vastavalt Oleg Gorohh, Georgi Orlov, Aavo Faber ning Kristo Sepp. Lisaks kuulub täiskasvanute Team Estonia koondisesse EOK C-kategooria sportlane Joosep Karlson, keda treenib EOK C-kategooria treener Koit Põder.

Noorte järelkasvukoondislastena on head treeningdistsipliini ja võistlustulemusi näidanud rajaaerutajad Joonas Vähesoo, Roman Orlov, Katrin

Kolk ja süstaslalomistid Marie Peiker ja Martin Peiker ning paljud teised nooremad aerutamissportlased.

2022 hooajal toimusid Team Estonia rajaaerutamise sportlaste ja järelkasvukoondise treeningkogunemised - suusalaager Otepääl ja kevadine veelaager Sabaudias, Itaalias. Noored süstaslalomistid treenisid oma treenerite käe all loodavas Sindi Kärestikukeskuses.

2.1.3 Alaliit korraldas erialaseid treenerite ja sportlaste koolitusi ning uuendas treenerite kutsetaset.

2.2. Tegevused aerutamise kandepinna suurendamise eesmärgil:

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EAF Üldkoosolek

Eesti Aerutamisföderatsiooni üldkoosolek toimub Aidus, Ida-Virumaal Aidu Veespordikeskuses (https://maps.app.goo.gl/NrAWz6vtravne4H1A) neljapäeval 11.04.2024 ke
aerutaja.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.