EESTI KOGELEJATE ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 332 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

EESTI KOGELEJATE ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 332 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Kogelejate Ühing (EKÜ) alustas juriidilise isikuna tegevust 1994 aastal, sellele eelnes initsiatiivgrupi nelja aasta pikkune intensiivne tegevus. Juhatusse kuulub 3 liiget. 2022. a lõpu seisuga oli organisatsioonil 137 liiget.

2022. a elluviidud tegevused:

Podcast 16. veebruaril, 20. veebruaril ja 03. aprillil toimusid EKÜ podcasti salvestused. Podcasti nimi on Häälemanna ning arutati erinevate kogeluse teemade üle. Podcasti esimest osa saab kuulata siit: https://www.youtube.com/watch?v=8VHWPB4H3n0&t=11s ja teist osa saab kuulata siit: https://www.youtube.com/watch?v=XJ62rUDSdTM

Talgud 07.05.2021 Toimusid talgud Kuberi talus. Osales 13 inimest

Filmiõhtu 6. aprillil 2022, kell 18.30 linastus Tartu kinos Elektriteatris John Gomezi film „When I Stutter“, eestikeelsete subtiitritega. 1 tund ja 7 minutit kestvale filmile järgnes lühike arutelu, kus Eesti Kogelejate Ühingu (EKÜ) liikmed vastasid filmivaatamise jooksul kerkinud ja teemakohastele küsimustele. Üritus oli tasuta ja osales 63 inimest.

Täpsemalt saab filmi kohta lugeda: https://elektriteater.ee/filmid/when-i-stutter/

Lastelaagri koolitus ja lastelaager 2. aprillil toimus esimene lastelaagri koosolek ja koolitus. Kohtuti Seikluspunkt OÜ lastelaagrite korraldajatega ning pandi paika lastelaagrite kava järgnevaks viieks aastaks. Osales 10 inimest.

11. juunil toimus teine lastelaagri koosolek Tallinnas. Koosolekul pandi paika täpsemad lastelaagri tegevused.

26. - 28. august 2022 toimus Kuremaa Ujulas (http://www.kuremaaujula.ee/teenused), Jõgeva maakonnas juba kolmas laagrer lastele, kes kogelevad ja nende peredele.

Lastele pakuti toredaid vabaaja tegevusi ja vonimalust suhelda teiste omavanuste lastega, kes kogelevad. Oodatud olid lapsed vanuses 7-13 aastat ja nende pered. Monnusas onhkkonnas toimusid erinevad manngud ja sai järves ujumas käia. Lapsevanemad said vahetada informatsiooni ja ranankida kogemustest, kuidas toetada last. Lastevanemate vestlust juhtis logopeed Päivi Kõiv.

Erasmus+ projekt

Eesti kogelejate ühing koostöös Hollandi, Itaalia ja Islandi kogelejate ühingutega osaleb 2021 - 2023 a. kestvas Erasmus+ projektis. Projekti eesmärgiks on luua noorte kogelejate jaoks hõlpsasti kasutatav veebitööriist, võimaldades leida tuge kogu maailmast, suheldes erinevate riikidega. Veebitööriist on kõigile kättesaadav ja tasuta. Kuna see tõlgitakse erinevatesse keeltesse, ei ole keel takistuseks. Veebitööriist sisaldab tõenduspõhist teavet kogelemise kohta ning iga inimene saab luua oma kausta, kus saab enda kogelust analüüsida ning osaleda arutelus foorumites. Projekti sihtrühmaks on kogelejad (vanuses 16-30). Loodav veebitööriist asub stamily.org veebilehel.

Projekti käigus toimus 2022 aastal kaks rahvusvahelist koosolekut - 26-27. veebruaril Tallinnas ja 8-9. oktoobril Sitsiilias.

Suvelaager

Eesti Kogelejate Ühingu (EKÜ) suvepäevad toimusid 2022 aastal juba tuttavaks saanud kohas Pedjal juulikuu viimasel nädalavahetusel.

Seekord oli suveseminari peaesinejaks iga osaleja! Üldteemal „Mis mind kõige tõhusamalt aitab“ saab igaüks mõelda ning teistele osalejatele õpetliku, silmaringi avardava ja inspireeriva sobivas vormis (lühi)ettekande pidada. Mis mind kõige paremini aitab kogelusega toime tulla? Mis kõige efektiivsemalt aitab kogelust juba eos vältida? Kuidas pingelisemates kõnesituatsioonides rahulikuks jääda? Mis mind parimal moel aitab üldse rõõmus ja terve olla? Mis aitab tulemuslikult tööd teha, töö- ja pereelu ühitada, aega oskuslikult planeerida, lõõgastuda ja korralikult puhata? Kuidas elada nõnda, et kaasinimeste ootused oleksid täidetud ning samal ajal ise rahul ja õnnelik? Et cetera – ja nii edasi.

Igaüks mõtles välja ja/või valis mõne aspekti või kitsama teema, mille kohta kaaslaagrilistele head nõu anti ning kuulajate mõtted võibolla isegi tavapärastelt radadelt kõrvale juhiti.

Ettekande pidamine ei olnud sunduslik. Aga neil teemadel mõtete koondamine aitas ehk iseendal mõnes asjas paremale selgusele jõuda ning mõtete jagamine kaaslatega annab kahtlemata järjekordse hea ja vajaliku avaliku esinemise kogemuse. Lisaks oli kavas sportlik-seltskondlikud mängud – kohapeal on olemas jalgpalli- ja võrkpalliplats! – saunaõhtu(d) ning võeti ette ka põneva rattamatka ümbruskonna vaatamisväärsuste juurde.

Noortevahetus Hollandis 25. juuli – 2. august 2022 toimus Erasmus+ noortevahetus kogelevatele noortele vanuses 18-30 aastat. Üritus toimus Hollandis. Osalesid 35 noort, kes kogelevad, erinevatest Euroopa riikidest (Hispaania, Holland, Portugal, Itaalia, Soome, Rootsi, Eesti). Eestist võttis noortevahetusest osa võtta 5 noort ja grupijuht. Nädala jooksul toimusid töötuad ja sotsialiseeruti teistega. 2022. a noortevahetuse videot saab vaadata siit:https://www.youtube.com/watch?v=CxuzNhFZDGo

Nordic seminar Soomes

Põhjamaade kogelejate seminar (Nordic Stuttering Seminar) toimus tänavu, nagu tavaliselt septembri esimesel nädalavahetusel, 2.-4.

septembrini Soomes Tuusulas. Teemaks oli kogelus ja sõprus "Celebrate Your Stutterships". Kõige kohta täpsemalt vaata: https://www.ankytys.fi/nordic2022/ . Eestist osales Põhjamaade kogelejate seminaril 7 inimest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

On valminud juhendmaterjal noortele, kes kogelevad

Oleme valmis saanud juhendmaterjali noortele, kes kogelevad. Juhend selgitab, mis on kogelus ja kuidas sellega toime tulla. Pikemalt saab lugeda meie kodulehelt
kogelus.ee

Kõneharjutusõhtu 14. novembril Tartus

14.novembril kl 18.00-20.00 toimub Kõnekojas järjekordne kõneharjutusõhtu täiskasvanud kogelejate. Plaanis on harjutada kõnetehnikaid ning arutada teemal “Kuida
kogelus.ee

Tartu Ülikooli logopeedia kaasprofessor Marika Padrik: logopeed aitab kogelusest üle saada

22. oktoobril, kogeluse teadvustamise päeval oli Vikerraadio hommikuprogrammi külaliseks Tartu Ülikooli logopeedia kaasprofessor Marika Padrik. Jutuks tuli koge
kogelus.ee

22. oktoobril kohtusid inimesed, keda kogelus puudutab, Tartu Raekoja platsil

Rahvusvahelisel kogeluse teadlikustamise päeval, ilusal sügisesel pühapäeval ootasid Eesti Kogelejate Ühingu (EKÜ) liikmed kõiki huvilisi Tartu Raekoja platsil
kogelus.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.