EESTI KUJUNDUSGRAAFIKUTE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 591 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

EESTI KUJUNDUSGRAAFIKUTE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 591 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Kujundusgraafikute Liit on mittetulundusühing ja Kultuuriministeeriumi poolt tunnustatud loomeliit

Loomeliitude Seaduse mõistes.

Eesti Kujundusgraafikute Liit on professionaalseid kujundusgraafikuid ühendav poliitiliselt sõltumatu loominguline liit.

Eesti Kujundusgraafikute Liit tegutseb avalikes huvides, konsulteerides ja koordineerides Eesti Vabariigi kujundusgraafika-alast tegevust ning avaliku sektori graafilist programmi.

Eesti Kujundusgraafikute Liidu eesmärk on loomingu edendamine, oma liikmete loometegevuse toetamine ja soodustamine, Liitu kuuluvate kunstnike sotsiaalse staatuse väärtustamine ja kutselisete, majanduslike, intellektuaalse omandi ja autoriõiguse-alaste huvide ja loomevabaduse kaitsmine.

Eesti Kujundusgraafikute Liidu tuludeks on liikmemaksude laekumine. 2022 a 31 detsembril oli liidus 114 liiget, saadud liikmemaksusid oli kokku 1020 eurot. Üldkulud olid 2022 a kokku 5332 eurot.

2022a on Rahandusministeeriumist saadud Loovisikute ja loomeliitude seaduse alusel loomeliidu toetust 33 679,65 eurot loovisikutele loometoetusteks ja loomehalduse- ja korralduskuludeks, seaduses lubatud määras.

2022a arvestati loovisikute ja loomeliitude seaduse alusel loovisikutele loometoetusteks arvestati 38 645,86 eurot

Eesti Kujundusgraafikute Liidu loovisikute loomeandmete kogumise, loomestipendiumide arvestuse, väljamaksmise ja aruandlusega on seotud kaks isikut, loomehalduse kulud kokku moodustasid 2022 a 4809 eurot.

Eesti Kujundusgraafikute Liidu juhatus 9-liikmeline. EKGL Juhatuse liikmetele MTÜ juhtimise ja igapäevategevuse korraldamise eest tasu ei ole makstud ega soodustusi antud.

Üldkoosoleku poolt valitud Juhatusest sõltumatu EKGL Loomekomisjon on 7-liikmeline

Vastavalt liidu põhikirjaliste eesmärkide täitmisele, millest üheks on EKGL loomevaldkonna propageerimine ja tutvustamine, toome ära valiku Eestis ja väljaspool Eestit laiemat kõlapinda saanud loomeliidu erinevaid spetsiifilisi loomealasid sügavuti tutvustanud 2022a EKGL loovisikutes projekte.

Kultuurieksport: Kogu Eesti riigi peamine lasteraamatuteeksport pärineb EKGL loovisikutelt.

St. EKGL sisustab Eesti poolt maailma suurima lasteraamatumessil Bolognas Eesti stendi ja katab Eesti lasteraamatute ekspordi lõviosa.

Eesti Kujundusgraafikute Liidu liikmetelt on lõviosa sisendist ka Eesti kultuuriekspordina Londoni

Raamatumessile. Sanuti muudele väiksematele rahvusvahelistele raamatumessidele – EKGL on märkimisväärses osas toetanud liidu liikmete osavõttu nii Bologna Rammatumessist ca 30% meie stipifondist) ja toetanud loomestippidega meie autorite osavõttu ka Londoni Raamatumessist ning teistest

Eesti kultuuriekspordi üritustest.

Kõik EKGL 114 liiget on loominguliselt aktiivsed. EKGL looviisikud on loonud ja läbi viinud hulgaliselt personaalnäitusi ja projekte Eestis ja väljaspool (vt RIK Loomeregister). EKGL Loovisikute loomealased projektid ja loominguline aktiviteet on kirjetena kantud Ettevõtlusportaali Loomeliitude Loomeregistrisse vastavalt iga loovisiku oma valikule.

Covidi-järgsest surutisest väljatulemiseks ei jaganud EKGL Loomekomisjon 2022 aastal välja loomestipendiume, peaaegu kogu summa kulus loometoetustele.

Suuremad täitunud projektid 2022a olid Haapsalu plakatikonkurss HGDF-2022 (kuraator Marko Kekišev), tüpograafiseminar „Kirjak” (kuraator Mart Anderson), toimus palju isiknäituseid, millest aktiivseim on olnud

Viive Noor näitusesarjaga „Tantsib koos huntidega”.

EKGL üheks esindusürituseks on raamatukujunduskonkurss 25 kaunimat ja 5 kaunimat lasteraamatut. Selle ürituse organiseeerimises, žüriis ja osalejatena on 2022a osalenud märkimisväärne hulk EKGL liikmeid.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Eesti Kujundusgraafikute Liit ja Haapsalu Kultuurikeskus kutsuvad:

OSALE HAAPSALU GRAAFILISE DISAINI FESTIVALI 2022RAHVUSVAHELISEL GRAAFILISE DISAINIKONKURSS-NÄITUSEL “ISIKUPÄRA/INDIVIDUALITY ’22” OSALELEMISREEGLID ON VÄGA LIHT
ekgl.ee

Salaelud

Näitust „Salaelud“ („Secret Lives“) võib võtta kui ühte grupinäitust, aga pigem on tegemist ühisnimetuse all eksponeeritavate väikeste isikunäitustega. Mis neid
ekgl.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.