TANKLATE INVESTEERINGUD OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 470 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteerit

TANKLATE INVESTEERINGUD OÜ hetkeolukord

Juba 470 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Tanklate Investeeringud OÜ on Eestis registreeritud valdusettevõte, kelle põhitegevuseks on energiavaldkonna investeeringute haldamine.

Bilansipäeva seisuga oli Tanklate Investeeringud OÜ´l 98,51% osalus Alexela AS (sh. Alexela Energia Teenused

AS 100%, 220 Energia OÜ 100%, Alexela SIA 100%, Alexela Motors AS 100%, Alexela Tanklad OÜ 100%,

Alexela Solar OÜ 100%, Hamina LNG Investeeringud OÜ 100%, Hamina LNG OY 46,5%, Rohe Solutions OY 50%, Eesti Biogaas OÜ 50%, Pakrineeme Sadama OÜ 50% ja Energiasalv Valdus OÜ 35,5%) .

Tanklate Investeeringud OÜ strateegia on jätkata senise põhitegevusega, tehtud investeeringute juhtimisega ja atraktiivsete võimaluste tekkimisel ka uute investeeringute tegemisega. Alates 2020 aastast kuulub 100% Tanklate

Investeeringud OÜ AVH Grupp AS le, mis tähendab kuulumist Eesti ühte suuremasse investeerimisgruppi, mille põhilised tegevusalad on logistika, energeetika, tööstus ja kinnisvara.

AVH Grupp AS kui Tanklate Investeeringud OÜ omanik on võtnud vastu otsuse Tanklate Investeeringud OÜ omakapitali kooskõlla viimiseks äriseadustikus sätestatud nõuetega hiljemalt 30.06.2023.Selleks konverteeritakse omakapitaliks vajalikus ulatuses omaniku poolt antud laenu.

Tanklate Investeeringud OÜ peamised finantsriskid on seotud tütarettevõtte AS Alexela tegevusega ning nendeks on: ▪ Valuutarisk

Valuutarisk on risk, et finantsinstrumentide õiglane väärtus või rahavood kõiguvad tulevikus vahetuskursi muutuste tõttu. Valuutariskivabadeks finantsvaradeks ja -kohustusteks loetakse euros nomineeritud finantsvarasid ja -kohustusi. Ettevõtte valuutariski maandamiseks on enamik lepinguid europõhised. Samuti on kõik laenulepingud sõlmitud eurodes, mistõttu käsitletakse neid valuutariskivabade kohustustena. Ettevõtte valuutarisk 2022. aastal oli madal. USD tehingutest tulenevate riskide maandamiseks on varem kasutatud riski maandamisinstrumente ning vajadusel plaanitakse nende kasutamist ka tulevikus. 2022. aastal toimus enamik

Tanklate Investeeringud tütarettevõtete tehinguid eurodes ning välisvaluutas (USD) toimus osa vedelgaasi ostutehingutest.

▪ Intressirisk

Intressiriskina käsitletakse sellist riski, kus intressi- määra tõustes võib kohustustelt tasutavate intressikulude suurenemine märkimisväärselt mõjutada ettevõtte tegevuse tulemuslikkust. Ettevõtte intressirisk tuleneb peamiselt pikaajalistest laenu- kohustustest. Ettevõtte laenud ja liisingud finantsasutustest on seotud euriboriga ning on muutuva intressiga, mis fikseeritakse poole aasta või kolme kuu kaupa. Ettevõte ei kasuta euribori fikseerimist pikaks ajaperioodiks. Arvelduskrediidid finantsasutustest ning laenud muudest ettevõtetest on fikseeritud intressiga või muutuva intressiga, mis on seotud euriboriga. 2022. aastal tõusis kuue kuu euribor aasta alguse tasemelt –0,539% aasta lõpul tasemele 2,693%. Majandusanalüütikute hinnangul tõuseb euribor 2023. aastal ligemale 3,5% juurde, millel on oluline mõju ettevõtte majandustulemustele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.