TALLINNA ÜLIKOOLI MEESKOOR MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 266 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

TALLINNA ÜLIKOOLI MEESKOOR MTÜ hetkeolukord

Juba 266 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Tallinna Ülikooli Meeskoor on kolmekümnest laulumehest koosnev aktiivne seltskond, mille asutajateks Eesti koorimaastikul tuntud dirigendid

Jüri Rent ja Indrek Vijard. Koor on tegutsenud aastast 2000, mil Eesti Meestelaulu Seltsi initsiatiivil kutsuti ellu Tallinna Noorte Meeskoor.

Dirigendid, kes soovisid Eesti meeskoori maastikul teha suuri muutusi, käisid läbi Tallinna gümnaasiume, et leida noori laulumehi keda liita ning innustada osalema Eesti meestelaulu liikumises. Initsiatiivi tulemusena saadi üle vabariigi kokku kümneid koore, kellest tänaseks küll alles veel vaid kaks. Toona sai kollektiivi nimeks Tallinna Noorte Meeste Koor ning aasta hiljem jätkati Tallinna Pedagoogikaülikooli meeskoorina. 2005.

aastast, ülikooli nime vahetuse tulemusena, kannab ka koor Tallinna Ülikooli Meeskoori nime.

Meie muusikaalaste tegevuste hulka kuuluvad ülesastumised ülikooli aktustel ja tähtsündmustel, konkursid ja kontsertreisid nii Eestis kui ka välismaal ning kontserdid koostöös erinevate muusikutega ning palju muud põnevat. Meeskoor on jaganud lava Kaire Vilgatsi, Marvi Vallaste,

Tõnis Mäe, Tanel Padari, Eda-Ines Etti, Lenna ja paljude teistega. Esinemispaikadeks on olnud väikesed puukirikud ja koolihoovid kuni suurte katedraalide ja kontserdisaalideni välja. Läbi aastate on koor võitnud nii kuldmedaleid Soomest ja Tšehhist kui ka eripreemiaid, näiteks kõige meelelahutuslikuma etteaste eripreemia.

Lisaks toetame heategevusprogrammi „Märka ja aita“, mis on suunatud vähekindlustatud laste toetamisele. Esindame Tallinna Ülikooli kõikidel

Eesti Üldlaulupidudel, Koolinoorte Laulupidudel ning üliõpilaste laulupeol „Gaudeamus“. Kooriliikmed on aktiivsed ka mujal kui muusikas. Koori eestvedamisel toimub aktiivne klubiline tegevus erinevate ürituste ja koosviibimiste näol. Korraldame spordiüritusi, saunaõhtuid, jõulupidusid ja suvepäevi nii koorisiseselt kui ka koos teiste sõbralike kollektiividega.

Oma eksistentsi jooksul oleme muusikamaastikul mõndagi saavutanud: 2003. Aastal saavutasime Eesti Meestelaulu Seltsi meeskooride konkursil B-kategoorias kolmanda koha; 2005. aastal Soomes, rahvusvahelisel Leevi Madetoja nimelisel meeskooride konkursil, pälvisime B-kategoorias esimese koha; 2008. aastal otsustasime osa võtta telesaatest Laululahing mis, kogu laulurahvale üllatusena, kujunes väga populaarseks.

Sama aasta lõpus toimus Eesti Meestelaulu Seltsi meeskooride konkurss, millest meie koor võttis esimest korda osa A-kategoorias. Seal tunnustati meid neljanda kohaga, mille üle võib ainult uhkust tunda; 2010. aastal naasesime Tšehhist 38. Olomouc'i rahvusvaheliselt koorilaulu festivalilt kirikumuusika kategooria kuldmedaliga.

2015. aastal saavutas meeskoor teise koha rahvusvahelisel meeskooride festivalil Ühendkuningriigis, Cornwallis.

2017 aastal teenisime hõbediplomi rahvusvahelisel Koorikonkursil Peterburis

Koorifestivalil Tallinn 2019 tulime koos Kalevi poistekoori ühendatud jõududega kolmandaks.

2021.a käisime Taas Soomes Leevi Madetoja nimelisel meeskooride konkursil, seekord aga kõrgeimas, A-kategoorias, ning saavutasime kaheteistkümne osaleja seas auhinnalise, kolmanda koha.

Tallinna Ülikooli Meeskoori peadirigent oli 1999-2018 Jüri Rent, alates 2018. aastast on peadirigendiks Indrek Vijard. Teise dirigendina on ametis olnud Jaanus Kann, Kadi Uibo ja alates 2020. aastast Külli Kiivet.

Nende aastatega on meist saanud ühtehoidev kollektiiv, kus ei hakka kunagi igav. Lauluproovidele ja esinemistele lisaks jätkub mahti ka teistel eesmärkidel kokku saamiseks, nagu näiteks piljard, bowling, male, jalg-, võrk- ja korvpall, või kasvõi tantsutrenn.

TLÜ meeskoor võtab alati vastu uusi lauluvendi, kel karu pole kõrva peale astunud ning kes on huvitatud Eesti meestelaulu edasi kandmisest.

Koori liikme kandidaat ei pea olema TLÜ tudeng, kuid keskkool peab olema lõpetatud ning vanust vähemalt 18.

Koori eesmärk:

Meeskooride liikumise põhi eesmärgiks on Eesti meestelaulu edasikandmine ja selle au sees hoidmine.

TLÜ meeskoori eesmärk on suurendada kooriliikmete arvu. Esindada oma ülikooli Vabariigi siseselt kui ka rahvusvaheliselt võimalikult hästi.

Koor käib koos proovi tegemas kord nädalas neljapäeviti kell 18:15 – 21:00

Tallinna Ülikooli Meeskoor

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.