GALLUM KOMMERTS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1787 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 62 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komme

GALLUM KOMMERTS OÜ hetkeolukord

Juba 1787 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 62 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Konsolideerimisgrupi struktuur, osalus

OÜ Gallum Kommerts kui emaettevõtja on konsolideeriv üksus, millel on valitsev mõju AS Tartu Terminal üle, mis tuleneb sellest, et OÜ

Gallum Kommerts omab 100 % konsolideeritava üksuse aktsiatest. Grupi ettevõtted teevad koostööd teiste Terminal Oil Grupi (edaspidi

TOG) ettevõtetega. Grupp ei plaani maksta dividende lähiajal.

Grupi põhitegevusaladeks on vedelkütuste hulgi- ja jaemüük, kütuste transport, kaubandus/toitlustus Terminal Oil teenindusjaamades ning vedelkütuste ladustamine aktsiisi-, tolli- ja kommertslaos.

Covid-19 viirusega seotud piirangud pole seni Grupi majandustegevusele olulist negatiivset mõju avaldanud. 2022. aasta veebruaris alanud sõda Ukraina vastu ning sellega seotud makrokeskkonna, eelkõige energiaturgude, kõikumised pole aruande koostamise seisuga samuti

Grupi majandustegevusele olulist negatiivset mõju avaldanud.

Grupi tegevuse keskkonna - ja ühiskondlik mõju avaldub tütarettevõtte ja TOG partnerite tegevuse kaudu. Sealne keskkonnapoliitika rajaneb ettevaatus-ja ennetusprintsiibil, mille eesmärk on säilitada keskkonna kvaliteet, kaitsta inimeste tervist ning tagada loodusvarade mõistlik kasutamine.

Grupp taotleb üleliigsete riskide vältimist. Kütuse hinna muudatused on võimalik jooksvalt edasi kanda müügihindadesse. Tehingud mõnede tarnijatega toimuvad olulises osas USA dollarites, kaasneb mõju kütuse ostuhinnas ja kohustuste väärtuse muutusena. Riskide maandamiseks kasutatakse valuutaforvardeid ning kütuste futuure. Enamik ettevõtte laenurahastuse intressimääradest on ujuv. Kõigil eelnimetatud turgudel on aruande koostamise perioodil toimunud suured liikumised. Tururiskidest tulenev muutus on ettevõttel jooksvalt võimalik müügihindadesse edasi kanda. Kliendikrediidi haldus toimub reaalajasüsteemis ja nelja-silma põhimõttel, mis eelduslikult välistab olulised eskalatsioonid.

Reaalajasüsteemis on seostatud klientide tellimuste ning võlgnevuste-arvelduste andmed. Krediidiotsuste tegemiseks on üles ehitatud limiitide süsteemi, mille toimimist kontrollib müügimeeskonnast sõltumatu üksus.

Grupi olulised finantsnäitajad: 2022 2021

Müügitulu (tuh.eur) 295 097 169 863

Müügitulu kasv (%) 73 29,7

Omakapital (tuh.eur) 15 292 12 021

Varad kokku (tuh.eur) 89 019 58 952

Omakapitali osakaal 17,18 20,4 kogukapitalist (%)

Müügitulu kasv = (perioodi müügitulu – eelm per müügitulu)/eelm per müügitulu x 100

Omakapitali osakaal kogukapitalis = omakapital/varad x 100

Grupis töötas aruandeperioodil keskmiselt 241 täisööajaga isikut, kellega seotud kulud olid 6 944 549 eurot (2021: vastavalt 220 ja 4 896 319 eurot). Juhatuse liikmeid oli 2, kellele maksti tasu 296 376 eurot.

Tütarettevõte AS Tartu Terminal

Tartu Terminal on asutatud 1994. aastal. Ettevõte on välja kasvanud omaaegsest Tartu Naftabaasist, mis valmis Kärknas 1968 aastal.

Viimastel aastatel on ettevõtte kontseptsioon oluliselt muutunud ning tegevusalade võrgustik laienenud. 2014. aastal siseneti Eesti vedelkütuste jaeturule ning tänaseks opereeritakse Terminal Oili brändi nime all kahekümne seitsmes teenindusjaamas üle Eesti. Kärkna vedelkütuseterminal on mahutavuse poolest Eesti siseturul üks suuremaid ja Lõuna-Eesti regioonis ainulaadne- mahutipargi kogumahtuvaus on 60 000 m3. Terminal on täielikult renoveeritud ja kaasajastatud.

AS Tartu Terminali näol on tegemist ühe ainulaadsema ettevõttega Eesti kütuseturul – ettevõte omab kõiki tarneahela lülisid alates kütusetsisternide, punkerlaevade ning raudteevagunite sisenemisest Eestisse ning lõpetades vedelkütuse logistikaga lõpptarbija autopaaki - tegemis on Eesti Kütusepangaga.

AS Tartu Terminal on Eesti Vabariigi aastatepikkune partner riiklike vedelkütusereservide hoiustamisel ning riigiettevõtete kütustega varustamisel. Kriisi (varustamisraskuste) korral on Kärkna vedelkütuseterminali näol tegemist Eesti Vabariigi vedelkütuste varustajaga. Edukas koostöö OSPA-ga (Eesti Vedelkütusevaru Agentuur) algas juba 2006. aastal ning hoiustamislepingud kestavad vähemalt aastani 2029.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.