ALPAKAFARM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ouessanti lammas, tuntud ka kui Bretagne'i kääbus, on tõug, mis pärineb Prantsusmaa Bretagne'i ranniku lähedal asuvalt väikeselt Ouessanti saarelt. Need väikese

Kas teadsid, et Ouessanti lambad on maailma väikseim lambatõug?

Ouessanti lammas, tuntud ka kui Bretagne'i kääbus, on tõug, mis pärineb Prantsusmaa Bretagne'i ranniku lähedal asuvalt väikeselt Ouessanti saarelt. Need väikesekasvulised lambad omavad rikast ajalugu, mis ulatub tagasi Euroopas lambakasvatuse varajaste aegade juurde. Saareelanikud pidasid neid peamiselt villa ja liha saamiseks ning nende suurus oli kohastumus karmidele, ressursivaestele elutingimustele nende kodumaal.

Õlani ulatudes vaid 45-50 cm kõrguseks, on Ouessanti lambad tõepoolest maailma väikseim lambatõug. Neil on paks villakasukas, mis võib olla erinevates värvides, sealhulgas must, pruun ja valge. Nende väike, tugev kehaehitus ja vastupidav olemus sobivad hästi nende esivanemate kodu karmile maastikule.

Ouessanti lamba suuruse mõistmine

Võrreldes teiste lambatõugudega on Ouessanti lamba suurus märkimisväärselt väiksem. Näiteks Meriino lamba, kes on tuntud oma villa poolest, keskmine kõrgus õlani on umbes 76 cm, mis on oluliselt kõrgem kui Ouessantil. See suuruse erinevus on võtmetähtsusega omadus, mis eristab Ouessanti ja äratab lambahuviliste ning talunike huvi.

Mitmed tegurid aitavad kaasa Ouessanti lamba väikesele kasvule. Peamine põhjus on nende kohastumine piiratud ressurssidega, mis on saadaval Ouessanti saarel. Põlvkondade vältel valiti loomulikult väiksemad lambad, kes vajasid vähem toitu ja suutsid saare tingimustes ellu jääda. See evolutsiooniline protsess viis tõu väikese suuruseni, mida me täna näeme.

Ouessanti lamba elupaik ja eluviis

Ouessanti lamba looduslik elupaik on kivine maastik, rannikualad ja piiratud taimestik. Nende saare päritolu on kujundanud nende käitumist ja eluviisi, muutes nad suurepärasteks karjasteks, kes suudavad ära kasutada hõredaid karjamaid.

Ouessanti lambad ei ole valivad sööjad. Nad õitsevad toitudes rohttaimedest, ürtidest ja muust taimestikust, mida leidub nende looduslikus elupaigas. Nende võime toituda dieedil, mis võib teistele lambatõugudele tunduda ebapiisav, on tunnistus nende vastupidavusest ja kohastumisvõimest.

Neid lambaid tuntakse nende leebe loomuse ja sotsiaalse olemuse poolest. Nad moodustavad tihedalt seotud karju ja neil on hierarhiline sotsiaalne struktuur, mis aitab neil oma keskkonnas liikuda ja tõhusalt karjatada.

Ouessanti lambad ja bioloogiline mitmekesisus

Ouessanti lambad mängivad oma ökosüsteemides olulist rolli karjatades, mis aitab säilitada ja kujundada maastikku. Nende karjatamisharjumused võivad ära hoida ülekasvu ja soodustada bioloogilist mitmekesisust, võimaldades erinevatel taimeliikidel õitseda.

Kuigi praegu ei ole nad loetletud ohustatud liikidena, peetakse Ouessanti lammast haruldaseks tõuks. Säilitamispingutused on olulised geneetilise mitmekesisuse säilitamiseks ja selle ainulaadse tõu ellujäämise tagamiseks tulevastele põlvedele.

Ouessanti lambad põllumajanduses ja talupidamises

Nende väikese suuruse ja minimaalsete karjatamisvajaduste tõttu on Ouessanti lambad suurepärane valik väikemajanduse ja jätkusuutliku põllumajanduse jaoks. Neid hinnatakse ka nende villa poolest, mis on kõrge kvaliteediga ja mida saab kedrata lõngaks kudumiseks ja kudumiseks.

Kuigi Ouessanti lammaste kasvatamisel on palju eeliseid, peaksid potentsiaalsed talunikud arvestama väljakutsetega. Nende hulka kuuluvad vajadus kindla aia järele nende väikese suuruse tõttu ja potentsiaalne haavatavus kiskjate ees, samuti aretusmaterjali piiratud kättesaadavus.

Suhtlemine Ouessanti lammastega

Ouessanti lambaid kasvatava talu külastamine võib pakkuda väärtuslikke haridusvõimalusi peredele, õpilastele ja loodushuvilistele. Nende ajaloo, hoolduse ja rolli kohta põllumajanduses õppimine pakub teadmisi jätkusuutlike põllumajandustavade ja loomakasvatuse kohta.

Ouessanti lammaste leebe olemus muudab nad ideaalseks terapeutiliseks suhtlemiseks. Nende loomadega veedetud aeg võib avaldada rahustavat mõju, muutes nad sobivaks teraapiaprogrammideks ja inimestele, kes otsivad rahulikku kogemust loodusega.

Neile, kes on huvitatud maailma väikseimate lammaste võlust, pakub külastus talusse nagu ALPAKAFARM OÜ ainulaadset võimalust. See on võimalus saada lähedalt tuttavaks nende huvitavate olenditega, õppida nende hoolduse kohta ja isegi osaleda talutöödes.

Avastage Ouessanti lammaste võlumaailm ja kogege ainulaadset taluelamust ALPAKAFARM OÜ-ga. Võtke meiega ühendust, et saada rohkem teada!

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Millised on keskkonnasõbraliku villa valiku veenvad põhjused?

Vill on olnud sajandeid inimtsivilisatsiooni alustala, pakkudes soojust ja mugavust kui looduslik kiud. Kuid meie kaasaegses maailmas on villa valikul – ja erit
ssb.ee
Vill on olnud sajandeid inimtsivilisatsiooni alustala, pakkudes soojust ja mugavust kui looduslik kiud. Kuid meie kaasaegses maailmas on villa valikul – ja eriti keskkonnasõbraliku villa valikul – kaugemale ulatuvad tagajärjed, mis ületavad pelgalt funktsionaalsuse. Siin uurime veenvaid põhjuseid, miks keskkonnasõbralik vill on teadlikule tarbijale suurepärane valik. Keskkonnasäästlikkus Vill on taastuv ressurss, lammastel kasvab igal aastal uus villakas. See looduslik tsükkel tagab pideva varustatuse ilma loodusvarasid ammendamata. Lisaks nõuab vill minimaalset töötlemist ja sünteetilisi

Milliseid teaduslikke tõendeid on loomadega teraapia kasulikkuse kohta?

Loomade abil toimiv teraapia (AAT) on kasvav valdkond, mis kasutab loomi inimeste aitamiseks toibuda või paremini toime tulla terviseprobleemidega, sealhulgas v
ssb.ee
Loomade abil toimiv teraapia (AAT) on kasvav valdkond, mis kasutab loomi inimeste aitamiseks toibuda või paremini toime tulla terviseprobleemidega, sealhulgas vaimuhaiguste ja krooniliste haigustega. AAT võib hõlmata erinevaid tegevusi alates loomaga pai tegemisest või hoolitsemisest kuni struktureeritud terapeutiliste sekkumisteni. Loomadega suhtlemine võib pakkuda lohutust, vähendada stressi ja pakkuda kaaslastunnet. Need kohtumised aitavad alandada vererõhku, parandada südame-veresoonkonna tervist ja vabastada endorfiine, mis tekitavad rahustava toime. Teadus tervenemise taga Uuringud on

ALPAKAFARM OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ Alpakafarm on asutatud 20.02.2012.aastal.  Ettevõtte põhitegevuseks on päevaturismi teenuse osutamine; alpakade kasvatamine villa saamise eesmärgil, alpakade
ssb.ee
OÜ Alpakafarm on asutatud 20.02.2012.aastal. Ettevõtte põhitegevuseks on päevaturismi teenuse osutamine; alpakade kasvatamine villa saamise eesmärgil, alpakade tõuaretus ja müük, alpakadega seotud toodete müük kohapeal farmipoes. 2022.a majandustulemused Majandusaasta müügitulu oli 181425 eurot,sellest * vahendustegevusest -alpakatoodete, alpakadega seotud toodete jm toodete edasimüük moodustus kogu majandusaasta müügitulust 32,81 % * turismiteenuse osutamisest saadi 42,17 % kogu majandusaasta müügitulust Ettevõte lõpetas majandusaasta 64048 eurose kasumiga. 2023.a. jätkatakse alpakade

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.