Rohkema info nägemiseks:

TUUL MOBILITY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1792; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TUUL MOBILITY OÜ kohta arvamuslugu!"

TUUL MOBILITY OÜ hetkeolukord

Juba 1792 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Üldine informatsioon

Tuul Mobility OÜ on registreeritud Eesti Äriregistris 16.12.2021. Ettevõtte peamine tegevusala on elektritõukerataste rendi-ja jagamisteenuse osutamine. Kuni 2021. aasta lõpuni toimus tõukerataste renditeenuse osutamine Comodule OÜ koosseisus. 2022. aasta 1. jaanuarist tegutseb Tuule üksus Comodule OÜ 100% tütarettevõttena Tuul Mobility OÜ (edaspidi “Tuul”).

Konsolideeritud aruanne koosneb Tuul Mobility OÜ ja tema 100% tütarettevõtte Tuul Mobility SIA andmetest.

Ettevõtte äritegevus on aasta lõikes hooajaline, mis on tingitud ilmast. Ettevõte tegutseb

Baltikumis, kus ilm muutub aasta lõikes palju. Ilm mõjutab inimeste valmisolekut tõukeratastega sõita ja see kajastub ka ettevõtte tulemites ning plaanides. Suvel on teenuse vastu nõudlus kõige suurem, kevadel ja sügisel keskmine ning talvel nõudlus kõige madalam.

Ettevõtte tegevusega kaasnevad positiivsed kekskkonna-ja sotsiaalsed mõjud. Tuule missiooniks on rikastada linnaelustiili vähendades ökoloogilist jalajälge, õhusaastet ja linnamüra. Neid eesmärke saavutab ettevõte läbi keskkonnasõbraliku liikumisviisi pakkumise. Elektriline tõukeratas on 100 korda energia-efektiivsem kui sisepõlemismootoriga auto, ta ei paiska õhku toksiine ega aja üles asfalditolmu ning ta liigub vaikselt. Lisaks vajab tõukeratas kordades vähem linnaruumi liikumiseks ning parkimiseks, mis annab võimaluse linnaruumi ümber disainida autokesksest inimesekeskseks. Samuti annab Tuule teenus võimaluse inimestel ilma sõiduvahendit omamata soodsalt linnas vajaduspõhiselt ringi liikuda.

Majanduskeskkonna vaates tõusid 2022. aastal kütuse hinnad, mis muutis inimeste jaoks autodega liikumise kulukamaks. Lisaks sellele on linnad aina enam võtnud fookusesse kergliikurite taristu välja ehitamise, et võidelda kasvava autostumisega. Samuti aina enam kasvab tarbijate soov keskkonnasõbralikult liigelda. Nende tegurite koosmõjul kasvas üleüldine nõudlus tõukeratta renditeenuse järele. Nõudluse kasvamist ennustame ka tulevikus.

Alusvaluuta on euro ja tehingud on eurodes, välisvaluutas nõuded ja kohustused puuduvad.

Sellest tulenevalt valuutakursi riskide mõju Tuulele ei ole.

2022. aasta olulised sündmused

Perioodil 11. märts kuni 23. märts korraldas Tuul edukalt võlakirja pakkumise First North alternatiivturul. Pakkumise tulemusena emiteeris Tuul 6200 võlakirja kogunimiväärtusega 3,1 miljonit eurot. Lisanduvat kapitali kasutati ettevõtte tegevuse laiendamiseks - tõukerattapargi suurendamiseks 2200 tõukerattaga ning Läti turu avamiseks.

Terve 2022. aasta jooksul pakuti tõukerataste renditeenust Tallinnas. Märtsis 2022 asutati tütarettevõte Tuul Mobility SIA asukohaga Riias. Tuul Mobility SIA alustas 8. aprillil tõukerataste renditeenuse pakkumisega Lätis, Riias. Läti turu avamisega avas Tuul oma esimese välisturu väljaspool Eestit, täites sellega eesmärgi avada 2022. aastal üks uus turg. 25. mail taasavas Tuul tõukerataste renditeenuse pakkumise ka Pärnus. Hooajaline Pärnu renditeenus pandi pausile 1.

septembril.

Majandustulemused

Tuule konsolideeritud 2022. müügitulu oli 2,107 miljonit eurot, mis oli plaanipärane ja vastas korrigeeritud prognoosidele (2,133 miljonile eurole).

II poolaasta müügitulu kasv oli ootuspärane, sest Baltikumi regioonis on ajalooliselt II poolaasta tugevama nõudlusega kui I poolaasta, samuti oli Tuulel II poolaastal kasutusel rohkem renditõukerattaid võrreldes I poolaastaga.

Konsolideeritud 2022. aasta brutokasum oli 950 tuhat eurot (brutokasumi marginaal 45%). 2022.

aasta EBITDA oli 9 tuhat eurot.

2023. aasta plaanid

TUUL MOBILITY OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.