Rohkema info nägemiseks:

EESTI SOTSIAALASUTUSTE JUHTIDE NÕUKODA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 528; jälgijaid - 29. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI SOTSIAALASUTUSTE JUHTIDE kohta arvamuslugu!"

EESTI SOTSIAALASUTUSTE JUHTIDE NÕUKODA MTÜ hetkeolukord

Juba 528 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 29 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoda (edaspidi ESJN) on üks vanimaid ja suuremaid sotsiaalvaldkonna kutseorganisatsioone, mis on järjepidevalt tegutsenud eri nimetuste all juba alates 1987. aastast, kuid nõukoja sünniaastaks on kokkuleppeliselt peetud 1993. aastat, kui

Sotsiaalministeerium (edaspidi SM) kinnitas organisatsiooni põhikirja ning Eesti hooldekodude juhtide delegatsioon osales esimest korda

Hollandis Maastrichtis toimunud Eakatele Teenuseid ja Pikaaegset hooldust pakkuvate asutuste juhtide Euroopa assotsiatsiooni kolmandal kongressil (European Association for Directors and Providers of Long-Term Care Services for the Elderly, edaspidi E.D.E.). On märkimisväärne, et just sellel kongressil allkirjastasid kõik 18 osavõtjamaad Euroopa asutushooldusel elavate eakate õiguste ja vabaduste harta ning võtsid kohustuse edaspidi oma riigis nendest põhimõtetest kinni pidada.

Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoda (edaspidi ESJN) on sotsiaaltööga tegelevate asutuste ja asutuse juhtimisega seotud inimesi ühendav avalikes huvides tegutsev mittetulunduslik organisatsioon, mis tegeleb oma liikmetele vajaliku erialase teabe kogumise ja vahendamisega, kaasab neid sotsiaalasutuste arengustrateegia kujundamisse, valdkonna õigusloomesse ning kaitseb oma liikmete valdkonnapõhiseid õigusi ja huve.

ESJN tegevuse eesmärk on tõsta hoolekandeasutuste üldist tegevusvõimekust, selleks osaleb ESJN juhatus ja liikmed aktiivselt SHS muudatus ettepanekute aruteludes.

ESJN üks tegevuse eesmärkidest on luua võimalused hoolekandetöötajate tööalasteks arenguteks, kaasates töötajad muutuste aruteludesse.

ESJN oli 2022. aasta lõpu oli 55 juriidilist isikut ja 5 üksikisikust liiget. Liikmeks astumise avaldusi laekus 1 asutuselt, liikmeks võeti vastu 1 juriidiline isik. Liikmelisuse lõpetamise avaldusi oli 2.

ESJN peamised tegevusvaldkonnad viimase 29 aasta jooksul on olnud hoolekandeteenuste juhtimise kvaliteedi tõstmine, hooldusteenuste mitmekesistamine ja lõimimine tervishoiuteenustega ning rahvusvaheline koostöö sõsarorganisatsioonidega Euroopa Liidu teistest liikmesriikidest. Uue teemana 2022. aasta läbiv teema on COVID-19. Füüsilisi kohtumisi oli väga vähe, suhtlemine toimus erinevates veebikeskkondades. Füüsilisi kohtumisi ei planeeritudki. Küll jätkus aktiivne Covid viiruse leviku tõkestamine.

2022. aastal jätkus ESJN 2020. aastal algatatud üldhoolekodu teenustasu tasumise teema. ESJN ettepanek on hooldusteenuse tasu jagamine 1+1+1 meetodil ehk isik + KOV+ riik. Hooldusteenuse tasu maksmine hooldust vajava inimese pensionist ja tema lähedaste sissetulekust on majanduslikult paljudele peredele väga suur koorem. On peresid, kellel puudub võimekus tasuda hooldusteenuse tasu. Mistõttu jäävad ööpäevaringset hooldust vajavad inimesed koju, kus puudub ööpäevaringne abi, hooldus ja järelevalve.

Ööpäevase üldhooldusteenuse kolmepoolse tasumise idee sai toetuse Sotsiaalministeeriumis ning aasta lõpus kinnitas Riigikogu hooldustasust hooldustöötajete tööjõukulu tasumise riigi poolt. Riigi poolne tasumine toimub läbi kohaliku omavalitsuse.

2022. aastal toimunud üritused: 1. ESJN üldkoosolek 29,04,22 Suure Jaanis. Majandusaasta aruande kinnitamine, „jututaja“ projektiga tutvumine, uue aasta teevuste planeerimine.

2. 6-8. juuli 2022 ESJN hooldajate kutsevõistlused ja suvekool Nelijärvel. Korraldas Heili Burmeister.

3. September 2022a. traditsiooniline üle Euroopaline hoolekandeasutuse juhtide konverents toimus Viinis. Osales 9 ESJN liiget. Konverentsil jäi kõlama ööpäevaringse hooldustegevuste diferentseerimine spetsialistide valdkondadest tuleneval, .n.t toitumisõde, aktiviivõde, liikumisõde, jne. Konverentsil oli hea tutvuda uute hooldust toetavate innovatiivsete lahendustega, elektroonilised jälgimissüsteemid, hooldust kajastavad infolehed jne.

4. 17. oktoober 22. toimus ESJN sügiskoosolek, kus osales ka Sotsiaalministeeriumi esindajad M. Tuubel ja K. Kupper. Teemaks üldhooldusteenuse reform ja muutused teenuse rahastamisel ning muutustega kaasnevad toimingud hooldekodude jaoks. Korraldas Maire

Koppel.

Traditsiooniline hooldajate kutsevõistlus kevadel tühistati seoses Covid pandeemia levikuga.

Traditsioonilise aastavahetuse kokkusaamine tühistati seoses Covid pandeemia levikuga.

Toimus ESJN juhatuse 10 koosolekut. Juhatuse liikmed osalevad aktiivselt erialastel veebikoosolekutel. Juhatuse suure töökoormuse tõttu napib aega liikmetele jookva info edastamiseks. Juhatus töötab vabatahtlikult, s.t. töötasu ega sõidu kompensatsiooni juhatuse liikmed ei saa.

Ümarlauad, nõupidamised, kooskõlastused, töögrupid – kus on ESJN juhatus ja liikmed aruandeaastal osalenud.

EESTI SOTSIAALASUTUSTE JUHTIDE NÕUKODA MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.