Rohkema info nägemiseks:

KARL RISTIKIVI SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 366; jälgijaid - 4. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KARL RISTIKIVI SELTS kohta arvamuslugu!"

KARL RISTIKIVI SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 366 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta suvel selgus, et Seltsi korteriga seotud kulud ületavad tulusid ja olukorrast ei ole lihtsat väljapääsu. Toimusid kohtumised Tartu

Linnavalitsuse esindajatega ning algatati aktsioon võlgade katteks annetuste kogumiseks. Selle tulemusena õnnestus võlgnevused likvideerida ja linnaga sõlmiti uus rendileping viieks aastaks.

Tekkis ka mõte võimalusest ühineda mõne teise sarnase eesmärgiga seltsiga, kuid see ei leidnud liikmete e-diskussioonis suuremat toetust.

Samuti oli probleemiks majandusaasta aruannete esitamise viibimine, mis ei võimaldanud linnalt küsida tegevustoetust.

Enn Nõu juhtis tähelepanu, et Karl Ristikivi pärandust haldas Rootsis Eesti Kirjanduse Fond, mis delegeeris Karl Ristikivi autoriõigused kõigis keeltes piiramata ajaks kasutamiseks Janika Kronbergile. Seda otsust muuta ei saa, kuna Fond lõpetas tegevuse 2017.

Konstruktiivseks ettepanekuks oli teha tihedamat koostööd teiste kirjanikemuuseumide ja -seltsidega; tegevuses see ei realiseerunud.

Seltsi koduleht lakkas toimimast, listi liikmete ja seltsi liikmete nimekirja tuvastamisel tekkis tõrkeid. Tartu Ülikool tegi oma serverite korrastamisel ettepaneku eemaldada sealt ülikooliga vähe või üldse mitte seotud listid - KRS list jäi oma senisel kujul esialgu siiski alles.

Kultuurkapitali toetusega toimuma pidanud suvine väljasõit Padisele Arved Viirlaiu 100. sünniaastapäeva tähistamiseks jäi tegemata; võlgnevus

Kultuurkapitali ees on ülal.

6. augustil käis salgake KRS liikmeid mälestamas Karl Ristikivi akadeemilist isa Veljestos, Laur Tamme Alatskivi kalmistul.

Karl Ristikivi raamatu „Õilsad südamed“ venekeelse tõlke presentatsioon toimus Tallinnas Vene Kultuurikeskuses 24. septembril.

Novembris etendus Tartu Jaani kirikus luulelavastus Karl Ristikivi. Inimese teekond. Jaan Söödi, Üllar Saaremäe ja Triinu Tauli osalusel.

11. oktoobril Tartu Kirjanduse Majas toimunud Karl Ristikivi päeval esitleti Sirje Oleski raamatut „Aegade lugu“. Sissejuhatuse seoses Ristikiviga tegi J. Kronberg, vestlesid Sirje Olesk ja Lehte Hainsalu. Olulise sündmusena ilmus Soomes „Hingede öö“ tõlge (J. Vanhanen), arvustus ka

Helsingin Sanomates.

2022 peamised tuluallikad olid liikmemaksud, ruumide kasutamise üür ja autoritasud, sh Autorihüvitusfondist, samuti mõned esinemised või KRS valduses oleva materjali kasutamisõigused.

Karl Ristikivi Selts on jätkuvalt tegutsev.

KARL RISTIKIVI SELTS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.