Rohkema info nägemiseks:

IDA-VIRUMAA INTEGRATSIOONIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 366; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta IDA-VIRUMAA INTEGRATSIOONIKESKUS MTÜ kohta arvamuslugu!"

IDA-VIRUMAA INTEGRATSIOONIKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 366 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022.aastal jätkas Ida-Virumaa integratsioonikeskus tegevust Ida-Viru maakonna 21 rahvuskultuuriseltsi katusorganisatsioonina. 2022.a mõjutas

Ida-Virumaa rahvuskultuuriseltside tegevusi kõige enam 24.veebruaril alanud sõjaolukord Ukrainas. Toetasime oma kolleege ukraina kultuuriseltsides ning jätsime seetõttu ära traditsioonilise iga-aastase Loomepaja festivali. Selle asemel muutsime tolerantsikonverentsi senist vormi ning täiendasime 25.09.2022 Jõhvi kontserdimajas toimunud konverentsi „Rahvustevahelise dialoogi ja rahu loomise edendamine Ida-Viru maakonnas“ erinevate kultuuriseltside kollektiivide rahvamuusikaliste etteastetega. Samuti avasime kontserdimajas rahvuskultuuriseltside raamatukogude haruldaste raamatute ja rahvariiete näituse “Minu vanaema laegas” ning postmarkide näituse “Haruldased trükised ja filateelia”. Koostöö suurendamiseks oma seniste partneritega jätkasime juba 2021.aastal alanud projekti „Piirid ja paarid“ tegevusi ning külastasime omakorda 7-8.mail maakonna kultuuriseltside esindajate delegatsiooniga Rae valda, kus meid võttis vastu Rae valla alevike-ja külavanemate selts. Kaks koostööpäeva olid väga muljete rohked, rikastavad ning andsid uusi teadmisi nii Rae valla kui ka kogukonnas toimuvate tegevuste kohta. Tutvusime Eesti innovaatilisema üldhariduskooli

Kindluse kooliga, külastasime aktiivseid külaseltse ning osalesime ühistegevustel.

Ida-Virumaa kultuuriseltside esindus osales aktiivselt ka 10-12.06.2022 Briti nõukogu toetatud häkatonil Narvas, kus töötasime välja ja tutvustasime ideed propageerida rahvustoite avalikkusele.

Jätkasime koostööd heade partneritega ning kutsusime 30.aprillil toimunud ümarlaua istungile peakülalisena esinema Europarlamendi saadiku Marina

Kaljuranna, kes rääkis oma värskest visiidist sõjas viibivasse Ukrainasse ning selgitas kõigile ülevaatlikult seal toimuvat. Meie ümarlaua liikmed osalesid ka riigiametnike Ida-Virumaa visiidi päevade avamisel, kus tervitasid osalejaid rahvustoitude ja rahvamuusikanumbritega.

2022.aastal viisime igakuiseid ümarlaua istungeid läbi nii otsekontaktis kui ka Zoom keskkonnas ning jätkasime väljasõiduistungite korraldamist kohtudes nii Lohusuus (mais) kui Narvas Eesti keele majas (aprillis ja detsembris).

Toetamaks sõdivat Ukrainat osalesid meie rahvuskultuuriseltside liikmed 28.04.2022 Kiievi kammerorkestri „Kiievi Solistid“ kontserdil Jõhvi kontserdimajas. Meie kultuuriseltsid võtsid aktiivselt osa ka SA Ida-Viru Ettevõtluskeskuse ja Narva Linnavolikogu kultuurikomisjoni ning Narva

Linnavalitsuse korraldavast veebipõhisest infopäevast: rahastamisvõimalused kultuurivaldkonnas tegutsevatele vabaühingutele ning Ukraina kaasmaalaskond Sillamäe “Vodograi” läbiviidud rahvusvahelisel konverentsil "Raamatud on inimkonna varandus" 1.10.2022 aastal Tallinnas, mis oli pühendatud Eesti raamatukogude aastale.

Päris uue algatusena viisid Ida-Virumaa juudi kultuuri seltsid koostöös Kohtla-Järve linnavalitsusega läbi Kohtla-Järve kultuurihoones 30.10.2022 folklooripeo “Rahvakultuuri killukesed“, kus Juudi kogukond tutvustas oma kultuuri läbi muusika, tantsu ja rahvakommete. Sellelaadse üritusega soovime kindlasti ka järgnevatel aastatel jätkata.

Töö noortega-2022.a. kaasasime tolerantsikonverentsi läbiviimisesse nii esinejate kui osavõtjatena üliõpilasi , osalesime koos Narva linna noortega häkatonil ning jätkasime kultuuriseltsides tegevusi laste ja noortega nii nagu ka eelmistel aastatel läbi pühapäevakoolide ning vanemate ja vanavanematega ühistegevustes.

Mittetulundusühingu Ida-Virumaa Integratsioonikeskuse juhatuse liikmed on keskuse tegevust juhtinud üle 17 aasta. Ka 2022.a. ei olnud juhatuses muudatusi ning jätkati samas koosseisus. Katusorganisatsiooni finantstegevust korraldab palgaline raamatupidaja, kelle ülesandeks on ka allorganisatsioonide nõustamine finantsküsimustes. Katusorganisatsiooni haldusvõimekuse suurendamiseks teeme regulaarselt koostööd maakonna omavalitsustega ning osaleme võimalikes tegevustoetuste taotlusvoorudes eesmärgiga hankida lisarahastust mittetulundusühingu tegevuste elluviimiseks.

Katusorganisatsiooni igapäevase töö koordineerimiseks ning kultuuriseltside igakuiste kohtumiste läbiviimiseks kohtuti ka 2022 aastal regulaarselt oma allseltsidega nii ZOOM keskkonnas kui ka nende tegevuskohas omavalitsusüksuses kohapeal. Liikmesorganisatsioonidele osutati vajalikku abi nii raamatupidamisküsimustes, kui ka mitmetes muudes küsimustes. Koos allseltsidega osalesime Narva linna eestvedamisel toimunud infopäeval vabaühenduste rahastamisest.

2022.a. lõpul ühines Ida-Virumaa Integratsioonikeskuse esindaja Briti Nõukogu poolt algatatud meediakoolituse projektiga, et parendada mittetulundusühingu ning kultuuriseltside tegevuse nähtavust meedias. 2023.aastaks oleme planeerinud ühenduse kodulehe arendamise ning uuendamise

IDA-VIRUMAA INTEGRATSIOONIKESKUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.