Rohkema info nägemiseks:

BANAANIKALA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 371; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta BANAANIKALA MTÜ kohta arvamuslugu!"

BANAANIKALA MTÜ hetkeolukord

Juba 371 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Banaanikala põhiliseks tegutsemisvaldkonnaks on teatri-, filmi- TV jms alastes töödes osalemine; valdkonna kontaktide loomine ja hoidmine; projektide korraldamine ja kaaskorraldamine ning olukordade loomine võimalikeks tulevikuprojektideks.

MTÜ Banaanikala on ettevõttena (teatrina) või läbi Allan Kressi isiku vajaduspõhiselt rahvusvaheliste organisatsioonide ASSITEJ Eesti Keskus ja UNIMA Eesti Keskus liige; erialaliitude: Eesti Lavastajate ja Dramaturgide Liidu, Eesti Näitlejate Liidu, Eesti Teatriliidu ning Eesti Väike- ja Projektiteatrite Liidu (EVPL) liige. Erialaliidud toetavad ka oma liikmeid teatripiletite ostmisel, st.erialalisel täiendamisel ja ravikulude hüvitamisel. Enamikest organisatsioonidest on võimalik taodelda või nende kaasabil taodelda toetust osalemiseks enesetäiendamiseks teatrifestivalidel välismaal.

Jätkus Allan Kressi töö Eesti Lavastajate ja Dramaturgide Liidu revisjonikomisjoni esimehena. Samuti MTÜ Eesti Väike- ja Projektiteatrite Liidu juhatuse esimehena ja MTÜ-de UNIMA Eesti Keskus ja MTÜ ASSITEJ Eesti Keskus juhatuste liikmena.

Jätkub võimaluste leidmist välisteatrite külalisetendusteks Eestis. Üheks väljundiks kuhu teatreid kutsuda on ka UNIMA EK festival UNIFEST ja

ASSITEJ EK festival NAKS.

Jätkusid konsultatsioonid, ideeotsingud ja tööprotsess uuslavastuste loomiseks ja uute rollide mängimiseks; omaloominguliste näidendite kirjutamiseks ja lavastamiseks; näidendite tõlkimiseks; stsenaariumite loomiseks.

Jätkuvalt mängiti kõikjal Eestis Tallinnas Kirjanike Majas (okt 2011) esietendunud värssides stand-up lastelavastust A. Puškini tekstile ja F.

Chopini muusikale „Muinasjutt kuldsest kalakesest“ (lav. Allan Kress). Etenduste andmiseks püütakse leida väikeseid kohti, kus teatrid tavaliselt ei käi või satuvad harva, sh näiteks etendused raamatukogudes, samuti rahvamajades, koolides, lasteaedades. Püütakse osaleda teatrifestivalidel, samuti leida esinemisvõimalusi väljaspool Eestit välis-eestlaste kogukondadele. Külalisetendused eri maakondadesse toimuvad enamuses Kultuuriministeeriumi programmi „Teater Maale“ toetusel.

Pausil on (2022.a. ei mängitud) Rein Aguri autorilavastust „Eestlane ei igavle“.

Tammsaare Teatri mängukavas jätkasid Allan Kressi lavastused: Martin McDonaghi „Mägede iluduskuninganna“ ning Albert Camus „Arusaamatus“ ning Tammsaare Teatri ja Salme Teatri ühistöös valminud Jordi Calceran’i „Grönholmi meetod“.

Osatäitmine Von Glehni Teatri lavastuses “Naisevõtt”.

Näitlejatööd: erinevates seriaalides (sh. läbiv roll seriaalis “Armastus”), animafilmide dubleerimine, lisaks rollid õhtujuhina, jõuluvanana jms. Koori RAUDAM 100.-nda juubeli konfereerimine RO Estonia kontserdisaalis. Töö kooliteatrite festivalide žüriides. Von Glehni Teatri lavastuse “Tiit ja Tõnu” külalisetenduste organiseerimine.

Suuremad tegemised: EVPL - juulist detsembrini koostöös Heategevusfondiga SA Aitan Lapsi 2016. aastast igaaastaselt läbiviidav

Heategevuslik Lasteetenduste Programm Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses kus osalesid EVPLi, UNIMA Eesti Keskuse ja

ASSITEJ Eesti Keskuse liikmesteatrid ja UNIMA EK - Nukuteatrite Maraton Vanalinna Päevade ajal, millel osalesid paljud Eesti väikesed nukuteatrid.

Lauliku Lava (teatrimaja Tallinnas Kivimäel, Lauliku 51) parendustööd.

Ettevalmistused hakata aastast 2024 tegema Lauliku Laval suviti vabaõhuetendusi.

Lavastuste „Muinasjutt kuldsest kalakesest“ ja „Eestlane ei igavle“ seotud inimestele maksti töötasu etenduste mängimise - korraldamise eest, mida osaliselt toetas projekt „Teater Maale“. Allan Kressile maksti töötasusid ka muude erialaste tööde (esinemised) eest.

Juhatuse liikmed juhatuseliikme töö eest tasu ei saanud.

Olenemata 2016 aastal tekkinud negatiivsest tulemist, mis tekkis suuremas osas teatrimaja ehitusest, on MTÜ Banaanikala jätkusuutlik ja jooksev majandusaasta lõppes juba kasumiga.

BANAANIKALA MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.