Rohkema info nägemiseks:

TÄRKMA SADAMA SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 501; jälgijaid - 22. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TÄRKMA SADAMA SELTS kohta arvamuslugu!"

TÄRKMA SADAMA SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 501 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 22 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Kohalike kalurite ja kogukonna eestvedamisel asutati 2012. aastal MTÜ Tärkma Sadama Selts, mille missiooniks on kalanduspärandi säilitamine, traditsioonilise elulaadi tutvustamine ja kogukonna elukeskkonna rikastamine. Seltsi eestvedamisel ehitati välja sadamakaid, süvendati sissesõidufaarvaater, sadamabassein ning ehitati uus vaatetorniga kalurimaja.

Renoveeritud Tärkma sadam avati 2015. aasta suvel. Tärkma sadamat kasutavad aastaringselt kohalikud rannakalurid, samuti on sadama territoorium kasutusel küla peoplatsina, muuhulgas muinastulede ja jaanitulede korraldamise ajalooliseks kohaks. Atraktiivse asukoha ja kauni looduse tõttu on Tärkma sadamast kujunenud kohalike elanike, turistide, linnuvaatlejate ja puhkajate hulgas populaarne vabaaja veetmise koht. MTÜ Tärkma Sadama Selts on kogukonna jaoks oluliste ürituste toimumiskohaks, kus osalevad aktiivselt paljud Emmaste osavalla elanikud ja Hiiumaa kogukonna liikmed.

2022. aastal saadi positiivne otsus Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi rakenduskava 2014 - 2020 meetme 3.3 "Kalanduspiirkonna kohaliku arengu strateegia rakendamine" taotluse rahuldamise ja toetuse määramise kohta. Meetme toetus oli mõeldud abihoone, puurkaevu ja veetrassi rajamiseks ning jääpurumasina soetamiseks Tärkma sadamasse. 2022. aastal puuriti sadamasse kaev ja paigaldati abihoone. Projekt viiakse lõpuni 2023. aastal kui sadamasse rajatakse veetrass ja soetatakse jääpurumasin.

Projekti tulemusena tuuakse sadamasse puhas magevesi, mille abil on võimalik toota jääd kalade jahutamiseks, samuti parandati kalurite hügieeni- ja olmetingimusi.

Seltsi liikmed on viimase 10 aasta jooksul pidevalt panustanud nii seltsi kui kogukonna arengusse nii tasuta töö kui isikliku rahalise panusega.

MTÜ-l on kaheliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad kalur ja entusiast Urmet Paumees ning külaelu eestvedaja ja ettevõtja Margus Kastein.

MTÜ Tärkma Sadama Selts tegevus on jätkusuutlik ning vajalik kohalikele kaluritele ja kogukonnale.

Margus Kastein

Juhatuse liige

TÄRKMA SADAMA SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.