VIKING SECURITY AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 28 316 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 64 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja komm

VIKING SECURITY AS hetkeolukord

Juba 28 316 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 64 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 59 korda.

Tegevusaruanne 2022

Viking Security AS on Eesti turvateenuste sektoris tuntud nimi, mis on oma tegevust alustanud juba 1993. aastal. Sellest ajast alates on ettevõte pühendunud turvateenuste osutamisele, pakkudes laia valikut teenuseid alates mehitatud valveteenustest kuni turvatehnika projekteerimise, paigalduse ja hoolduseni. Ettevõtte meeskond koosneb 493 professionaalsest töötajast, mis on seisuga 31.12.2022. Sama suur oli meeskond ka aasta varem, 31.12.2021. Viking Security AS on uhke liige Eesti Turvaettevõtete Liidus.2022. aasta oli ettevõttele majanduslikult väljakutseid pakkuv. Tööjõukulud tõusid märkimisväärselt, ligi 1400 tuhande euro võrra, mis on aastane kasv 15%. Lisaks mõjutas ettevõtte kulusid energiakulude kiire kasv, mis tõstis kulusid ligi 100 tuhande euro võrra. Kuid hoolimata nendest raskustest suutis Viking Security AS edukalt kohaneda ja parandas oma tulemusi võrreldes eelmise aastaga.

Ettevõtte käive kasvas 10% ja suurenes kõigis valdkondades, välja arvatud turvatehnikaprojektide ehitus. Kasumlikkus jätkas paranemist ja ettevõte jõudis puhaskasumisse, EBITDA kasvas 26%.

Eesti Turvaettevõtete Liidu parimate valimisel tunnustati Viking Security turvatöötajat Joosep Aiat parima turvatöötaja tiitliga ja piirkonnajuht Aleksandr Kuznetsovi teeneteristiga panuse eest Eesti turvavaldkonda.

Viking Security AS tegevusega võivad kaasneda mitmed finantsriskid, millest olulisemat mõju avaldavad likviidsusrisk, krediidirisk ja tururisk (sh valuutakursi risk ja intressimäärarisk). Finantsriskide juhtimine on ettevõtte juhatuse pädevuses ja sisaldab riskide määratlemist, mõõtmist ja maandamismeetmete tõhususe kontrollimist. Finantsriskide juhtimise eesmärk on finantsriskide maandamine ja finantstulemuste volatiilsuse vähendamine. Finantsriskide juhtimisel juhindub ettevõte sisemiselt kehtestatud riskijuhtimise strateegiast. Järelvalvet juhatuse poolt riskide maandamiseks võetud meetmete üle teostab ettevõtja nõukogu.

Ettevõtte emaettevõtte Tallinna Kaubamaja Grupp ASi ja tema tütarettevõtjate pangakontode ühtne kontsernikonto tagab likviidsuse ehk ettevõtte tegevusest tulenevate kohustuste täitmiseks piisavate rahaliste vahendite olemasolu. Majandusaasta lõpu seisuga ettevõttel vabu rahalisi vahendeid ei olnud (2021: 0 tuhat eurot). Käibekapital oli 31. detsember 2022 seisuga negatiivne 853 tuhat eurot (2021: negatiivne 845 tuhat eurot). Ettevõttel on lühiajaliste kohustuste katteallikana jätkuvalt tugev igapäevane äritegevuse rahavoog. Juhtkonna hinnangul ei ole ettevõttel likviidsusprobleemi.

Krediidirisk on risk, et ettevõttel tekib rahaline kaotus, mis on põhjustatud finantsinstrumendi teise osapoole poolt, kuna viimane ei suuda oma kohustusi täita. Ettevõte on avatud krediidiriskidele, mis tulenevad äritegevusest (peamiselt nõuetest) ning investeerimistegevusest, sh deposiitidest pankades ja finantsasutustes. Seisuga 31. detsember 2022 väljendab maksimaalset krediidiriski nõuete summa suuruses 2 909 tuhat eurot (2021: 2 053 tuhat eurot).

Valuutarisk on risk, et finantsinstrumentide õiglane väärtus või rahavood kõiguvad tulevikus vahetuskursi muutuste tõttu. Aruandeperioodi lõpu seisuga ei olnud ettevõttel olulisi euroga mitteseotud valuutades fikseeritud finantsvarasid ja –kohustusi.

Intressiriskina käsitletakse sellist riski, kus intressimäära tõustes võib kohustustelt tasutavate intressikulude suurenemine märkimisväärselt mõjutada ettevõtte tegevuse tulemuslikkust. Ettevõtte intressirisk tuleneb peamiselt pikaajalistest EURIBORiga seotud ujuva intressimääraga laenukohustustest. 6 kuu EURIBOR kerkis aruandeaasta lõpuks tasemele 2,693%. Majandusanalüütikute hinnangul võib EURIBOR jõuda 2023. aastal 3,3% tasemele. Juhul, kui ujuva intressimääraga finantskohustuste intressimäärad oleksid 31.12.2022 seisuga olnud 1 protsendipunkti võrra kõrgemad, oleks see suurendanud ettevõtte finantskulu 7 tuhande euro võrra.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Tehniline valve: Kuidas tõhustada turvalisust küberruumis?

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas tagada oma vara, olenemata sellest, kas olete kodus või ära? Kas soovite tunda end turvaliselt teades, et teie vara on pidevalt
ssb.ee
Kas olete kunagi mõelnud, kuidas tagada oma vara, olenemata sellest, kas olete kodus või ära? Kas soovite tunda end turvaliselt teades, et teie vara on pidevalt valvatud? Just siin tuleb mängu tehniline valve teenus, mis võimaldab teil jälgida ja kaitsta oma objekti spetsiaalsete tehniliste seadmete abil. Viking Security AS pakub tehnoloogiliselt edasijõudnud lahendust, mis võimaldab teil olla kontrolli all, isegi kui te pole füüsiliselt kohal. Kuidas tehniline valve töötab? Tehniline valve teenus hõlmab erinevaid turvalahendusi, alates kaamerate ja liikumisandurite paigaldamisest kuni

Millised on meie tugevused?

Turvalisus on oluline igas eluvaldkonnas ning Viking Security AS on tõestanud end kui juhtiv turvateenuste pakkuja, kellel on mitmeid eristuvaid tugevusi, mis m
ssb.ee
Turvalisus on oluline igas eluvaldkonnas ning Viking Security AS on tõestanud end kui juhtiv turvateenuste pakkuja, kellel on mitmeid eristuvaid tugevusi, mis muudavad nad silmapaistvaks jõuks turvaturul. Laiem teenuste portfell Viking Security AS saab uhkusega nimetada end turvaettevõtetest kõige laiema teenuste portfelliga ettevõtteks. Nende teenuste hulka kuuluvad patrullimine, valvesüsteemid, objekti jälgimine, sündmuste turvalisuse tagamine ning palju muud. Sõltumata sellest, millist tüüpi turvateenust klient vajab, suudab Viking Security AS pakkuda kohandatud ja usaldusväärset

Parim Turvalahendus 2020

Eesti Turvaettevõtete Liit tunnustas Eesti turvaturu 2020 aasta parimaid ja Viking Security AS sai tunnustuse turvalahenduse valdkonnas.
Parim Turvalahenduse 2
ssb.ee

Turvavaldkonna Aasta Tegu 2020

Konkuretsi toomine rahaveo turule tõi Viking Security AS’ile tunnustuse „Turvavaldkonna Aasta Tegu 2020“
Viking Security ja Hansabi koostööprojekt
Viking Secu
ssb.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.