CASSIOPE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 255 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommen

CASSIOPE OÜ hetkeolukord

Juba 255 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal jätkas osaühing Cassiope eelnenud aastatel väljakujunenud majandustegevust. Ettevõtte põhitegevuse moodustas jätkuvalt mitmesuguste masinate, olmetehnika, aga ka koduelektroonika ja valgustusseadmete kasutusjuhendite, veebilehtede ning reklaammaterjalide tõlkimine. Jätkuvalt moodustasid ettevõtte müügikäibest suurima osa autode maaletoojatega ning autode tootjaettevõtetega seotud kliendiabi- ning turundusmaterjalide tellimused. Püsikliendid Soomes ning Lätis hoidsid Euroopa Liidu ühendusesisese käibe osakaalu 88% juures teenuste kogu müügimahust. Müügitulu vähenes võrreldes eelmise majandusaastaga oluliselt ning moodustas 2022. aasta kokkuvõttes 24676 eurot. Kogu osutatud teenuste käibe moodustas tehniline ja turunduslik tõlketeenus Balti riikide keeltesse koos osa tõlkematerjali kujundustöödega.

Põhitegevuse valdkonnas teenuste osutamisel kasutati lisaks ettevõtte ainsale põhikohaga töötajale alltöövõtjaid nii Eestis kui ka Lätis ning

Leedus. Koostöö allhankijatega (nii äriühingud kui füüsilisest isikust ettevõtjad) on organiseeritud projektipõhiselt ning sellega ei kaasne püsikulusid. Allhankijatelt osteti osa osutatud tõlketeenustest. Ettevõte ei kasuta tööks rendipindu ega -vahendeid, tööd korraldatakse osanike poolt tasuta ettevõtte kasutusse antud ruumides. Samuti on allhangetel põhinev töökorraldus vältinud vajadust suuremahulisteks põhivarainvesteeringuteks. Maksude-eelne puhaskasum moodustas vähenenud rentaabluse juures 8610 eurot.

2022. aastal töötas ettevõttes tähtajata palgalisel tõlk-keeletoimetaja ametikohal jätkuvalt üks juhatuse liikmetest. Teisi alalise või tähtajalise töölepinguga palgalisi töötajaid osaühingus Cassiope 2022. aasta jooksul ei töötanud. Ühekordsete tööülesannete põhjal osutas võlaõigusliku lepingu alusel oma teenuseid üks täiendav tõlk. Tööjõukulud moodustasid koos palga ja lisatasudega 10835 eurot, mis sisaldas riiklikke tööjõumakse. Juhatuse liikmete, k.a. juhatuse esimehe ametikohad ei ole tasustatavad.

2023. aastaks ei planeeri äriühingu omanikud märkimisväärseid muudatusi ei osutatavate teenuste valikus ega seni praktiseeritud keele- ja kirjastusteenuste osutamise ärimudelis. Arvestades konservatiivset tegevusplaani ei näe ettevõtte juhtkond ette vajadust olulisteks investeeringuteks või organisatsioonilisteks muudatusteks. Olemasoleva äritegevuse mahu turukonjunktuurist tulenevate muutustega kohanemiseks suurendatakse või vähendatakse vastavalt vajadusele nii allhankijatelt kui lepingulistelt kaastöötajatelt tellitavate tööde mahtu.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Cassiope

OÜ Cassiope pakub tõlke-, keeletoimetuse- ja küljendusteenuseid erinevate kliendiabi- ning tarbetekstide kaustuselevõtuks Balti riikides. Tüüpiliselt saavad mei
cassiope.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.