Evecon OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 21 223 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komm

Evecon OÜ hetkeolukord

Juba 21 223 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Eesti kliima- ja energiapoliitika on viimastel aastatel teinud märkimisväärseid samme taastuvenergia tootmise mahu suurendamise suunas. See on oluline samm meie riigi püüdlustes vähendada oma süsinikdioksiidi heitkoguseid ja liikuda rohelisema tuleviku suunas. Eesti taastuvenergia eesmärk on kehtestatud energiamajanduse korralduse seaduses. 2022. aasta oktoobris jõustus uus eesmärk, mille kohaselt toodetakse 2030. aastaks kogu Eestis tarbitav elekter taastuvatest energiaallikatest. See on ambitsioonikas eesmärk, mis nõuab suuri investeeringuid ja pühendumist.

Eestil on suur potentsiaal päikese- ja tuuleenergia kasutuselevõtuks ja rakendamiseks. Eveconi päikese- ja tuuleenergia arendused kiirendavad üleminekut rohelisele energiale ja aitavad saavutada seatud kliimaeesmärgid. Evecon on olnud eesrindlik ettevõte, mis on panustanud oluliselt Eesti taastuvenergia sektorisse. Kuna Balti riigid on praegu energiadefitsiidis, panustab Evecon oma projektide edukal läbiviimisel ka energiajulgeolekusse, varustuskindlusse ning keskkonnasäästlikkusse.2022. aastal said valmis Evecon Solarparks OÜ viimased päikesepargid, mis on kõik kokku koguvõimsusega 37MW ja elektritootmine algas täisvõimsusel. Ligikaudu 68% kogu aruandeeasta kasumist oli nimetatud päikeseparkide energiatootmise kasumist. Elektritootmise tulu hakkas tekkima tootmise hooaja lõpus 2. poolaastal, peamiselt elektriliitumiste valmimise viibimise tõttu võrguettevõtja poolt. Päikeseparkide ehitust ja liitumise rajamist finantseeris peamiselt LHV Pank AS.

Evecon Solarparks OÜ 2022. aastaaruanne on vastavuses ELTS § 17 tingimustele, mis sätestab nõuded elektriettevõtja aruandele. Evecon Solarparks OÜ tegevus on hooajaline, 88% müügitulust on saadud perioodil aprill-september, kui päikeseparkide tööks on sobivad ilmastikutingimused. Evecon Solarparks OÜ müügitulu moodustas Evecon grupi müügitulust 2022 aastal 96%.

Evecon grupil on üle Baltikumi arendamisel 2400MW aktiivseid projekte. Millest 900MW on päikese, 850MW on maismaa tuule ja 600MW on akude arendust. Leedus valmistatakse päikeseparke edasimüümise eesmärgil, kohalik seadusandlus on loonud soodsa keskkonna eraisikutele ja kohalikele omavalitsustele valmisehitatud päikeseparkide soetamiseks.

Evecon grupp arendab mitmes Eesti vallas maismaatuuleparke. Projektidel on suur tähtsus, kuna toodetakse puhast ja jätkusuutlikku energiat ning samal ajal luuakse lisandväärtust kohalike elanike jaoks, kuna tuulearendused pakuvad naabermaade omanikele ja kogukondadele majanduslikku kasu.

Evecon grupp 2022. aasta konsolideeritud raamatupidamise aastaaruandes kajastuvad Evecon OÜ (emaettevõte) ning tema tütarettevõtete finantsnäitajad (tütarettevõtted on kajastatud lisas nr 2). Üsaldusühingud kajastatakse tütarettevõtjatena, kuna nende üle on valitsev mõju. Juhtkonna hinnangul emaettevõte Evecon OÜ omab tegelikku valitsevat mõju rohkem kui 50% hääleõiguse üle kokkuleppe alusel, seda siis juhatuse liikme Aivar Mäemets isikus.

Investeeringud 2022. aastal on kogu grupis soetatud põhivarasid 21 211 843 eurot, millest suurim oli päikeseparkide ehitusteks ettenähtud vahendid, erinevad liitumistasud ja maad. 2022. aastal alustati nelja uue päikesepargi rajamist Eestisse, mille koguvõimsus on kavandatud ligikaudu 25MW , pargid alustasid elektritootmist 2023 aastal. Leedu tütarettevõtja alustas 2022. aastal nelja päikesepargi ehitusega, mille koguvõimsus saab olema 44MW, projekti lõpptähtaeg on 2023 aasta viimane kvartal.

Tulud, kulu ja kasum 2022.a. moodustas emaettevõtte Evecon OÜ müügitulu 194 478 eurot. Emaettevõtte kasumiks kujunes 4 583 285 eurot. Evecon grupil ei ole kavas tuleval aastal jaotada kasumit dividendideks, tulenevalt laenulepingute tingimustest. Emaettevõtte suurimaks tuluallikaks 2022 aastal oli kolme projekti müük Prantsusmaa taastuvenergia investeeringutele pühendunud fondile Mirova. Mirova on seotud ühe maailma suurima varahaldusettevõttega Natixis Investment Managers. Kokkuleppe kohaselt rajatakse koostöös kolme Eesti valda (Lääneranna, Põhja-Sakala ja Järva) päikesepargid ligikaudse nimivõimsusega kokku 106MW eeldusliku valmimistähtajaga 2024 lõpuks. Lääneranna valda püstitatakse 77MW päikesepark, mis on oma valmimise hetkel Baltikumi suurim.

Peamised finantssuhtarvud 31.12.2022 31.12.2021 Evecon grupp Emaettevõte Evecon grupp Emaettevõte Omakapitali tootlikus (ROE) 39% 85% 8% - Puhasrentaablus 145% 2357% 17% - Varade tootlikus (ROA) 17% 11% 0% -

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kes me oleme ja miks me panustame roheenergiasse?

Meie oleme ettevõte, mis panustab puhta energia tootmisele ning aitab kaasa jätkusuutliku tuleviku loomisele. Meie motivatsiooniks on Eestimaa loodus, mille tah
ssb.ee
Meie oleme ettevõte, mis panustab puhta energia tootmisele ning aitab kaasa jätkusuutliku tuleviku loomisele. Meie motivatsiooniks on Eestimaa loodus, mille tahame järeltulevatele põlvedele pärandada puhta ja rikkumata kujul. Seetõttu oleme võtnud endale eesmärgiks kliimamuutuste leevendamise ja rohepöörde panustamise. Meie peamiseks tegevusvaldkonnaks on tuule- ja päikeseparkide arendamine Eestis, Lätis ja Leedus. Meie meeskond koosneb kogenud spetsialistidest, kes on võimelised arendama ja ehitama kõrge kvaliteediga ja tõhusaid taastuvenergiaprojekte. Meie projekte iseloomustab

Tuuleenergia – Evecon OÜ

Tuuleenergia on töökindel ja roheline viis, kuidas kasvavat energiavajadust rahuldada.  Mida tuulepargiks vaja on? Ühe tuulepargi püstitamiseks on vajalik leida
ssb.ee
Tuuleenergia on töökindel ja roheline viis, kuidas kasvavat energiavajadust rahuldada. Mida tuulepargiks vaja on? Ühe tuulepargi püstitamiseks on vajalik leida sobilik maa-ala, kus tuulepark ei sega kohalikke elanikke ega koorma liigselt looduslikku keskkonda. Loomulikult on oluline, et tuulepargi asukohas oleks sobilik tuuleressursi olemasolu. Tuulekiirus 5-6 m/s on juba väga hea, et sellest elektrit toota.

Päikeseenergia – Evecon OÜ

Päikeseenergia on üks jätkusuutlikumaid energiaallikaid.  Alates 2020. aastast on Evecon valmis ehitanud erinevaid päikeseparke koguvõimsusega 40 MW. Alates 202
ssb.ee
Päikeseenergia on üks jätkusuutlikumaid energiaallikaid. Alates 2020. aastast on Evecon valmis ehitanud erinevaid päikeseparke koguvõimsusega 40 MW. Alates 2022 sügisest on meil erinevates omavalitsustes üle Eesti arendamisel suurusjärgus 1100 MW aktiivseid päikesepargi projekte, mis on plaanitud käivitada 2025-ndal aastal. Valitud päikeseparkide puhul kasutab Evecon energiasalvestussüsteeme, et päikeseenergia oleks tarbimiseks saadaval ka siis, kui päike ei paista.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.