WATERCOM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 12 704 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komm

WATERCOM OÜ hetkeolukord

Juba 12 704 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

Watercom OÜ, mida edaspidi nimetatakse Watercomiks, on AS Tallinna Vesi tütarettevõte, mis loodi 2010. aastal. Watercom on osa AS Tallinna Vesi kontsernist (edaspidi Kontsern). Watercom on spetsialiseerunud mitmetele teenustele, sealhulgas torustike ehitusele ja projekteerimisele, teedeehitusele, teehoiutöödega seotud teenustele, projektijuhtimisele ja omanikujärelevalvele, torustike hooldusele ning survepesu- ja transporditeenustele. Watercomi tegevus on sertifitseeritud vastavalt kvaliteedistandarditele ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ja ISO 45001, mis tõestab ettevõtte pühendumust kvaliteedile ja keskkonnasäästlikkusele.2022. aasta oli Watercomi jaoks märkimisväärselt aktiivne ja edukas. Ettevõte lõpetas aasta rekordilise käibe ja ärikasumiga. 2022. aasta käive suurenes võrreldes eelneva aastaga 2% ehk 0,23 miljonit eurot, ulatudes 13,16 miljoni euroni, ning ärikasum kasvas 3% ehk 0,04 miljonit eurot, ulatudes 1,34 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasum jäi 2021. aasta tasemele ulatudes 1,19 miljoni euroni.

Hoolimata ebakindlast turusituatsioonist ja konkurentsitihedusest ehitusturul, mis lükkasid aasta esimeses pooles mitmed riigihanked edasi, suutis Watercom säilitada stabiilse tulu. Kuigi kontserniväline käive oli madalam kui eelneval aastal, aitas suurem kontsernisisene käive tasakaalustada olukorda. Kontserniväline käive moodustas müügituludest 41% (2021. aastal oli osakaal 62%).

Suurima panuse tulude kasvu andis teedeehituse üksus, kus Watercomil õnnestus võita mitu Tallinna linna korraldatud hanget. Tänu sellele kasvas käive nii kontsernivälistest kui ka -sisestest töödest 11% ehk 262 tuhat eurot, ulatudes 2,66 miljoni euroni.2022. aastal käivitas ettevõte edukalt uue kaevude remondi teenuse ning aasta lõpus saabusid seadmed, mis võimaldavad hakata pakkuma veetorustike puhastamise teenust seni Põhja-Euroopas kasutusel olevatest kõige uuenduslikumal, jääpesu meetodil. See on Watercomi seni suurim investeering.

Watercomi peamised eesmärgid ja arengusuunad järgmisel majandusaastal on jätkata kasvu. Vaatamata madalamale kontsernivälisele käibele saavutati kontsernivälisele kasumile seatud ambitsioonikas eesmärk ning kasvu jätkumist oodatakse ka 2023. aastal. Väljavaated 2023. aastaks on jätkuvalt positiivsed, lootus on ka sel aastal leida uusi võimalusi kontsernivälise käibe ja kasumi kasvatamiseks. Ettevõte jätkab uue teenuse käivitamist torustike puhastamiseks jääpesu meetodil ja otsib jätkuvalt erinevaid võimalusi kasvuks väljaspool Kontserni.

Watercomi tegevust mõjutavad sarnaselt teiste ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtetega hetkel majanduskeskkonnas toimuvad muutused seoses sisendhindade märkimisväärse kasvuga ja tööjõu puudusega ning ilmastikuoludest tingitud sesoonsus. Geopoliitilisest olukorrast tingitud ebastabiilsus lisab täiendava väljakutse ettevõtte tulemuslikkuse tagamisele. Sisendhindade muudatuste mõju on olnud märkimisväärne, sest see omab mõju ehitushindadele ja marginaalidele niigi väga konkurentsitihedal ehitusturul, millega seoses on langenud nii tulud kui ka kasum. Põhihooaeg kestab kevadest sügiseni, tipnedes suvekuudel. Enamiku kontsernisiseste teenuste puhul sõltub tellimuste maht emaettevõtte hooldus- ja avariitööde mahust ning torustike- ja teedeehitusega seotud hangetest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Survepesu ja transport - Watercom

Veemees pakub kanalisatsioonitorustike ummistuse kõrvaldamiseks ja ennetamiseks torustike survepesu teenust. Lisaks puhastab rasva- ja liivapüüdureid.
ssb.ee

Teedeehitus - Watercom

Teede ehitus, platside ja parklate rajamine, teekatete taastamistööd, asfalteerimistööd, haljastuse rajamine.
ssb.ee

Torustike ehitus - Watercom

Watercomi kogenud meeskond pakub koostöös pikaaegsete ja heade koostööpartneritega nii torustike ehitus-, remondi- kui ka projekteerimisteenus.
ssb.ee

Alates 01.01.2024 muutub Laagri-Metsavahi, Padula ja Angerja piirkondades vee-ettevõtja

Vastavalt Saue Vallavolikogu 30. novembri 2023 otsusele nr 54 on Laagri-Metsavahi, Padula ja Angerja tegevuspiirkondades […]
The post Alates 01.01.2024 muutub L
watercom.eu

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.