LAPSEVÄLI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Mänguasjad on oluline osa laste igapäevaelust ja nende valik võib olla üsna keeruline. Erinevate mänguasjade valik muutub eriti oluliseks, kui laps kasvab ja te

Mida tuleks silmas pidada valides mänguasju eri vanuses lastele?

Mänguasjad on oluline osa laste igapäevaelust ja nende valik võib olla üsna keeruline. Erinevate mänguasjade valik muutub eriti oluliseks, kui laps kasvab ja tema areng vajab erinevaid väljakutseid. Selles artiklis räägime sellest, mida tuleks silmas pidada valides mänguasju eri vanuses lastele.

0-6 kuud

Selles vanuses on mänguasjade valik piiratud, sest lapsed pole veel võimelised teadlikult mängima. Selles vanuses lapsed pigem uurivad oma ümbrust ja avastavad oma kehaosade liikumist. Seega võib valida mänguasju, mis julgustavad nende sensoorset arengut, nagu näiteks pehmed mänguasjad, erksavärvilised rõngad, millest laps saab kinni haarata, või peegel, et nad saaksid uurida oma peegelpilti.

6-12 kuud

Selles vanuses lapsed hakkavad oma motoorsete oskuste poolest arenema, õppides istuma ja roomama. Mänguasjad, mis aitavad neil arendada oma motoorseid oskusi, on ideaalsed, nagu näiteks pallid, pehmed raamatud või sobiva suurusega puidust plokid. Samuti võivad nad nautida interaktiivseid mänguasju, nagu heliga mänguasjad või sõidukid.

1-2 aastat

Selles vanuses lapsed muutuvad järjest uudishimulikumaks ja otsivad rohkem interaktiivseid mänguasju. Nende motoorsed oskused hakkavad paranema ja nad suudavad kasutada oma käsi ja sõrmi, et manipuleerida väiksemate objektidega. Sobivad mänguasjad selles vanuses on näiteks klotsid, mis võimaldavad neil oma ehitusoskusi arendada, pusled, mis arendavad nende probleemide lahendamise oskusi, ning sõidukid ja nukud, mida nad saavad kasutada rollimängudeks.

3-5 aastat

Sel ajal areneb lapse loovus ja kujutlusvõime, mistõttu sobivad mänguasjad, mis toetavad nende loovust ja väljendusoskust, nagu näiteks kunsti- ja käsitöömängud. Samuti hakkavad nad omandama põhioskusi nagu arvutamine ja kirjutamine, nii et mänguasjad nagu värvipliiatsid ja paber, magnetilised tähestikuplokid ja mõistatused on suurepärased võimalused nende oskuste arendamiseks.

6-aastased ja vanemad

Selles vanuses lapsed otsivad väljakutseid ja avastavad oma huvisid.

Nad hakkavad huvituma erinevatest teemadest nagu teadus, ajalugu ja kunst, nii et sobivad mänguasjad peaksid toetama nende teadmiste laiendamist ja arendamist. Näiteks sobivad mänguasjad nagu teaduslikud katsesetid, ajaloo- ja geograafiapusled, konstruktorid ja mängud, mis nõuavad strateegilist mõtlemist.

Lisaks vanusele tuleks mänguasjade valimisel arvestada ka lapse individuaalset arengutaset. Mõned lapsed arenevad kiiremini kui teised ja vajavad seega väljakutseid, mis vastavad nende oskustele. Samuti võivad lapsed, kellel on erivajadused, vajada spetsiaalseid mänguasju, mis aitavad neil oma oskusi arendada.

Lisaks vanusele ja individuaalsele arengutasemele tuleks arvestada ka mänguasjade ohutusega. Mänguasjad peaksid vastama ohutusstandarditele, olema vastupidavad ja valmistatud mittetoksilistest materjalidest. Lapsevanemad peaksid alati jälgima, kuidas nende lapsed mänguasju kasutavad ja tagama, et mänguasjad sobivad nende lapse vanuse ja arengutasemega.

Meilt leiab vapsevanem eakohased mängud igale pisipõnnile ja ei ole muret, mis mänguasjadest saab, kui last need enam ei huvita.

vaata lisaks

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas mänguasjad ja mängud lapsi arendavad?

Mänguasjad ja mängud on lapsepõlve oluline osa ning neil on suur mõju lapse arengule. Paljud vanemad mõtlevad, kuidas valida sobivaid mänguasju ja mänge, mis ai
ssb.ee
Mänguasjad ja mängud on lapsepõlve oluline osa ning neil on suur mõju lapse arengule. Paljud vanemad mõtlevad, kuidas valida sobivaid mänguasju ja mänge, mis aitaksid kaasa nende lapse arengule ja õppimisele. Siin on mõned viisid, kuidas mänguasjad ja mängud aitavad lapsi arendada. Kujutlusvõime ja loovus Mänguasjad, mis võimaldavad lastel kasutada oma kujutlusvõimet ja loovust, aitavad neil õppida uusi oskusi ja mõista maailma enda ümber. Näiteks ehitusklotsid ja pusled võivad aidata lastel arendada probleemide lahendamise ja ruumilise mõtlemise oskusi. Samuti võivad kunsti- ja

Miks kasutada mänguasjade ja lastetarvikute renti?

Lapsevanemana seisate tihti silmitsi küsimusega, milliseid mänguasju või lastetarvikuid oma lapse jaoks osta. Kuid mida teha siis, kui teie laps kasvab välja ne
ssb.ee
Lapsevanemana seisate tihti silmitsi küsimusega, milliseid mänguasju või lastetarvikuid oma lapse jaoks osta. Kuid mida teha siis, kui teie laps kasvab välja nendest esemetest? Kas tasub osta uusi või võite hoopis kaaluda nende rentimist? Selles artiklis käsitleme mänguasjade ja lastetarvikute rentimise eeliseid ning seda, kuidas see võib olla kasulik teile ja teie perele. Säästlikkus ja raha kokkuhoid Üks peamisi põhjuseid, miks valida mänguasjade ja lastetarvikute rentimine, on raha kokkuhoid. Lapsed kasvavad kiiresti ja nende vajadused muutuvad pidevalt. Uute mänguasjade või

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.