KARADOG OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Lemmikloomaomanikuna tead, et õnnelik lemmikloom on terve lemmikloom. Kuid tihti jäetakse tähelepanuta seedimise tervise roll lemmiklooma üldises heaolus. Korra

Millised on seedehäirete märgid lemmikloomadel ja kuidas neid ära tunda?

Lemmikloomaomanikuna tead, et õnnelik lemmikloom on terve lemmikloom. Kuid tihti jäetakse tähelepanuta seedimise tervise roll lemmiklooma üldises heaolus. Korralikult toimiv seedesüsteem on oluline toitainete imendumiseks, jäätmete eemaldamiseks ja tugeva immuunsüsteemi jaoks.

Seedeprobleemid võivad ulatuda kergest raskeni ja viidata erinevatele aluseks olevatele terviseprobleemidele. On oluline ära tunda märgid, mis viitavad sellele, et sinu lemmikloom võib vajada seedimise tuge, et võimalikke probleeme varakult käsile võtta.

Muutused isus või kaalus

Üks esimesi märke, et sinu lemmikloom võib vajada seedimise tuge, on märgatav isu vähenemine. Kui sinu lemmikloom pöörab toidule selja või sööb vähem kui tavaliselt, võib see olla märk seedimisega seotud ebamugavusest või valust.

Sarnaselt võib seletamatu kaalulangus või äkiline kaalutõus viidata seedeprobleemidele. Kaalumuutused, mis toimuvad ilma vastava muutuseta dieedis või aktiivsuse tasemes, tuleks tõsiselt võtta ja arutada loomaarstiga.

Ebanormaalne väljaheide

Muutused sinu lemmiklooma väljaheite konsistentsis, nagu kõhulahtisus või kõhukinnisus, võivad olla selgeks märgiks seedehäiretest. Neid sümptomeid võivad põhjustada mitmesugused tegurid, sealhulgas toitumisvead, infektsioonid või kroonilised seisundid.

Lisaks pööra tähelepanu oma lemmiklooma väljaheite värvile ja lõhnale. Mustad, tõrvased väljaheited või veri või limaga väljaheited võivad olla sisemise verejooksu või muude tõsiste seisundite märk, mis nõuavad kohest veterinaarset tähelepanu.

Oksendamine või regurgitatsioon

Oksendamine ja regurgitatsioon ei ole sama ja on oluline neid kahte eristada. Oksendamine on aktiivne protsess koos iiveldusega, samas kui regurgitatsioon on tavaliselt passiivne ja toimub sageli vahetult pärast söömist.

Aeg-ajalt esinev oksendamine ei pruugi olla muret tekitav, kuid sagedane või krooniline oksendamine võib viia dehüdratsioonini ja näidata vajadust seedimise toe järele. Kui sinu lemmikloom oksendab korduvalt või näitab distressi märke, on aeg konsulteerida loomaarstiga.

Liigne gaas või puhitus

Kuigi on normaalne, et lemmikloomadel on mõningane gaas, võib liigne gaas olla ebamugav ja võib viidata seedehäiretele. Kui sinu lemmikloom laseb gaase tihedamini kui tavaliselt, võib see olla tingitud dieedi muutusest, teatud toitude talumatusest või tõsisemast terviseprobleemist.

Puhitus ehk maodilatatsioon-volvulus (GDV) on eluohtlik seisund, mis nõuab kohest veterinaarset abi. Kui sinu lemmiklooma kõht on paistes ja nad tunduvad olevat valus, otsi kohe veterinaarabi.

Muutused käitumises või energiatasemetes

Muutused sinu lemmiklooma käitumises, nagu suurenenud ärrituvus, letargia või mängulisuse vähenemine, võivad olla peened seedehäirete märgid. Valus olev lemmikloom võib olla vähem altid osalema tavalistes tegevustes või võib reageerida negatiivselt puudutamisele.

Sarnaselt, kui sinu lemmikloom näitab äkilist energiataseme langust, võib see olla tingitud halvast toitainete imendumisest või muudest seedeprobleemidest. Järjepidevad energiatasemed on sageli hea seedesüsteemi tervise näitaja.

Mures oma lemmiklooma seedimise tervise pärast? Võta ühendust KARADOG OÜ-ga ekspertnõu ja kvaliteetsete seedimist toetavate lahenduste saamiseks, mis on kohandatud sinu lemmiklooma vajadustele.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas saab vananeva koera liigeste degeneratsiooni ära tunda?

Kui koerad vananevad, hakkavad nende liigesed loomulikult kulumise tõttu nõrgenema, põhjustades ebamugavust ja liikuvuse vähenemist. Liigeste degeneratsiooni pr
ssb.ee
Kui koerad vananevad, hakkavad nende liigesed loomulikult kulumise tõttu nõrgenema, põhjustades ebamugavust ja liikuvuse vähenemist. Liigeste degeneratsiooni protsessi mõistmine ja liigeste probleemide tunnuste äratundmine on olulised sammud koera tervise haldamisel. Koerte liigeste degeneratsioon, mis sageli tuleneb vanusest tingitud kulumisest, ülekaalulisusest või tõupärasustest, võib viia selliste seisunditeni nagu osteoartriit. See degeneratiivne protsess mõjutab kõhre, põhjustades selle lagunemist ja lõpuks luude vahelise polstri kadumist. Koerte liigeste ebamugavuse tunnused hõlmavad

Kas probiootikumid võivad aidata leevendada kassi seedeprobleeme?

Probiotikumid on elus mikroorganismid, mis piisavas koguses manustatuna annavad peremeesorganismile tervisele kasuliku mõju. Need 'head' bakterid on tasakaalust
ssb.ee
Probiotikumid on elus mikroorganismid, mis piisavas koguses manustatuna annavad peremeesorganismile tervisele kasuliku mõju. Need 'head' bakterid on tasakaalustatud soolestiku mikrobioomi säilitamiseks hädavajalikud, mis on üldise tervise jaoks ülioluline. Terve soolestik on kassi heaolu jaoks eluliselt tähtis. See aitab seedimisel, toitainete omastamisel ja teatud vitamiinide tootmisel. Lisaks on tasakaalustatud soolestiku mikrobiota oluline osa tugevast immuunsüsteemist ja võib aidata ennetada mitmesuguseid haigusi. Probiotikumide kasulikkus kassidele Probiotikumid aitavad reguleerida

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.