CITIZEN OS SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 230 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommente

CITIZEN OS SA hetkeolukord

Juba 230 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sihtasutus Citizen OS on avatud lähtekoodiga ühisotsustamise tarkvara ja SaaS platvorm, mis on tasuta kasutatav 11 keeles. Tutvu meie platvormiga ning võta see kasutusele siin https://app.citizenos.com/

Citizen OS Sihtasutus on missioonipõhine ja juhtimisel kasutatakse demokraatliku ühisotsustamise põhimõtteid. Kõik olulisemad organisatsiooni puudutavad küsimused räägitakse meeskonnas läbi ja otsustatakse demokraatlikult.Tegutseme selle nimel, et võimalikult paljud inimesed saaksid läbi hooliva, sisuka arutelu ühiselt otsustada küsimusi, mis nende heaolu oluliselt mõjutavad.

Citizen OS platvormi loomine algas 2014. aastal Teeme Ära Sihtasutuse juures seoses riikide koristusaktsioonidega. Paljudes riikides hakkasid inimesed küsima, kuidas teha nii, et pärast riigi puhtakskoristamist kampaania korras ei prügistuks see uuesti mõne aasta jooksul. Vastusena tekkis Citizen OS platvorm (esialgse nimega Toru projekt), mille loomist toetas Avatud Eesti Fond

Norra EEA Grants programmi raames, ning mitmed eraisikud. Algselt oli platvorm mõeldud selleks, et inimesed saaksid ühiselt arutada ning leida lahendusi prügiprobleemidele oma riigis, kuna riiklikul tasandil olid otsustajad sageli väga mõjutatud prügimajandusega seotud rahvusvaheliste suurettevõtete lobitöö poolt ning ei lähtunud oma riigi ega esindatavate kodukondade huvidest. Hiljem skoop laienes ning platvorm avati aruteludeks mistahes teemadel.

Platvormi iseloom on siiski alati olnud rohujuure tasandi aruteludeks, seega selgelt e-demokraatia, mitte e-valitsemise tarkvara.

2018. aasta aprillis loodi eraldiseisev Citizen OS Sihtasutus. Teeme Ära Sihtasutus andis loodud tarkvara üle uuele juriidilisele isikule, kes jätkas avatud lähtekoodiga tarkvara arendamist ning teisi seniseid tegevusi.

Arengud 2022. aastal

Citizen OS platvorm teeb läbi uuenduskuuri 2022. aastal keskendusime Citizen OS platvormi kasutajamugavuse ning -liidese parendamisele.

Selleks, et rohkem inimesi veebiaruteludele tuua, peab tehnoloogia olema võimalikult lihtne, intuitiivne ning mugav kasutada. Seniste tegevusaastate jooksul oleme kaardistanud oma põhikasutajad ning kogunud tagasisidet selle kohta, kuidas platvormi veelgi mugavamaks muuta.

Koos oma pikaajalise partneri, DUX-iga, saime 2022. aasta lõpuks valmis täieulatusliku platvormi kasutajamugavuse ja -liidese disaini. 2023. aastal keskendume platvormi ümber disainimisele.

Vaata lähemalt: https://github.com/orgs/citizenos/projects/5 2022. aastal lisandus platvormile kolm suuremat uuendust: 1. Help Center, mis annab põhjaliku juhise selle kohta, kuidas platvormi kasutada. Samuti annab see vastused küsimustele, kui kasutaja on platvormi kasutamisel hätta jäänud. Vaata lähemalt: https://citizenos.com/help.

2. Avalikud grupid, mis annab kogukondadele ning organisatsioonidele võimaluse luua avalike gruppe, kus algatada arutelusid, viia läbi ideekorjeid või hääletada nende jaoks olulistel teemadel ning kutsuda laiemat avalikkust aruteludes osalema. Vaata lähemalt: https://app.citizenos.com/en/.

3. Platvormi teavitused, mis annab kasutajatele võimaluse tellida teavitusi teemade kohta, mida nad on ise algatanud või kuhu nad on kutsutud osalema. Vaata lähemalt: https://app.citizenos.com/en/.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.