Rohkema info nägemiseks:

CITIZEN OS SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 234; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta CITIZEN OS SA kohta arvamuslugu!"

CITIZEN OS SA hetkeolukord

Juba 234 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2023

Sihtasutus Citizen OS on avatud lähtekoodiga ühisotsustamise tarkvara ja SaaS platvorm, mis on tasuta kasutatav 11 keeles: https://app.citizenos.com/

Citizen OS Sihtasutus on missioonipõhine ja juhtimisel kasutatakse demokraatliku ühisotsustamise põhimõtteid. Kõik olulisemad organisatsiooni puudutavad küsimused räägitakse meeskonnas läbi ja otsustatakse ühiselt.Tegutseme selle nimel, et võimalikult paljud inimesed saaksid läbi hooliva, sisuka arutelu ühiselt otsustada küsimusi, mis nende heaolu oluliselt mõjutavad.

Citizen OS platvormi loomine algas 2014. aastal Teeme Ära Sihtasutuse juures seoses riikide koristusaktsioonidega. Paljudes riikides hakkasid inimesed küsima, kuidas teha nii, et pärast riigi puhtakskoristamist kampaania korras ei prügistuks see uuesti mõne aasta jooksul. Vastusena tekkis Citizen OS platvorm (esialgse nimega Toru projekt), mille loomist toetas Avatud Eesti Fond

Norra EEA Grants programmi raames, ning mitmed eraisikud. Algselt oli platvorm mõeldud selleks, et inimesed saaksid ühiselt arutada ning leida lahendusi prügiprobleemidele oma riigis, kuna riiklikul tasandil olid otsustajad sageli väga mõjutatud prügimajandusega seotud rahvusvaheliste suurettevõtete lobitöö poolt ning ei lähtunud oma riigi ega esindatavate kodukondade huvidest. Hiljem skoop laienes ning platvorm avati aruteludeks mistahes teemadel.

Platvormi iseloom on siiski alati olnud rohujuure tasandi aruteludeks, seega selgelt e-demokraatia, mitte e-valitsemise tarkvara.

2018. aasta aprillis loodi eraldiseisev Citizen OS Sihtasutus. Teeme Ära Sihtasutus andis loodud tarkvara üle uuele juriidilisele isikule, kes jätkas avatud lähtekoodiga tarkvara arendamist ning teisi seniseid tegevusi.

Arengud 2023. aastal

Tegevuskava aastateks 2023 - 2026

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel aprill – august 2023 toimunud projekti “Citizen OS-i põhitegevuste edasiarendamine ja tegevuskava koostamine nende elluviimiseks” käigus kaardistasime Citizen OS Sihtasutuse arengusuunad aastateks 2023-2026.

Selle aja vältel toimus viis fookusgrupi intervjuud ja viis individuaalset intervjuud. Kokku andis sisendit 36 inimest. Osalejate hulgas olid kohalike omavalitsuste, MTÜde, teadlaste, kogukondade ja ettevõtjate esindajad.

Läbiviidud uuringu tulemusena jõudsime järgmiste otsusteni: (cid:127) Järgmise kolma aasta fookuses on olemasoleva e-osalusplatvormi tehnilise võimekuse ja kasutajamugavuse arendamine. Fookusgrupi intervjuudes tõsteti esile, et kaasamisplatvormi valiku juures on oluliseks kriteeriumiks selle lihtsus, mugavus ja ligipääsetavus nii kaasajatele kui ka inimestele, keda soovitakse kaasata.

(cid:127) Järgnevate aastate jooksul keskendume ennast tõestanud tehnoloogiate arendamisele ja integreerimisele Citizen OS platvormiga. Antud tegevus-aastatel ei fokusseeri me tehnoloogia arendamisel tehisintellekti integreerimisele platvormiga eelkõige eetilistel põhjustel, sh turvariskide tõttu, kuid ka sellega seotud kõrgete arenduskulude tõttu. Hoiame aga silma peal tehisintellekti arengutel ning oleme avatud võimalusele seda tulevikus teha.

(cid:127) Võtame fookusesse kasutajate koolitamise. Koolitamise eesmärk on toetada inimesi kõige tulemuslikumalt Citizen OS platvormi kasutama ning selle abil erinevaid gruppe kaasama. Ka need soovitused tulid fookusintervjuudest, kus rõhutati, et platvormi kasutajaid tuleb koolitada ja toetada.

CITIZEN OS SA kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.