NOORED OLÜMPIALE SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 492 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

NOORED OLÜMPIALE SA hetkeolukord

Juba 492 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sihtasutus Noored Olümpiale on asutatud oktoobris 2015. a. Meie missiooniks on kasvatada Eesti rahvale spordieeskujusid läbi noorsportlaste arengu igakülgse toetamise. Sihtasutuse põhieesmärgiks on pakkuda kuni 25-aastastele sportlastele vajalikku rahalist ja mitterahalist tuge üleminekul noorte võistlusklassist täiskasvanute hulka. Võimaldades noortel sportlastel maksimaalselt oma põhitegevusele pühenduda aitame kaasa uute olümpiasportlaste ning spordieeskujude sünnile. Läbi selle loodame anda panuse Eesti rahva tervisekäitumise parandamisse, innustades inimesi rohkem sportima.

Sihtasutuse põhimõteteks noorsportlaste toetamisel on toetuse süsteemsus, mõjusus ja pikaajalisus.

Seetõttu annab Noored Olümpiale välja stipendiume kuni neljaks aastaks maksimaalses summas 10 000 eurot sportlase kohta aastas. Noorte saavutusspordis on selline stipendiumi maht ja toetusperioodi pikkus ainulaadsed ning võimaldavad sportlastel seada pikaajalisi eesmärke ja süsteemselt nende täitmise nimel töötada.

Toetusüsteemi ülesehitamisel lähtume põhimõttest „sportlane kui tervik“, mis kätkeb endas lisaks füüsilise poole treenimisele ka vaimset arengut. Selleks pakume stipendiumi osana oma stipendiaatidele spordipsühholoogi teenuseid ja erinevaid koolitusi (turundus, meedia, finantskirjaoskus jt.). Alates 2019. aastast finantseerime stipendiumi raames ka sportlaste koostööd Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudiga. Stipendiume jagab sihtasutus läbi avalike konkursside. Toetuste põhimõtted leiab meie veebilehel http://www.nooredolumpiale.ee/ olevas statuudis.

Sihtasutuse tegevuse finantseerimine toimub läbi annetuste kogumise nii era- kui juriidilistelt isikutelt.

Toetajate leidmisel on eesmärgiks nende sidumine sihtasutusega läbi toetuslepingute samuti vähemalt neljaks aastaks. Missioonipõhiste püsiannetajate võrgustiku ülesehitamise kaudu soovime laiendada oluliselt Eestis noorte saavutussporti toetavate isikute ringi.

2022 veeburaris peeti Hiinas Pekingis XXIV taliolümpiamängud, kus osales meie esimene stipendiaat kiiruisutaja Marten Liiv. Martenit toetasime alates 2016 suvest kuni Pekingi olümpiamängudeni 55 525 euroga. Uhkusega võime väita, et sihtasutus Noored Olümpiale on andnud märkimisväärse panuse

Marteni jõudmisel üheks maailma parimaks kiiruisutajaks, mida kinnitavad Pekingis saavutatud 7. koht 1 000 meetri distantsil ja pronksmedal 2023 Euroopa MV-l sprindis.

Möödunud aastal planeeritud täiendavat stipendiumikonkurssi ei korraldatud kuna uusi toetajaid sihtasutusele ei lisandunud. Aastaaruande valmimise seisuga on sihtasutuse stipendiaatide nimekirjas järgmised sportlased:

Nimi Spordiala Stipendiumi periood Stipendiumi suurus

Gedly Tugi odavise 2021-2024 30 000

Johanna Maria Jõgisu viievõistlus 2021-2024 30 000

Mehis Udam laskesuusatamine 2021-2024 45 000

Viktoria Vesso maadlus 2021-2024 30 000

Aruandeaastal laekus sihtasutusele annetusi summas 45 626 eurot. Stipendiumitena maksti välja 48 603 eurot. Sihtasutuse finantsaruanded on koostatud tekkepõhise arvestuse alusel, mille kohaselt annetusest ja toetustest saadud tulu aruandeaastal oli 49 191 eurot ja stipendiumikulud 48 603 eurot.

Pikaajaliste toetuslepingute alusel ettemakstud toetused kajastatakse bilansis kohustisena real "Ettemakstud toetused". Ettemakstud toetuste pikaajaline osa kajastatakse nüüdisväärtuses, kasutades diskontomäära 4% aastas.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.