TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Psühhoteraapiat, mida tihti nimetatakse ka kõneteraapiaks, kasutatakse psühholoogiliste häirete ja emotsionaalsete raskuste ravimiseks psühholoogiliste tehnikat

Kuidas saan psühhoteraapia Sinu elu muuta?

Psühhoteraapiat, mida tihti nimetatakse ka kõneteraapiaks, kasutatakse psühholoogiliste häirete ja emotsionaalsete raskuste ravimiseks psühholoogiliste tehnikate abil. See hõlmab struktureeritud suhtlust koolitatud terapeudi ja kliendi vahel, eesmärgiga parandada kliendi heaolu ja vaimset tervist.

Hoolimata tõestatud efektiivsusest on psühhoteraapia mõnikord valesti mõistetud. Mõned usuvad, et see on mõeldud ainult tõsiste vaimse tervise probleemidega inimestele, teised peavad seda nõrkuse märgiks. Siiski on psühhoteraapia võimas vahend igaühele, kes soovib oma elu parandada.

Suurenenud eneseteadlikkus

Üks psühhoteraapia olulisemaid eeliseid on eneseavastuse teekond, mida see algatab. Juhendatud vestluste ja introspektsiooni kaudu saavad inimesed sügavama arusaama oma mõtetest, emotsioonidest ja käitumisest.

Suurenenud eneseteadlikkusega on inimesed paremini varustatud teadlike otsuste tegemiseks, oma vajaduste ja soovide mõistmiseks ning mustrite äratundmiseks, mis võivad nende edusamme takistada.

Suhete paranemine

Psühhoteraapia võib oluliselt parandada inimestevahelisi suhteid, suurendades suhtlemisoskusi ja empaatiat. Terapeudid töötavad klientidega nende oskuste arendamiseks, mis on olulised tervislike, rahuldust pakkuvate suhete jaoks.

Emotsioonide mõistmise ja väljendamise kaudu suudavad inimesed luua tugevamaid sidemeid teistega, lahendada konflikte ja kujundada toetavat sõprade ja pere võrgustikku.

Parem stressijuhtimine

Stress on elu paratamatu osa, kuid psühhoteraapia aitab inimestel tuvastada nende stressi vallandajaid ja mõista stressi aluseks olevaid põhjuseid.

Terapeudid aitavad klientidel välja töötada isikupärased toimetuleku strateegiad stressiga toimetulekuks, viies tasakaalustatuma ja hallatavama eluni.

Emotsionaalne tervenemine ja vastupidavus

Psühhoteraapia pakub turvalist keskkonda, kus inimesed saavad töödelda minevikutraumasid ja valusaid kogemusi. See töötlemine on oluline emotsionaalseks tervenemiseks ja elus edasi liikumiseks.

Klientide probleemidega tegelemise käigus arendavad nad emotsionaalset vastupidavust, mis aitab neil paremini toime tulla tulevaste väljakutsete ja tagasilöökidega.

Isiklik kasv ja käitumise muutmine

Terapeut võib olla transformeeriv kogemus, mis annab inimestele jõudu seada ja saavutada isiklikke eesmärke. Olgu selleks karjääri edendamine, tervise parandamine või uute oskuste õppimine, psühhoteraapia toetab isiklikku arengut.

Terapeudi juhendamisel suudavad kliendid tuvastada negatiivseid käitumismustreid ja mõtteviise ning töötada tervislikumate harjumuste poole, mis on kooskõlas nende väärtuste ja elueesmärkidega.

Kui otsid professionaalset tuge elu väljakutsetega toimetulekuks, võta ühendust TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ-ga, et avastada, kuidas psühhoteraapia võib sinu elu muuta.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Milline on psühholoogilise hindamise roll laste vaimse tervise mõistmisel?

Psühholoogiline hindamine on põhiline protsess üksikisiku vaimse tervise, kognitiivsete võimete ja emotsionaalse toimimise mõistmisel. See hõlmab standardiseeri
ssb.ee
Psühholoogiline hindamine on põhiline protsess üksikisiku vaimse tervise, kognitiivsete võimete ja emotsionaalse toimimise mõistmisel. See hõlmab standardiseeritud testide, vaatluste ja intervjuude seeriat, mida viib läbi kvalifitseeritud psühholoog, et saada ülevaade inimese psühholoogilisest seisundist. Vanemate ja hooldajate jaoks on nende laste psühholoogilise heaolu mõistmine ülioluline. See aitab ära tunda nende tugevusi, arenguvajadusi ja võimalikke psühholoogilisi probleeme, mis võivad mõjutada nende arengut ja igapäevast toimimist. Psühholoogilise hindamise protsess

Kuidas saab vastupanuvõimet arendada stressirohketel aegadel?

Vastupanuvõime on psühholoogiline jõud, mis aitab toime tulla stressi ja raskustega. See on vaimne jõuvaru, millele inimesed saavad vajadusel toetuda, et raskus
ssb.ee
Vastupanuvõime on psühholoogiline jõud, mis aitab toime tulla stressi ja raskustega. See on vaimne jõuvaru, millele inimesed saavad vajadusel toetuda, et raskustest läbi tulla ilma kokku varisemata. Psühholoogid usuvad, et vastupidavad inimesed suudavad selliseid raskusi paremini taluda ja pärast kriisi oma elu taas üles ehitada. Kriisiolukorras võimaldab vastupanuvõime inimestel toime tulla emotsioonide ja tekkivate väljakutsetega. See on oluline oskus kohaneda elu paratamatute muutustega ja raskustest üle saada. Strateegiad vastupanuvõime arendamiseks Tugev toetavate pereliikmete, sõprade

TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ tegevusaruanne 2022

Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses osutati 2022 aastal järgmiseid teenuseid: 1) psühholoogiline esmaabi, esmakonsultatsioonid ja võrgustikutöö; 2) psühholoog
ssb.ee
Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses osutati 2022 aastal järgmiseid teenuseid: 1) psühholoogiline esmaabi, esmakonsultatsioonid ja võrgustikutöö; 2) psühholoogiline nõustamine eesti, vene ja inglise keeles lastele, noortele ja täiskasvanutele; 3) kriisiabi vägivalla ja õnnetuste korral (lein, suitsiidkatsed jne.); 4) individuaalne psühhoteraapia; 5) paari ja pere psühhoteraapia; 6) psühhodiagnostika (testimine); 7) supervisioon e. töönõustamine; 8) esmatasandi kriisiabi telefoni ja veebinõustamise kaudu; Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses pakuvad psühholoogilst nõustamist ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.