TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Psühholoogiline hindamine on põhiline protsess üksikisiku vaimse tervise, kognitiivsete võimete ja emotsionaalse toimimise mõistmisel. See hõlmab standardiseeri

Milline on psühholoogilise hindamise roll laste vaimse tervise mõistmisel?

Psühholoogiline hindamine on põhiline protsess üksikisiku vaimse tervise, kognitiivsete võimete ja emotsionaalse toimimise mõistmisel. See hõlmab standardiseeritud testide, vaatluste ja intervjuude seeriat, mida viib läbi kvalifitseeritud psühholoog, et saada ülevaade inimese psühholoogilisest seisundist.

Vanemate ja hooldajate jaoks on nende laste psühholoogilise heaolu mõistmine ülioluline. See aitab ära tunda nende tugevusi, arenguvajadusi ja võimalikke psühholoogilisi probleeme, mis võivad mõjutada nende arengut ja igapäevast toimimist.

Psühholoogilise hindamise protsess

Hindamisprotsess algab esmase konsultatsiooniga, kus psühholoog kogub taustainformatsiooni ja arutab vanemate või hooldajate poolt tõstatatud muresid.

Lähtudes esmasest konsultatsioonist, valib psühholoog lapse vajadustele kõige sobivamad hindamismeetodid.

Psühholoog viib valitud testid läbi ja jälgib lapse käitumist erinevates olukordades. See võib hõlmata intervjuusid, küsimustikke ja otseseid vaatlusi.

Pärast hindamiste läbiviimist tõlgendab psühholoog tulemusi, et mõista lapse psühholoogilist profiili, ja esitab vanematele või hooldajatele põhjaliku aruande.

Psühholoogilise hindamise liigid

Need hindamised hindavad lapse arengulisi verstaposte ja tuvastavad võimalikke viivitusi või häireid nende kasvus.

Käitumuslikud hindamised keskenduvad lapse käitumismustrite mõistmisele ja käitumisprobleemide aluseks olevate põhjuste väljaselgitamisele.

Hariduslikud hindamised mõõdavad lapse akadeemilisi oskusi ja tuvastavad võimalikke õpiraskusi või andekust.

Need hindamised uurivad lapse emotsionaalset heaolu ja isiksuseomadusi, mis võivad mõjutada nende sotsiaalseid suhteid ja enesehinnangut.

Psühholoogilise hindamise eelised lastele

Psühholoogilised hindamised aitavad varakult tuvastada arengulisi, käitumuslikke või emotsionaalseid probleeme, võimaldades õigeaegset sekkumist.

Hindamistest saadud teadmised võimaldavad psühholoogidel soovitada isikupärastatud tuge ja sekkumisi, mis on kohandatud lapse vajadustele.

Lapse psühholoogilise profiili mõistmine võib parandada suhtlust ja tugevdada vanema ja lapse vahelist suhet.

Valmistage oma laps hindamiseks ette

On oluline rääkida oma lapsega hindamisest viisil, mis on sobilik nende vanusele ja mõistmisele, et vähendada võimalikku ärevust, mida nad võivad tunda.

Vanemad peaksid informeerima oma last sellest, mis hindamise ajal toimub, et seada selged ootused ja valmistada neid vaimselt ette.

Pärast hindamist arutab psühholoog tulemusi ja järgmisi samme, kaasa arvatud soovitatud teraapiad või toetussüsteemid.

Kui soovite mõista ja toetada oma lapse psühholoogilist heaolu, võtke ühendust TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ-ga professionaalsete psühholoogiliste hindamisteenuste saamiseks.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas saan psühhoteraapia Sinu elu muuta?

Psühhoteraapiat, mida tihti nimetatakse ka kõneteraapiaks, kasutatakse psühholoogiliste häirete ja emotsionaalsete raskuste ravimiseks psühholoogiliste tehnikat
ssb.ee
Psühhoteraapiat, mida tihti nimetatakse ka kõneteraapiaks, kasutatakse psühholoogiliste häirete ja emotsionaalsete raskuste ravimiseks psühholoogiliste tehnikate abil. See hõlmab struktureeritud suhtlust koolitatud terapeudi ja kliendi vahel, eesmärgiga parandada kliendi heaolu ja vaimset tervist. Hoolimata tõestatud efektiivsusest on psühhoteraapia mõnikord valesti mõistetud. Mõned usuvad, et see on mõeldud ainult tõsiste vaimse tervise probleemidega inimestele, teised peavad seda nõrkuse märgiks. Siiski on psühhoteraapia võimas vahend igaühele, kes soovib oma elu parandada. Suurenenud

Kuidas saab vastupanuvõimet arendada stressirohketel aegadel?

Vastupanuvõime on psühholoogiline jõud, mis aitab toime tulla stressi ja raskustega. See on vaimne jõuvaru, millele inimesed saavad vajadusel toetuda, et raskus
ssb.ee
Vastupanuvõime on psühholoogiline jõud, mis aitab toime tulla stressi ja raskustega. See on vaimne jõuvaru, millele inimesed saavad vajadusel toetuda, et raskustest läbi tulla ilma kokku varisemata. Psühholoogid usuvad, et vastupidavad inimesed suudavad selliseid raskusi paremini taluda ja pärast kriisi oma elu taas üles ehitada. Kriisiolukorras võimaldab vastupanuvõime inimestel toime tulla emotsioonide ja tekkivate väljakutsetega. See on oluline oskus kohaneda elu paratamatute muutustega ja raskustest üle saada. Strateegiad vastupanuvõime arendamiseks Tugev toetavate pereliikmete, sõprade

TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ tegevusaruanne 2022

Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses osutati 2022 aastal järgmiseid teenuseid: 1) psühholoogiline esmaabi, esmakonsultatsioonid ja võrgustikutöö; 2) psühholoog
ssb.ee
Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses osutati 2022 aastal järgmiseid teenuseid: 1) psühholoogiline esmaabi, esmakonsultatsioonid ja võrgustikutöö; 2) psühholoogiline nõustamine eesti, vene ja inglise keeles lastele, noortele ja täiskasvanutele; 3) kriisiabi vägivalla ja õnnetuste korral (lein, suitsiidkatsed jne.); 4) individuaalne psühhoteraapia; 5) paari ja pere psühhoteraapia; 6) psühhodiagnostika (testimine); 7) supervisioon e. töönõustamine; 8) esmatasandi kriisiabi telefoni ja veebinõustamise kaudu; Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses pakuvad psühholoogilst nõustamist ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.