TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Vastupanuvõime on psühholoogiline jõud, mis aitab toime tulla stressi ja raskustega. See on vaimne jõuvaru, millele inimesed saavad vajadusel toetuda, et raskus

Kuidas saab vastupanuvõimet arendada stressirohketel aegadel?

Vastupanuvõime on psühholoogiline jõud, mis aitab toime tulla stressi ja raskustega. See on vaimne jõuvaru, millele inimesed saavad vajadusel toetuda, et raskustest läbi tulla ilma kokku varisemata. Psühholoogid usuvad, et vastupidavad inimesed suudavad selliseid raskusi paremini taluda ja pärast kriisi oma elu taas üles ehitada.

Kriisiolukorras võimaldab vastupanuvõime inimestel toime tulla emotsioonide ja tekkivate väljakutsetega. See on oluline oskus kohaneda elu paratamatute muutustega ja raskustest üle saada.

Strateegiad vastupanuvõime arendamiseks

Tugev toetavate pereliikmete, sõprade ja kogukonna liikmete võrgustik on vastupanuvõime nurgakivi. Need suhted pakuvad emotsionaalset tuge, praktilist abi ja kuuluvustunnet.

Muutuste aktsepteerimine elu regulaarse osana võimaldab inimestel kergemini kohaneda ja näha väljakutseid kasvuvõimalustena.

Enesehooldus on hädavajalik nii füüsilise kui ka vaimse tervise säilitamiseks. Teadveloleku praktikad aitavad inimestel stressirohketel aegadel jääda kindlaks ja keskendunuks.

Varasemate väljakutsete ja nende ületamise üle järelemõtlemine võib pakkuda väärtuslikke teadmisi ja tõsta usaldust oma võime vastu tulevastes kriisides toime tulla.

Saavutatavate eesmärkide seadmine annab elule eesmärgi ja suuna, samas kui otsustavate sammude astumine nende eesmärkide suunas võib kasvatada kontrollitunnet ja saavutusrõõmu.

Vastupanuvõime erinevates vanuserühmades

Noortel inimestel saab vastupanuvõimet arendada järjepideva toetuse, positiivsete eeskujude ja toimetulekuoskuste õppimise ja harjutamise kaudu.

Täiskasvanud saavad vastupanuvõimet arendada tervislike suhete hoidmise, mõtestatud eesmärkide taotlemise ja oma väärtustele ja uskumustele vastavate toimetulekustrateegiate arendamise kaudu.

Eakad saavad oma vastupanuvõimet tugevdada, püsides teistega ühenduses, tegeledes füüsilise tegevusega ja suhtudes vanusega seotud muutustesse positiivse meelestatusega.

Professionaalne tugi vastupanuvõime arendamiseks

Teraapia ja nõustamine võivad pakkuda turvalist keskkonda emotsioonide uurimiseks, toimetulekustrateegiate arendamiseks ja vastupanuvõime tugevdamiseks elu väljakutsete ees.

Meie keskus pakub professionaalset tuge kriisiinterventsiooni teenuste kaudu, aidates inimestel ja peredel raskustest läbi tulla ja tulevikuks vastupanuvõimet arendada.

Kui seisate silmitsi elu väljakutsetega ja vajate tuge vastupanuvõime arendamiseks, võtke ühendust TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜga professionaalse juhendamise ja kriisiinterventsiooni teenuste saamiseks.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas saan psühhoteraapia Sinu elu muuta?

Psühhoteraapiat, mida tihti nimetatakse ka kõneteraapiaks, kasutatakse psühholoogiliste häirete ja emotsionaalsete raskuste ravimiseks psühholoogiliste tehnikat
ssb.ee
Psühhoteraapiat, mida tihti nimetatakse ka kõneteraapiaks, kasutatakse psühholoogiliste häirete ja emotsionaalsete raskuste ravimiseks psühholoogiliste tehnikate abil. See hõlmab struktureeritud suhtlust koolitatud terapeudi ja kliendi vahel, eesmärgiga parandada kliendi heaolu ja vaimset tervist. Hoolimata tõestatud efektiivsusest on psühhoteraapia mõnikord valesti mõistetud. Mõned usuvad, et see on mõeldud ainult tõsiste vaimse tervise probleemidega inimestele, teised peavad seda nõrkuse märgiks. Siiski on psühhoteraapia võimas vahend igaühele, kes soovib oma elu parandada. Suurenenud

Milline on psühholoogilise hindamise roll laste vaimse tervise mõistmisel?

Psühholoogiline hindamine on põhiline protsess üksikisiku vaimse tervise, kognitiivsete võimete ja emotsionaalse toimimise mõistmisel. See hõlmab standardiseeri
ssb.ee
Psühholoogiline hindamine on põhiline protsess üksikisiku vaimse tervise, kognitiivsete võimete ja emotsionaalse toimimise mõistmisel. See hõlmab standardiseeritud testide, vaatluste ja intervjuude seeriat, mida viib läbi kvalifitseeritud psühholoog, et saada ülevaade inimese psühholoogilisest seisundist. Vanemate ja hooldajate jaoks on nende laste psühholoogilise heaolu mõistmine ülioluline. See aitab ära tunda nende tugevusi, arenguvajadusi ja võimalikke psühholoogilisi probleeme, mis võivad mõjutada nende arengut ja igapäevast toimimist. Psühholoogilise hindamise protsess

TARTU NÕUSTAMIS- JA KRIISIABIKESKUS MTÜ tegevusaruanne 2022

Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses osutati 2022 aastal järgmiseid teenuseid: 1) psühholoogiline esmaabi, esmakonsultatsioonid ja võrgustikutöö; 2) psühholoog
ssb.ee
Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses osutati 2022 aastal järgmiseid teenuseid: 1) psühholoogiline esmaabi, esmakonsultatsioonid ja võrgustikutöö; 2) psühholoogiline nõustamine eesti, vene ja inglise keeles lastele, noortele ja täiskasvanutele; 3) kriisiabi vägivalla ja õnnetuste korral (lein, suitsiidkatsed jne.); 4) individuaalne psühhoteraapia; 5) paari ja pere psühhoteraapia; 6) psühhodiagnostika (testimine); 7) supervisioon e. töönõustamine; 8) esmatasandi kriisiabi telefoni ja veebinõustamise kaudu; Tartu Nõustamis- ja Kriisiabikeskuses pakuvad psühholoogilst nõustamist ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.