TERRA MAASTIKUEHITUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Multš on materjalikiht, mida kantakse mulla pinnale. Selle eesmärk on säilitada niiskust, parandada mulla viljakust ja tervist, vähendada umbrohu kasvu ning suu

Kuidas saab multšimine aidata teie aia tervisele kaasa?

Multš on materjalikiht, mida kantakse mulla pinnale. Selle eesmärk on säilitada niiskust, parandada mulla viljakust ja tervist, vähendada umbrohu kasvu ning suurendada ala visuaalset atraktiivsust.

Multšimine pakub mitmeid eeliseid teie taimedele ja mullale. See aitab säilitada mulla niiskust, tõrjuda umbrohtu, hoida mulda jahedana ja muuta aia hooldamine lihtsamaks. Lisaks võib see parandada mulla viljakust, kuna orgaanilised multšid lagunevad aja jooksul, ning lisab teie maastikule viimistletud ilme.

Multši tüübid

Orgaanilised multšid, nagu puukoored, õled ja kompost, on saadud looduslikest materjalidest, mis aja jooksul lagunevad, rikastades mulda toitainetega.

Anorgaanilised multšid hõlmavad kive, kummilaaste ja maastikukangaid. Need ei paranda mulla struktuuri ega lisa toitaineid, kuid need kestavad kauem ja neid saab kasutada radadel või aladel, kus on vaja pikaajalisi lahendusi.

Kuidas multši kasutada

Parim aeg multši pealekandmiseks on hiliskevadel, kui muld on soojenenud, või sügisel, et kaitsta taimi talve üle elamisel.

Üldiselt peaks multšikiht olema 2 kuni 4 tolli paks. Liiga palju multši võib lämmatada taimejuuri, samas kui liiga vähe ei suuda tõhusalt tõrjuda umbrohtu ega säilitada niiskust.

Multši pealekandes hoidke seda mõne tolli kaugusel taimevartest ja puutüvedest, et vältida mädanemist ja haigusi. Levitage seda ühtlaselt, et katta soovitud ala ilma tükke tekitamata.

Multšimine ja taimede tervis

Multš aitab säilitada mullas niiskust, vähendades aurustumist, mis on eriti kasulik kuumade või kuivade perioodide ajal.

Korralik multšikiht võib ära hoida umbrohu idanemise ja konkurentsi teie taimedega toitainete ja vee pärast.

Multš toimib isolaatorina, hoides mulda suvel jahedamana ja talvel soojemana, kaitstes seeläbi taimejuuri äärmuslike temperatuuride eest.

Kui orgaanilised multšid lagunevad, lisavad nad väärtuslikke toitaineid tagasi mulda, soodustades tervislikumat taimekasvu.

Multšimine ja maastiku esteetika

Oma aia jaoks sobiva multši valimine sõltub teie konkreetsetest vajadustest, olgu selleks siis mulla parandamine, niiskuse säilitamine või esteetiline väärtus.

Multši värv ja tekstuur võivad täiendada teie taimi ja üldist maastikukujundust, lisades teie aia visuaalsele atraktiivsusele.

Multšimise parimad tavad

Levinud multšimisvead hõlmavad liiga palju multši kasutamist, selle kuhjamist taimevarte vastu ja saastunud materjalide kasutamist. Teadlikkus ja õige tehnika võivad neid probleeme ära hoida.

Regulaarne hooldus, nagu multši kobestamine ja vajadusel juurde lisamine, tagab, et see jätkab teie aia kaitsmist ja kaunistamist.

Soovite parandada oma aia tervist ja ilu? Võtke ühendust TERRA MAASTIKUEHITUS OÜ-ga, et saada ekspertide multšimisteenuseid, mis on kohandatud teie maastiku vajadustele.

Kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas rajada ideaalne muru?

Lopsaka, rohelise muru loomine ei seisne ainult seemnete külvamises või murumati paigaldamises. See nõuab hoolikat planeerimist, ettevalmistust ja hooldust. Häs
ssb.ee
Lopsaka, rohelise muru loomine ei seisne ainult seemnete külvamises või murumati paigaldamises. See nõuab hoolikat planeerimist, ettevalmistust ja hooldust. Hästi rajatud muru tõstab teie kodu ilu, pakub ruumi välistegevusteks ja võib isegi suurendada kinnisvara väärtust. Maastiku mõistmine Enne alustamist on oluline mõista teie aia mulda. Mulla testimine võib paljastada pH tasemed, toitainete puudused ja mulla tüübi, mis kõik on olulised tegurid muru rajamisel ja hooldamisel. Teie kliima, mulla ja elustiili jaoks sobiva murutüübi valimine on hädavajalik. Valiku tegemisel arvestage tegureid

Kuidas aitab mulla testimine avamaal paremini saaduseid kasvatada?

Muld on rohkem kui lihtsalt pori meie jalge all; see on elav, hingav vundament, mis toetab taimede elu meie aedades. Teie aia tervis on otseselt seotud selle mu
ssb.ee
Muld on rohkem kui lihtsalt pori meie jalge all; see on elav, hingav vundament, mis toetab taimede elu meie aedades. Teie aia tervis on otseselt seotud selle mulla tervisega, muutes mullaplaneerimise kriitiliseks esimeseks sammuks õitsva väliruumi loomisel. Mullad on erinevat tüüpi, igaüks unikaalsete omadustega, mis mõjutavad veepeetust, toitainete kättesaadavust ja õhustatust. Nende erinevuste mõistmine on võtmetähtsusega õige mulla valimisel teie aia konkreetsetele vajadustele. Oma mulla hindamine Mullatest on hindamatu tööriist teie aia mulla praeguse seisundi määramiseks. See annab

TERRA MAASTIKUEHITUS OÜ tegevusaruanne 2022

Terra Maastikuehitus OÜ põhitegevuseks on jätkuvalt maastikuehitustööd (haljastus, pinnaseplaneerimine, tänavakivipaigaldus ja piirdeaedade ehitus). Töötajaid o
ssb.ee
Terra Maastikuehitus OÜ põhitegevuseks on jätkuvalt maastikuehitustööd (haljastus, pinnaseplaneerimine, tänavakivipaigaldus ja piirdeaedade ehitus). Töötajaid on endiselt keeruline leida tulenevalt erinevatest ühiskonda mõjutavatest teguritest, tööde iseloomu tõttu ja haridusvaldkonna puudulikkusest antud valdkonnas. Ettevõttel hea orgaaniliselt kasvanud tuntus ja nõudlus erinevatele töödele maastikuehitus valdkonnas. Investeeringute poolelt on ettevõttel soetatud varasemalt Iveco kaubik. Suuremaid investeeringuid plaanis ei ole, sest ei ole teada, milline võib olla ennustatav majanduslangus

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.