Rohkema info nägemiseks:

EOLANE TALLINN AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 10182; jälgijaid - 88. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta EOLANE TALLINN AS kohta arvamuslugu!"

EOLANE TALLINN AS hetkeolukord

Juba 10 182 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 88 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 78 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS éolane Tallinn on Eolane kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb elektroonikatööstuse seadmete tootmise ja müügiga. Lisaks osutatakse aktiivselt ka toote ja testsüsteemide arendusteenust, prototeenust ning järelturu teenuseid.

Aasta kokkuvõte 2022. aastal väljakutsed mikrokiipide ja pooljuhtide kättesaadavusega tarneahelates jätkusid. Küll aga oli aasta viimases kvartalis märgata globaalse nõudluse jahtumist ja tootjate tootmisvõimsuste suurenemist, mis väljendusid komponentide saadavuse parenemises. Komponentide saadavuse keerukus esitas suuri väljakutseid tootmise ja tööjõu planeerimisel. Seoses sellega pidime aasta esimeses pooles leidma võimalusi olemasoleva personali hoidmiseks. Teisel poolaastal tootsime topelt võimsusega, et täita kõik esimesest poolaastast edasilükkunud tellimused, mis tähendas ettevõttele ajutise lisatööjõu värbamist. Aastat iseloomustab ka kõrgetest energiahindadest tulenev inflatsioon, mis tõi endaga kaasa kulubaasi tõusu, mis omakorda tõi kaasa vajaduse edastada hinnatõus klientidele. Sellegipoolest oli aasta kokkuvõttes edukas, müügikäive võrreldes 2021.aastaga suurenes 34,7%, mis omakorda aitas katta suurenenud kulubaasi ja säilitada kasumlikkust.Laieldasem hinnatõus kõikidele klientidele sai teoks 2023. jaanuar.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (tuh eurot) 64 958 48 239

Müügitulu kasv 34,7% 1,0%

Ärikasumi määr % 4,4% 5,7%

Puhaskasum (tuh eurot) 2 606 2 470

Kasumi kasv 5,5% 141,0%

Puhasrentaablus 4,0% 5,1%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,6 1,7

ROA (Aruandeaasta kasum/kohustised ja omakapital kokku) 5,9% 6,6%

ROE (Aruandeaasta kasum/omakapital kokku) 13,5% 14,7%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Müügitulu kasv (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/ müügitulu 2021 * 100

Ärikasumimäär (%) = ärikasum/müügitulu * 100

Kasumi kasv (%) = (puhaskasum 2022 – puhaskasum 2021)/ puhaskasum 2021 * 100

Puhasrentaablus (%) = puhaskasum/ müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustised

ROA (%) = puhaskasum/ varad kokku * 100

ROE (%) = puhaskasum/ omakapital kokku * 100

Olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Ettevõtte eesmärgiks on pidevalt parandada keskkonnategevuse tulemuslikkust koostöös klientide, tarnijate ja kõigi huvipooltega. Ettevõte püstitab iga-aastased keskkonnaeesmärgid ja tegevuskava ning jälgib nende täitmist.

2022. aastat jääb meenutama ülikõrge inflatsioon ja Ukraina sõjapõgenike jõudmine tööturule.

Et oma töötajate reaalpalga langust pidurdada, tegime aasta jooksul ühe asemel kaks üldist palgatõusu. Värbasime arvestatava hulga sõjapõgenikke, kellest on saanud tublid ja lojaalsed töötajad.

Koroona-aeg muutis meie töötajate tervisekäitumist. Spordiklubide sulgemise ja vaktsineerimata inimeste sisenemiskeelu tõttu ei olnud spordikompensatsioon enam paljudele töötajatele asjakohane. Arvestades meie töötajate profiili, täiendasime oma väärtuspakkumist tööandja tervisekindlustusega. See hüve on töötajate

EOLANE TALLINN AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.