Rohkema info nägemiseks:

KEILA VESI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4220; jälgijaid - 29. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta KEILA VESI AS kohta arvamuslugu!"

KEILA VESI AS hetkeolukord

Juba 4220 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 29 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Tegevusaruanne 2023

Üldist

AS Keila Vesi põhitegevusalaks on klientide varustamine joogiveega, reovee ärajuhtimine ja puhastamine ning kinnisvara korrashoiuteenuste pakkumine. Ettevõtte tegevuspiirkonna moodustab Keila linn ja Lääne-Harju valla Tammermaa elamurajoon. Keila linnaga on sõlmitud lepingud sademevee kanalisatsiooni hoolduseks ja Keila Linnavalitsuse allasutuste kinnisvara korrashoiuteenuste osutamiseks.

Juhtimine

AS Keila Vesi kõik aktsiad kuuluvad Keila linnale. Ainuaktsionär korraldab Seltsi tegevust läbi linnavolikogu või linnavalitsuse istungite.

Linnavalitsus valib ettevõttele kuni 7 liikmelise nõukogu, kes omakorda valib aktsiaseltsi igapäevase majandustegevuse korraldamiseks juhatuse. Seltsi juhatuse liige aruandeperioodil oli Janno Jazõkov.

Vee- ja kanalisatsioonivõrgu opereerimine

Vee- ja kanalisatsioonivõrgu opereerimist korraldab veeosakond.

2023. aastal pumbati veevõrku 474 tuhat m3 vett, millest realiseeriti 426,5 tuhat m3. Vee realiseerimise maht suurenes võrreldes 2022. aastaga 2,84 %. Müümata vesi moodustas 10,1 % veevõrku pumbatud veest ning oli seotud enamuses leketega purunenud torustikul, veetorustike pesuga ning tuletõrjujate veevõtuga hüdrantidest (Keila linna hüdrante kasutavad ka läbisõidul olevad tuletõrje masinad sh vabatahtlikud ja mille sündmused ei ole seotud Keila linnaga) Lisaks mõjutab müümata vee osakaalu ka klientide poolne näitude teatamise täpsus. Müümata vee osakaal võrreldes 2022. aastaga jäi samale tasemele. Klientidele tarnitav joogivesi oli hea kvaliteediga. Aruandeperioodi kontrollikava raames teostatud veeuuringute tulemused vastasid kehtestatud nõuetele. Vee erikasutusõiguse kulu oli aruandeperioodil 47,11 tuhat eurot. Klientide reovett võeti ühiskanalisatsiooni vastu ning puhastati 491,9 tuhat m3. Infiltratsioon reoveekanalisatsioonist puhastisse moodustas 56,5 %. Kokku oli saastetasu kulu 2023. aastal 22,69 tuhat eurot.

Vee tegevus sõltub väga olulisel määral ümbritsevast keskkonnast. Viimastel aastatel on avaldanud ettevõtte finantstulemustele enim mõju kiire inflatsioon ja energiahindade hüppeline tõus. Kuna elektri osakaal moodustab meie tootmiskuludest olulise osa, tuli ettevõttel oma põhjendatud kulude katmiseks tõsta veeteenuse hinda.

Aktsiaseltsi Keila Vesi põhikirja alusel, tuginedes Konkurentsiameti otsusele 31.01.2023 ning ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse § 14 lõikele 1 otsustati kehtestada alates 06.03.2023 uued veeteenuse hinnad, millele lisandub käibemaks.

(cid:127) tasu võetud vee eest 1,24 €/m3 (cid:127) tasu reovee ärajuhtimise eest 0,81 €/m3 (cid:127) tasu reovee puhastamise eest 0,98 €/m3

AS Keila Vesi tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Olulist mõju majandustegevusele võivad avaldada Keskkonnaministeeriumi maksude tõus, kasvanud elektrienergia hinnad, EURIBORi tõus ning märkimisväärne kemikaalide kallinemine. Intressimäär mõjutab kulusid esmajärjekorras finantskohustuste teenindamise kaudu. Ettevõttel on piisav varu suurenenud intressikulu tasumiseks.

Vee-ettevõte tegutseb reguleeritud hinnaga turul ning olukorra muutumisel on alati võimalik taotleda Konkurentsiametilt uue müügihinna kehtestamist, mis arvestaks muutunud olukorda.

Kinnisvara korrashoiuteenused

Kinnisvara korrashoiuteenuseid korraldab haldusosakond.

Peamiselt osutatakse kinnisvarakorrashoiu- ja heakorrateenuseid Keila Linnavalitsusele ja tema hallatavatele asutustele: Harjumaa Muuseum,

Keila Kool, Keila Noortekeskus, Lasteaed Vikerkaar, Keila Muusikakool, Harju Maakonnaraamatukogu, Lasteaed Miki, Keila Kultuurikeskus,

Keila Sotsiaalkeskus.

Lisaks kinnisvarakorrashoiu- ja heakorrateenustele teostakse suurema ja väiksema mahulisi remonttöid ning hallatakse ja hooldatakse Keila linna tänavavalgustust, bussiootepaviljone ja laste mänguväljakuid.

Tulud, kulud ja kasum

KEILA VESI AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.