Rohkema info nägemiseks:

ASTRI-NARVA AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3019; jälgijaid - 58. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ASTRI-NARVA AS kohta arvamuslugu!"

ASTRI-NARVA AS hetkeolukord

Juba 3019 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 58 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Astri-Narva AS kuulub Astri ettevõtete gruppi, mille tegevusalaks on multifunktsionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldamisteenuste osutamine. Astri grupi ettevõtetele kuuluvad lisaks Astri Keskusele ka Fama keskus Narvas,

Lõunakeskus Tartus, Pärnu Keskus Pärnus ning Balti Jaama Turg, DEPOO ja Keskturg Tallinnas.

Kokku on Astri Grupi ettevõtete hallata ligi 200 000 m2 pinda neljas Eesti linnas. Aruandeaastal külastas Grupi keskuseid ja turge 20,5 miljonit inimest.

2022. aastal jätkas AS Astri-Narva tegevust oma põhitegevusalal, milleks on Astri Keskuse haldamine ning üüriteenuste osutamine. Ettevõttele kuuluv Astri Keskus (Tallinna mnt. 41, Narva) on üks Narva linna kahest suuremast kaubandus- ja meelelahutuskeskusest.

2020. aastal alanud COVID-19 pandeemia järelmõjud ulatusid aruandeaasta esimesse kvartalisse, mil kehtis veel covid-passi nõue ning paljude keskuse üürnike tegevus oli häiritud (toidukohad, kino). See avaldus madalamas külastatavuse numbris ning ka keskuse tulupool oli surve all.

Aprillist siiski olukord taastus ning külastatavus jõudis tavapärasele tasemele. 2022.a oli esimene tagasilöökideta tegevusaasta peale 2020-2021 covid-perioodi. Seda iseloomustavad ka kasvanud külastatavus ja üürnike käibed.

2022. aastal külastas Astri Keskust kokku 2,8 miljonit klienti, võrreldes 2021. aastaga kasvas külastatavus 12% võrra. Keskuses tegutsevate äride müügikäive tõusis 18%.

ASTRI Keskuse kogupind on 41 700 m2 (sh parkimismaja ja hoonesisene parkimispind), keskuse suletud netopind (GBA) moodustab 30 000 m2 ning kaubanduspind (GLA) 21 600 m2. Keskuses tegutseb kokku ligi 90 kauplust ning teenindusasutust. Avatud parklate, parkimismaja ning keskuse soklikorrusel asetsevate parklate parkimiskohtade koguarv on 580. Erinevates asukohtades ja tasanditel paiknevate parkimiskohtade asetsemine annab kliendile hea võimaluse siseneda keskusesse talle sobivalt korruselt. Astri Keskus on kogu Virumaa suurim ning rikkalikuima valikuga moe- ja vabaajakeskus, pakkudes nii Narva linna elanikele kui ka linna külastavatele turistidele ostlemis- ja vaba aja veetmise võimalusi. Hoone arhitektiks on Arhitektibüroo Peil OÜ.

ASTRI Keskuse suuremad üürnikud on LPP Retail Estonia OÜ, kelle nime all tegutsevad keskuses kauplused RESERVED, MOHITO, HOUSE,

CROPP ja SINSAY, moebrändid H&M, LINDEX, MONTON, NEW YORKER, TOMMY HILFIGER, ECCO jt. Toidukaupade ankurüürnikuks on

SELVERi supermarket, elektroonika ankurüürnikuks on Ida-Virumaa ainus täisvalikuga EURONICS XXL. Keskuse kontseptsiooni tugevdavad raamatupood RAHVA RAAMAT, lastekauplused JUKU, KIDZONE ja XS ning erinevad restoranid ja kiirtoitlustuskohad.

Astri Keskuse üüritavast pinnast ca poolel tegutsevad moerõivaste, jalatsi-, juveeli- ning ilukauplused, ligi 10% moodustab elektroonikakaupluste all olev pind, 15% annavad vabaaja-, meelelahutus- ning teenindusettevõtted, 15% toidu- ja kodukaupade poed, 5% mänguasjad ja lastekaubad ning 5% toitlustuskohad.

Keskuse 3. korrusel asub kolme saali ja 383 kohaga Ida-Virumaa suurim kino „Apollo Kino Astri”, mille operaatoriks on Apollo Kino OÜ. Samuti tegutseb 3. korrusel edukalt Narva ja kogu Ida-Virumaa suurim 8-rajaline bowlingusaal. Keskuse 33 meetri kõrgusest kellatornist asuvalt vaateplatvormilt avaneb kõigile soovijaile avar vaade Narva linna panoraamile ja lähiümbrusele.

Astri Keskuses töötab ligi 450 inimest. Ettevõtte eesmärgiks on olla uuendusmeelne tööandja enda töötajatele, hea koostööpartner keskuse üürnikele ning jälgida tähelepanelikult ettevõtte tegevusega kaasnevaid sotsiaalseid mõjusid. Keskus teeb kõik vajaliku, et kaasnevad negatiivsed keskkonnamõjud oleksid viidud miinimumini.

Inimtegevusest tingitud kliimamuutused on meie põlvkonna suurimaid probleeme, mille lahendamiseks on ettevõtetel oluline roll. Astri grupp on valinud 3 tegevusvaldkonda, mis katavad pea kogu Grupi ettevõtmiste ahela: 1. Hooned ja energeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

Astri keskus tarbis aruandeaastal sertifitseeritud rohelist elektrienergiat. Keskuse energiakulu hoiab kontrolli all Enerbrain-i hooneautomaatika süsteem. Jätkati investeeringuid led-valgustitele üleminekuks ning tänaseks on keskus täies ulatuses kaetud led-valgustitega.

Grupi energiasäästu- ja roheteemadele keskendunud Roheline Astri OÜ juhtimisel rajas Astri Keskus 2020. aastal hoone katusele 50kW päikesepargi. Aruandeaastal jätkusid investeeringud taastuvenergia suunas ning kevadel valmis senisega võrreldes rohkem kui kolm korda võimsam päikesepark (183kW), mis alustas toodangu andmist märtsikuus.

Kevadel vahetas Astri-Narva AS suures osas välja keskuse jahutusseadmed. Uus süsteem on kaasaegne ja märgatavalt energiasäästlikum.

Suurematest üürnikega seotud muudatustest võib välja tuua Sportlandi laienemise, kelle pind suurenes pea 400m2 võrra. Laienemine andis

Sportlandile võimaluse tootevalikut oluliselt suurendada.

ASTRI-NARVA AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.