Rohkema info nägemiseks:

MKJ HALDUSGRUPP AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1377; jälgijaid - 226. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MKJ HALDUSGRUPP AS kohta arvamuslugu!"

MKJ HALDUSGRUPP AS hetkeolukord

Juba 1377 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 226 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

KONSOLIDEERIMISGRUPI TEGEVUSARUANNE

Sissejuhatus

MKJ Haldusgrupp kontsern koosneb emaettevõttest AS MKJ Haldusgrupp ja tütarettevõttetest OÜ Oriost Invest (osalus 67%), AS MSI Grupp (osalus 50,03%).

Konsolideeriva ning konsolideeritavate üksuste äritegevuses ei esine hooajalisust ega tsüklilisust.

AS MKJ Haldusgrupp aktsiakapital 2022.aasta lõpu seisuga moodustab 718 tuhat eurot.

AS MKJ Haldusgrupp emaettevõtte põhitegevusalaks on investeerimistegevus. Kontserni emaettevõte MKJ Haldusgrupp AS juhib ja koordineerib tütarfirmade tegevust järgmistes tegevussuundades läbi tütarfirmade: 1. AS MSI Grupp, ettevõtte põhitegevuseks on ettevõttele kuuluva kinnisvara üürimine ja haldamine, kinnisvara arendusprojektide juhtimine ja ehituskonstruktsioonide projekteerimistööde tegemine.

AS MSI Grupp on asutatud aprillis 1994.a.

AS MSI Grupp juhib ja koordineerib tütarfirmade tegevust järgmistes tegevussuundades läbi tütarfirmade: 1). AS Betoneks 90%.

Ettevõtte põhitegevuseks on betoontoodete tootmine ja müük koos projekteerimisteenuste osutamisega Eestis ja Soomes ning Sankt-Peterburgis, omades 100% tütarfirmat OOO Betoneks Sankt-Peterburg.

2). OOO Biznes-Treid 100%

Ettevõtte põhitegevuseks on tootmispindade üürimine Sankt-Peterburgis (üüritavat tootmispinda kokku 18 010 m2).

3). OÜ Cueks Racing Service 100%

Ettevõtte põhitegevuseks on autoremonditeenuste osutamine.

2. OÜ Oriost Invest, ettevõtte põhitegevuseks on kinnisvara haldamine.

Majandustulemuste kokkuvõte 2022.a. moodustas konsolideeritud müügitulu 36 525 tuhat eurot (2021: 44 678 tuhat eurot) s.h. 100 % on tütarettevõte AS MSI Grupp müügitulu.

2022.a. moodustas kontserni konsolideeritud kasum 282 tuhat eurot (21 kahjum: 59 tuhat eurot), sellest vähemusosa moodustas kasum 142 tuhat eurot (2021 kasum: 6 tuhat eurot).

(AS MSI Grupp 2022.a. kasum on 316 tuhat.euro; OÜ Oriost Invest 2021.a. kahjum on 15 tuh.eurot.)

Dividendipoliitika

Konsolideeriv ettevõte maksab dividendidena välja kõik ettevõttele konsolideeritavatelt ettevõtetelt laekunud dividendid.

Finantsinstrumentide finantsriskide maandamise eesmärgid ja põhimõtted

MKJ Haldusgrupi AS ettevõtete riskijuhtimisel lähtutakse põhimõttest, et riske tuleb võtta tasakaalustatult, arvestades ettevõtete sisemiselt kehtestatud reegleid ja rakendades vastavalt olukorrale riskide maandamise meetmeid, saavutamaks ettevõtte stabiilne kasumlikkus ning omaniku vara väärtuse säilimine.Ettevõte loeb finantsriskiks riski, mis tuleneb otseselt põhitegevusest, hõlmates endas turu-, likviidsus- ja krediidiriski.

Tururisk tulenes oluliselt hindade muutusest tooraine-, energia- ja Venemaa ehitusturul, mis avaldas otsest mõju ettevõtte tulemuslikusele.

Likviidsusrisk tuleneb potentsiaalsest finantsseisundi muutusest, mis vähendaks ettevõtja võimekust teenindada õigeaegselt ja korrektselt oma kohustisi. Risk realiseerub, kui ettevõtjal ei jätku piisavalt vahendeid käibekapitali vajaduste täitmiseks, investeeringuteks ja/või deklareeritud dividendide väljamaksmiseks. 2022. aastal maandati seda riski grupisiseselt emaettevõttelt saadud lühiajaliste laenude abil.

Krediidiriskina käsitletakse riski, mis tuleneb vastaspoolte suutmatusest täita oma kohustisi ettevõtja ees. Krediidiriskile ollakse avatud peamiselt tulenevalt oma põhitegevusest (nõuetest ostjate vastu, laovarude muutusest). Ettevõtte tegevus krediidiriskist tuleneva rahavoo vähenemiseks ja selle minimeerimiseks seisnes igapäevases klientide maksedistsipliini jälgimises ja sündmustele vahetus reageerimises.

Juhtkonna hinnangul ei ilmnenud aruandeperioodil ettevõtte tegevusele olulist mõju valuutakursside ja börsikursside muutumine ning riskimaandamise instrumente ei kasutatud.

Töötajad

MKJ Haldusgrupp AS kontserni töötajate keskmine arv aruandeperioodil oli 428 inimest (2021: 413 inimest), nendest Eestis on 138, Venemaal –

MKJ HALDUSGRUPP AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.