Rohkema info nägemiseks:

GO GROUP AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6514; jälgijaid - 187. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta GO GROUP AS kohta arvamuslugu!"

GO GROUP AS hetkeolukord

Juba 6514 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 187 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2023

Go Group kontserni (ettevõtte struktuur on konsolideeritud raamatupidamise aastaaruande lisas 6) viis peamist tegevusvaldkonda on kaitsesektor, ühistransport, raudtee-ehitus, turism ning kinnisvara arendus ja haldus. Lisaks põhivaldkondadele jätkame või arendame äritegevust nende sektoritega kaasnevates valdkondades.

Olulisemad sündmused 2023. aastal meie peamistes tegevusvaldkondades olid järgnevad: • Kaitsesektor – masina-ehitusele spetsialiseerunud ettevõte GoCraft jätkas toetussoomukite ümberehitamist ja liikursuurtükkide eestindamist ning klientide teenindamist muude veokite pealisehituste tootmisel. AS GoCraft jagunes aasta lõpus, et kaitsevaldkonna ning raudtee-valdkonna tegevus oleksid edaspidi eraldi ettevõtetes. Selle tulemusena tekkis OÜ GoCraft, kus jätkub meie kaitsevaldkonna tegevus edaspidi. Kaitsetööstuse sektor on üks riigieelarve prioriteete ning eeldame selle kasvu, eriti arvestades geopoliitilisi sündmusi lähiriikides. 2024 majandusaastal jätkub olemasolevate lepingute täitmine, sõlmime uusi lepinguid tänastes fookusvaldkondades ning arendame ettevõtte kompetentsi side- ja kergliikurite valdkonnas ning läbime keskkonnajuhtimise auditi ISO 14001 sertifikaadi saamiseks.

• Ühistransport – GoBus jätkas sõlmitud avaliku teenindamise lepingute täitmist ning alustas Rapla maakonna ja Kohtla-Järve linna teenindamist. Selle teostamiseks soetasime 40 bussi. 2023.a. lõpetasime

Tartu maakonna teenindamise. Peamiselt mõjutas meie tegevust avaliku teenindamise lepingute indekseerimine, mis võttis arvesse eelmistel perioodidel toimunud järsku kütuse hinnatõusu ja palkade kasvu. 2024.a. jätkame sõlmitud lepingute teenindamist ning alustame aprillist Võru maakonnas (Põlva maakonnas jätkame uue lepingu alusel).

Taksovedudes jätkasime era- ja äriklientide teenindamist Tartus ning Pärnus. Samuti jätkasime klientide teenindamist kütuse hulgi- ja jaemüügis, keskendudes eraklientide baasi suurendamisele.

 Raudtee – 2023 ehitus-aasta oli töömahukas. Peamised lõpetatud projektid olid Tapa-Aegviidu ning

Riisipere-Vasalemma kapitaalremondid. Suuremates projektidest alustasime Lelle-Rapla kapitallremondiga. Soomes teostasime alltöövõtu korras peamiselt rööbaste vahetuse ja raudtee keevitamise töid. Side- ja turvangusüsteemide ehituses lõpetasime Lelle-Viljandi raudteelõigu liiklusjuhtimise tsentraliseerimise projektiga ning alustasime samu töid Lelle-Rapla lõigul. Sõlmitud lepingute alusel prognoosime 2024.a. veel intensiivsemat ehitushooaega.

Kaubavedude maht raudteel ning vajadus ekspedeerimisteenuste järele on tulenevalt sanktsioonidest jätkuvalt madal kuid töö keerukus ja sellega seotud tasu kasvanud. Vaatamata üle nelja korra vähenenud kaubaveo turule, tegutseb kolm korda rohkem veoettevõid kui seni. Lisaks senisele riiklikule monopolile osutab kaubaveoteenust nüüd ka Läti riiklik veoettevõte LDZ ning Go Rail. Kasutame madalperioodi, et prognoosida turu arengut lähiaastatel ja teha investeeringud raudteeveeremi, vagunipargi ja ehitustehnika pargi uuendamiseks ning täiendamiseks sellest lähtuvalt.

• Turism – nii hotell kui reisibüroo jätkasid kasumlikku igapäevast majandustegevust. Hotellis jätkasime klienditeekonna parendamist s.h digitaliseerimist, sarnased väiksed arendusprojektid on plaanis ka 2024.a. Kulminatsiooniks saab olema hotelli juhtimistarkvara vahetus. Reisibüroo müügimaht jõudis oma tegevusajaloo uue rekordini. Lisaks edasimüügile jätkasime ka oma reiside korraldamise arendamist ja müüki toetavate e-kanalite ja tööriistade arendamist.

• Kinnisvara arendus ja haldus – GoProperty AS jätkas kinnisvara haldusteenuse ja lisateenuste pakkumist. OÜ Rävala Kaheksa ja Meloni ärikeskus jätkasid tavapärase majandustegevusega ning jätkati ettevalmistusi tulevase ärihoone arendamiseks. 2023.a. kehtestati selleks vajalik detailplaneering.

Täpsem ülevaade vastava majandusharu arengust ja mõjust majandustulemustele on kirjeldatud vastavate tütarettevõtete majandusaastate aruannetes.

Peamised jätkusuutlikkuse valdkonna prioriteedid on ettevõtte hinnangul: • Veoteenuse osutamine keskkonnasõbralike kütustega (CNG, HVO) • Energiatõhususe tõstmine hallatavatele kinnistutel ning avariilise saastamise ärahoidmine

GO GROUP AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.