Rohkema info nägemiseks:

TKM AUTO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1287; jälgijaid - 5. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TKM AUTO OÜ kohta arvamuslugu!"

TKM AUTO OÜ hetkeolukord

Juba 1287 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

2006. aastal asutas Tallinna Kaubamaja Grupp AS 100%-lise osalusega tütarettevõtte TKM Auto OÜ, ettevõtte osakapitali suuruseks on 2557 eurot.

TKM Auto OÜ on valdusettevõte, mille eesmärgiks on koondada Tallinna Kaubamaja Grupp AS kontserni autoärid. TKM Auto OÜ omab 100% osalust tütarettevõtetes KIA Auto AS, Viking Motors AS, Forum Auto

SIA, Motus Auto UAB ja Verte Auto SIA. TKM Auto OÜ 2023. a müügitulu on tekkinud juhtimisteenuse pakkumisest tütarettevõtetele ja sõiduautode renditeenuse pakkumisest mitteseotud osapooltele.

2023. aasta oli Tallinna Kaubamaja Grupi autosegmendile väljakutseterohke, kuid edukas. Vaatamata erinevatele kriisidele, täitsid kõik meie autoettevõtted neile seatud eesmärke ja kokkuvõttes lõpetati aasta uute rekorditega nii käibes ja kasumis kui ka müüdud uute autode arvus. Nendele headele tulemustele andsid oma panuse kindlasti uued ärisuunad nagu sõidukite täisteenusrent, Lätis järjest kasvav Škoda äri ja Leedu KIA müük ning teenindus. 2023. aastal leevenes oluliselt komponentide defitsiit ja paranes uute autode saadvus stabilseerides nende tarned. Normaliseerunud tarneolukord ja oskuslik laovarude planeerimine võimaldas kasvatada müüke, teisalt kasvas tiheda konkurentsi olukorras soodushindade pakkumine, mis mõjutas müügimarginaali. Uute autode hindade kasv tõstis klientide huvi kasutatud autode vastu. Tänu pidevalt kasvavale meie autoettevõtete poolt müüdud autopargile, olid järelteenindused, kereremondi osakonnad hästi koormatud ja varuosamüük oli stabliilses kasvutrendis.

2023. aasta olulisemaks sündmusteks saab kindlasti lugeda Škoda müügiõiguse saamist Leedus ning aasta lõpus sobiva start-up salongi tarvis rendipinna leidmist Vilniuses. See võimaldab peagi alustada Vilniuses uute Škoda sõidukite müügiga.

Aruandeaastal müüdi TKM Auto tütarettevõtete poolt kokku 6 264 uut sõidukit, millega saavutasime ligi kümnendiku Baltikumi uute sõiduautode turust. KIA sõidukitega oleme kindlustanud endale postisooni

Baltikumi autoturu parima nelja hulgas, mis tähendab, et 6,9% kõigist Baltikumis müüdud uutest sõiduautodest olid KIAd. Müüduimad mudelid olid KIA Sportage linnamaastur ja KIA Ceed mudelipere.

Sõidukite müüki ja seega autosegmendi majandustulemust mõjutab oluliselt üldine majanduskeskkond.

Statistikaameti andmetel tõusis Eestis tarbijahinnaindeks 2023. aastal 9,2%, toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnad kasvasid 15,8%. Viimased mõjutasid 2023. aasta hinnatõusu enim, andes kogutõusust ligi 40%. Eesti Panga majandusprognoosi kohaselt püsib Eesti majanduslangus pikemalt kui arvatud, peamiselt halbade eksporditurgude ja konkurentsivõime languse tõttu. Inimeste tulevikuebakindlus ja säästmiskalduvus piiravad koduturul ettevõtete müügitulemusi. Hoolimata majanduslangusest, on tööhõive püsinud kõrgel, kuid 2024. aastal võib tööpuudus hakata kasvama. Palgakasv aeglustub, jäädes järgmisel kahel aastal 5–7% juurde. Eesti Panga hinnangul tõstavad 2024. aastal käibemaksu- ja aktsiisitõusud tarbijakorvi maksumust 3,4%, järgnevatel aastatel prognoositakse hinnakasvu langust 2% lähedale. Statistikaameti andmetel müüdi Eestis 2023. aasta kokkuvõttes ligi 23 tuhat uut sõiduautot ehk 11,8% enam kui 2022. aastal. Baltikumis kokku müüdi aruandeaastal ligi 69 tuhat uut sõiduautot, mis oli 10,5% enam, kui 2022. aastal.

TKM Auto OÜ peab oluliseks suhtuda tõsiselt globaalse kliimamuutustega seotud probleemidesse ning mõõdab oma valdusalasse kuuluvate ettevõtte CO2 jalajälge. 2022. aastal viis Tallinna Kaubamaja Grupp

AS koostöös oma tütarettevõtetega läbi põhjaliku kestlikkusalate mõjude analüüsi, mille tulemusena töötati välja Tallinna Kaubamaja Grupi jätkusuutliku arengu strateegia aastateks 2023-2030. TKM Auto OÜ lähtub oma tegevuses nimetatud strateegias seatud eesmärkidest.

Finantsriskid:

Ettevõtte tegevusega võivad kaasneda mitmed finantsriskid, millest olulisemat mõju avaldavad likviidsusrisk, krediidirisk ja tururisk (s.h valuutakursi risk ja intressimäärarisk). Finantsriskide juhtimine on ettevõtte juhatuse pädevuses ja sisaldab riskide määratlemist, mõõtmist ja maandamismeetmete tõhususe kontrollimist. Finantsriskide juhtimise eesmärk on finantsriskide maandamine ja

TKM AUTO OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.