Rohkema info nägemiseks:

INTUS HOIU-LAENUÜHISTU TÜH

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1652; jälgijaid - 7. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta INTUS HOIU-LAENUÜHISTU TÜH kohta arvamuslugu!"

INTUS HOIU-LAENUÜHISTU TÜH hetkeolukord

Juba 1652 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 1,2 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Intus Hoiu-Laenuühistu on registreeritud Tallinnas 05.novembril, 2014. aastal. Intus Hoiu-Laenuühistu on füüsiliste ja juriidiliste isikute hoiundus-, arveldus-, ja laenundusalaseks teenindamiseks loodud finantseerimisasutus, mille eesmärgiks on ühistegevuse kaudu liikmetele teenuste osutamine. Intus Hoiu-Laenuühistu on arenev finantsasutus, kes soovib pakkuda oma liikmetele soodsat hoiustamis- ja laenuteenust.

Aruandeaastal toimus ühistu tegevus põhikirjajärgselt. Ühistu liikmete arv oli aasta lõpu seisuga 168. Aruandeaastal tuli juurde 11 liiget.

Osakapitali suurus seisuga 31.12.2022 on 335 240 eurot (äriregistris registreeritud osakapital). Aruandeperioodi jooksul liikmete poolt omakapitali makseid ei lisatud.

Intus Hoiu-Laenuühistul oli 2022. aastal 3 töötajat kellele maksti töötasu 37 848 eurot.

Juhatuse ja kontrollorgani liikmetele maksti tasusid 21 863 eurot. Juhatuse ja kontrollorgani liikmete osas muudatusi ei plaanita.

Makromajanduslikku arengut silmas pidades ol majandus 2022 aasta alguses tervikuna selgelt ületanud kriisieelse taseme ja

Rahandusministeeriumi koostatud majandusprognoosi kohaselt, aastaks 2022, kus prognoositud oli kõiki makromajanduse näitajad nagu sisemajanduse kogutoodang, inflatsioon, tööpuudus ja hõive, tarbimine ja investeeringud jne., võis oletada, et tavapärasest parem seis majanduses jätkub, mis avaldas mõju ka Intus Hoiu-Laenuühistu finantstulemustele.

Intus Hoiu-Laenuühistu tegeleb püsiva majandustegevusega ning finantstulemusi ei mõjuta äritegevuse hooajalisus ja majandustegevuse tsüklilisus. Samuti ei mõjuta Intus Hoiu-Laenuühistu majandustegevust valuuta-, ning börsikursid ega intressimäär ega

Intus Hoiu-Laenuühistu tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Finantsriskijuhtimise aluseks on Finantsinspektsiooni ja teiste regulatiivsete organite poolt seatud nõuded, üldiselt aktsepteeritud raamatupidamisstandardite ja hea tava jälgimine ning ettevõtte sisemised regulatsioonid ning riskipoliitikad. Riskide juhtimine üldisel tasandil sisaldab riskide määratlemist, mõõtmist ning kontrollimist.

Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) sai Hiinast esmased teated uue koroonaviiruse (COVID-19) kohta 2019 detsembris. 2020 esimeste kuude jooksul on see viirus levinud üle kogu maailma. 11.03.2020 kuulutas WHO viiruspuhangu pandeemiaks. Paljudes riikides oli välja kuulutatud eriolukord. Pandeemia on põhjustanud majandusele ja ettevõtetele ulatuslikke probleeme.

Juhtkond peab koroonaviiruse pandeemiat mittekorrigeerivaks aruandekuupäevajärgseks sündmuseks. Kuna olukord on ebakindel ja kiiresti muutuv, ei pea juhtkond praegu otstarbekaks anda pandeemia võimaliku mõju kohta kvantitatiivseid hinnanguid. Aruande koostamise ajahetkel ei ole juhtkonnal infot, mis annaks alust arvata, et koroonaviiruse mõju seab tõenäoliselt ohtu ettevõtte tegevuse jätkuvuse 12 kuu jooksul aruandekuupäevast.

Kuigi pandeemia mõju majandustegevusele on aja jooksul nõrgenenud, on 2022 alguses puhkenud sõja tõttu ilmnenud ebakindlus ja riskid.

Venemaa rünnak Ukraina vastu mõjutab Eesti majandust läbi kaubavahetuse, kuid mõjud jäävad piiratuks. Ukraina ründamisele Venemaa poolt reageerisid maailma finantsturud toormehindade tõusu ja aktsiahindade langusega. Juhtkonnal pole alust arvata, et sõja puhkemine seab ohtu ettevõtte tegutsemise järgnevate aastate jooksul.

Rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt aeglustub Eesti majanduskasv 2023 aastal 0,5 protsendile ning sel aastal saab see olema üks protsent. Inflatsioon aeglustub ministeeriumi hinnangul tuleval aastal 6,7 protsendile, tänavu jääb see 19,5 protsendile.

Suurimaks väljakutseks Eesti majandusele on energiahinnad ja kõrge hinnakasv, muu sõjaga seotud mõju majandusele on aga osutunud kardetust pehmemaks ning Eesti ettevõtted on sanktsioonide ja tarneraskustega kohanenud oodatust paremini. Rahandusministeeriumi koostatud majandusprognoos lähtub eeldusest, et sõda ei laiene, praegused sanktsioonid jäävad kehtima ning energiatarned Euroopas ei katke.

2023 aasta peamiseks eesmärgiks on olemasoleva kliendiportfelli säilitamine ja jätkuv kasv ning ühistu liikmete arvu suurendamine. Eesmärgi teostamise saavutamiseks peame tagama klientide teenindamise kõrge kvaliteedi ja viima läbi mitmeid meediakampaaniaid,

Intus Hoiu-Laenuühistu teenuste reklaamimiseks.

Finantssuhtarvud 2022 2021

Intressitulu 251 813 201 771

Tulu kasv % 25 23

Brutokasumimäär % -4,7 -19,3

Puhaskasum / kahjum 4925 711

Kasumi kasv % 593 -55

Puhasrentaablus % 1,95 0,35

INTUS HOIU-LAENUÜHISTU TÜH kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.