Rohkema info nägemiseks:

ALEXELA REPOWER OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 812; jälgijaid - 40. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ALEXELA REPOWER OÜ kohta arvamuslugu!"

ALEXELA REPOWER OÜ hetkeolukord

Juba 812 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

ALEXELA SOLAR OÜ tegevusaruanne 2023

Alexela Solar OÜ on Alexela AS-i tütarettevõtte (100 %).

Alexela Solar OÜ ärisuund on taastuvenergia projektide nõustamine, planeerimine ja rajamine. Ettevõte pakub oma teenuseid B2G Grupp OÜ ja

AVH Grupp AS-i koosseisu kuuluvatele ettevõtetele ja Alexela AS-i klientidele.

2023 majandusaastal oli aktiivses arenduses (ehitusprotsessis) üle 3 MW päikeseparke. Suurimad projektid olid Kiviõli Keemiatööstuse territooriumil asuv päikeseelektrijaam 1,93 MW ja Paldiski päikeseelektrijaam 0,9 MW. Lisaks mitmed Alexela AS-i tanklates asuvad päikeseelektrijaamad katusepaigaldistena, millest suurim, võimsusega 0,12 MW, asub Sauga Alexela tanklas.

2022. aastal algatas ettevõte mitmeid liitumisprotsesse jaotusvõrguettevõtetega, eesmärgiga rajada uued päikeseelektrijaamad, mis aga jäid 2023. aastal pausile kuna jaotusvõrguette liitumispakkumised võrguga osutusid liiga kalliks. Hoiame turuolukorral silma peal ja kui olukord muutub äriliselt soodsamaks taaselustame ootele pandud liitumisprotsessid.

Koostöös Alexela AS-ga on arenduses mitmeid energialahenduduste programme, mis optimeerivad taastuvenergia taristute tööprotsesse ja aitavad lõppkliendil seeläbi rohkem tulu teenida. Samuti aitavad need lahendused parandada päikseparkide tulemuslikkust ning müüdava elektrienergia hinda. Sama lahendust on plaanis kasutada ka Alexela Solari loodud päikseparkide puhul, et tõsta investeeringute väärtust ning lühendada tasuvusaega.

Alexela Solari majandustegevuse on hooajaline ning tugevas seoses ilmast ning spetsiifiliselt päikesepaiste hulgast jaamade juures, mistõttu toimub enamus tootmisest kevadest sügiseni ning talvel sisuliselt puudub. Alexela Solaril on plaanis kasutusele võtta salvestus-seadmed, et parandada nii müüdava elektri hinda, kui ka suurendada müüdava elektri perioodi. Täpsemad tulemused selguvad 2024 aastal, kus kõik tehtud investeeringud hakkavad toodangut andma ning panustama majandustulemustesse.

Alexela Solari tegevus on tugevalt seotud intressimääradest, kuna enamus tehtud investeeringutest on finantseeritud emaettevõtte poolt antud laenuga. Kiirelt kasvanud intressimäärad on vähendanud investeeringute väärtust, mis kajastub ka investeeringute allahindluses. Alexela Solar kaalub võimalusi intressimäära riski vähendamiseks läbi selle fikseerimise või läbi täiendava omakapitali sissemakse laenukoormuse vähendamise näol. Intressimäära riski arvestatakse tulevaste investeeringute tegemisel.

Alexela AS Alexela Solar OÜ omanikuna on võtnud vastu otsuse Alexela Solar OÜ omakapitali kooskõlla viimiseks äriseadustikus sätestatud nõuetega hiljemalt 30.06.2024 toimuval majandusaasta aruande kinnitamist otsustaval üldkoosolekul.

2024. aastal jätkab Alexela Solar OÜ oma tegevust.

Ettevõtte peamised finantssuhtarvud:

Näitaja 2023 2022

Puhasrentaablus -1 550,8% -1 880,3%

Lühiajaliste kohustiste 0,044 0,008 kattekordaja

ROA -99,15% -8,33%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Puhasrentaablus (%): puhaskasum/müügitulu*100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades): käibevara/lühiajalised kohustised

ROA (%): puhaskasum/varad*100

Jaak Urm

Juhatuse liige

ALEXELA REPOWER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.