Rohkema info nägemiseks:

DEELAKE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 906; jälgijaid - 3. Arvustusi - 3; Artikleid 1+ "Kirjuta DEELAKE OÜ kohta arvamuslugu!"

DEELAKE OÜ hetkeolukord

Juba 906 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Deelake OÜ on asutatud 2015. aastal ning tegeleb Mustamere piirkonnast pärit teravilja ja õliseemnete rahvusvahelise kaubandusega ja seda toetavate logistiliste teenuste korraldamisega. Peamisteks kaubandusartikliteks on nisu, söödamais, päevalilleseemneõli, päevalillejahu, oder, mais, soja, oad jms. Deelake

OÜ tegevus hõlmab erinevaid regioone: Eestist ja Ukrainast Vahemeremaade, Lähis- ja Kaug-Ida riikideni.

Tavapärane teravilja müügihooaeg Musta mere piirkonnas algab 1. juulil, pärast esimest saaki, ja kestab järgmise aastani. Kõrgeim hooaeg langeb suve teise poolde ja sügisesse, sõltuvalt saagikoristuse ajastusest.

Deelake OÜ tegeleb Ukrainast pärit teravilja rahvusvahelise kaubandusega ja seega on ettevõte tugevalt mõjutatud

Ukraina majanduskeskkonnast. Viimastel aastatel on Ukraina poliitiline ja majanduslik olukord olnud ebastabiilne.

Selle tulemusena on Ukraina majandustegevus avatud teatud riskidele, mis ei ole üldjuhul omane teistele turgudele.

Ukraina on kehtestanud ranged piirangud välisvaluutatehingutele, kuid need ei mõjuta oluliselt Deelake OÜ äritegevust.

Ettevõtte ärikeskkonda 2022. aastal mõjutas kõige enam sõda Ukrainas. Alates Venemaa sissetungist Ukrainasse 2022. aasta veebruaris on Ukraina teraviljaekspordis tekkinud tõsised häired. Venemaa sõjalaevad blokeerisid

Mustal merel Ukraina sadamaid rohkem kui neli kuud. Ukraina, Venemaa, ÜRO ja Türgi osalusel käivitatud Musta mere teravilja algatus tõi kaasa ekspordi taastamise kolmest Musta mere sadamast. 17. juulil 2023 lahkus Venemaa

Musta mere teraviljaalgatusest ja ründas järgmistel nädalatel teravilja infrastruktuuri suuremates sadamates, sealhulgas Odessas ja Tšornomorskis, et katkestada Ukraina juurdepääs maailmaturgudele. Augustis 2023 avas

Ukraina uued ajutised marsruudid tsiviillaevade liikumiseks Odessa oblasti sadamatest. Kuigi need olid Ukraina sõjaväe kaitse all, suhtusid laevaomanikud esialgu uue marsruudi kasutamise suhtes ettevaatlikult, sest Venemaa ähvardas vaadelda kõiki Ukrainasse sõitvaid laevu potentsiaalsete sihtmärkidena. Odessa piirkonna sadamatesse suunduvate laevade arv aga kasvas, mida toetas jätkuvalt suur rahvusvaheliste klientide nõudlus. Esimese kolme kuu jooksul kasutas uut merekoridori 100 laeva ja 2023. aasta detsembri seisuga oli Musta mere sadamatest sõitnud üle 300 kaubalaeva, mis eksportisid 10 miljonit tonni kaupa 24 maailma riiki.

Arvestades aruandekuupäeva järgsete sündmuste mõjusid, prognoosib Deelake OÜ juhtkond käesoleva tegevusaruande koostamise hetkel 2023. aastaks rekordilist müügitulu.

Juhtkonna hinnangul rakendab ettevõte praegu äritegevuse jätkusuutlikkuse tagamiseks kohaseid meetmeid, kuid heitlik ärikeskkond võib ettevõtte majandustulemusi ja finantsseisundit negatiivselt mõjutada viisil, mida pole võimalik praegu kindlaks määrata. Käesolev majandusaasta aruanne peegeldab juhtkonna praegust hinnangut sellele, kuidas ettevõtte majanduskeskkond mõjutab äritegevust ja finantsseisundit. Tulevane ärikeskkond võib juhtkonna hinnangust siiski erinevaks kujuneda.

Ettevõtte müügitulu aruandeperioodil oli 27 461 tuhat eurot, 2021. aastaga võrreldes 7% väiksem (2021. aastal oli ettevõtte müügitulu 29 428 tuhat eurot). Koguseliselt vähenes müük 142 991 tonnilt 88 648 tonnini (-38%).

Kaupade keskmine müügihind on kasvanud, sest Venemaa sissetung Ukrainasse on põhjustanud maailmaturgudel toiduainehindade märkimisväärse tõusu. Samuti on muutunud müüdud toodangu sortiment: kui 2021. aastal olid peamised müügiartiklid nisu ja söödamais, siis 2022. aastal on söödamais, päevalilleseemneõli ja päevalillejahu.

Oma põhitegevuse – kaubandustegevuse – kõrval hoiab ettevõte silma peal finantsvaradesse investeerimistegevuse laiendamise võimalustel. Selline investeerimistegevus hõlmab kapitali paigutamist kasvu ja jooksva tulu saamise eesmärgil. 2022. aastal hõlmasid sellised investeeringud peamiselt investeeringuid võlakirjadesse. 2022. aasta investeerimistegevuse tulemit mõjutas negatiivselt finantsinvesteeringute õiglase väärtuse ümberhindlus.

Võlakirjainvestorite jaoks lõppes aasta ajalooliselt suure kahjumiga. Peamine põhjus oli globaalse inflatsiooni kiirenemine viimaste kümnendite tippu, mille pidurdamiseks asusid keskpangad rahapoliitikat jõuliselt karmistama. Erakordselt järsk intressimäärade tõus tõi kaasa ulatusliku võlakirjade hinnalanguse.

Ettevõtte tegevusel ei ole märkimisväärset keskkonna- või sotsiaalset mõju. Ettevõte ei viinud läbi ühtegi olulist uurimis- või arendusprojekte ega teinud 2022. aastal suuri investeeringuid ning ei kavatse neid ka järgnevatel aastatel teha.

Deelake OÜ on avatud valuutariskile, kuna tal on märkimisväärsed finantsvarad ja -kohustused, mis on nomineeritud välisvaluutas. Ettevõtte arvestusvaluuta on USA dollar, mis on valuuta, milles ettevõte peamiselt raha teenib ja kulutab. Juhtkond hindas aruandeperioodi jooksul pidevalt valuutariski ja ei pidanud vajalikuks võtta

DEELAKE OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.