Rohkema info nägemiseks:

SRC GROWING CAPITAL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 560; jälgijaid - 0. Arvustusi - 3; Artikleid 1+ "Kirjuta SRC GROWING CAPITAL kohta arvamuslugu!"

SRC GROWING CAPITAL OÜ hetkeolukord

Juba 560 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

SRC Growing Capital OÜ on valdusettevõte, kus kontserni kuuluvad ettevõtted tegutsevad laevade ja muude suurte ujuvaluste remondi ja ümberehituse tööstusharus, keskendudes projekteerimisele ning peaprojektijuhtimisele metalli-, toru-, elektri- ja sisetööde valdkondades.

Kontserni ettevõtted on mitmete tööstusharus laialdaselt tunnustatud innovatiivsete tehnoloogiate, nagu SPS ja GRE, volitatud esindajad.

Kontserni ettevõtted on registreeritud ja tegutsevad Eestis, Itaalias, Norras, Hollandis, Poolas ja Soomes.

Kontserni valmidusastme meetodiga korrigeeritud müügikäive kahanes võrreldes 2021. aastaga 4,8% (14,13 miljonilt eurolt 13,46 miljonile eurole). Müügikäive oli aruandeaastal allpool kontserni pikaajalist kasvueesmärki ning allpool kasumiläve. Siiski, ajaloolises vaates oli müügikäive hea ja kuna oleme investeerinud olulisi ressursse globaalse müügivõrgustiku loomisesse, oleme 2023. aastal juba näinud selle töö vilju. Meie hinnangul saab kontserni müügikäive 2023. aastal olema pea poole suurem kui 2022. aastal.

Kontsern jätkab kasvustrateegiaga ning kesk-pikk perspektiiv toetab jätkuvalt kontserni käibe kasvu. Laevade ehituse ja remondi valdkonnad on käesoleval ajal jätkuvalt pikaajalises tõusutrendis, kusjuures oluline kasvumootor on rohepöörde läbiviimine laevanduses. Kontsern arendab ja pakub klientidele erinevaid innovaatilisi tehnilisi lahendusi, mis aitab neil saavutada rohepöörde eesmärke.

Kontserni müügimahu pikaajaline kasv on eelkõige seotud kontserni võimekuse arenguga ja klientide rahuloluga kontserni pakutavate teenustega. Ühe näitena 2023. aasta teises pooles tutvustatud uus toode „Methanol Superstorage“ on saanud turult väga positiivse vastuvõtu ja ettevõte näeb selle turundamisel lähiaastatel suurt potentsiaali.

Tegutseme rahvusvahelistel turgudel, kus meie turuosa on väga väike ja seetõttu on kasvamiseks jätkuvalt suured võimalused.

Aruandeaastal teenis kontsern puhaskahjumit -2,85 miljonit eurot. Olulist mõju lõpptulemusele omas lisaks madalale käibele ja COVID-19 mõjule ka mõnest ebaõnnestunud suurprojektist teenitud kahjum. Kuna 2023. aastal on kontserni käive oluliselt kõrgem, siis ka kontserni netotulemus on oluliselt parem kui 2022. aastal.

Kontserni ettevõtete äritegevus ei ole hooajaline, projekte viiakse läbi aastaringselt. Majandustsüklid võivad mõjutada kontserni tööd.

Juhindume oma tegevuses ISO 14001 Keskkonnajuhtimise standardist, järgides seadusandlusest ja ametlikest määrustest tulenevaid nõudeid.

Kontsern on koostanud oma keskkonnaalaste tegevuste juhtimiseks ja koordineerimiseks kontserni Keskkonnakava ja seadnud eesmärgid, mille täitmist pidevalt jälgitakse. Samuti oleme kontsernis teostanud keskkonna-, töötervishoiu ja tööohutuse poliitika vastavushindamist ja leidnud selle vastavuses, mida kinnitab ka kontserni ettevõttele väljastatud ISO 14001 vastavustunnistus.

Kontserni tegevusega ei kaasne märkimisväärset sotsiaalset mõju. Kontsern kasutab kohaseid finantsriskide maandamise poliitikaid ja instrumente. Näiteks likviidsusriski maandamiseks on krediidiasutusega kokkulepitud arvelduskrediit, krediidiriski maandamiseks kontrollitakse uute klientide tausta ja tehakse klientidega kokkuleppeid, et nad tasuksid projektide eest nii, et projektide kumulatiivne rahavoog projektide eluea kestel oleks positiivne, valuutariski maandamiseks tehakse klientidega lepingud võimalusel eurodes või kasutatakse tuletisinstrumente kursside fikseerimiseks.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ei ole ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske. Kontsernil ei olnud nimetatud perioodidel olulisi välisvaluutas kokkulepitud tehinguid, intressimäärad püsisid stabiilsed ja kontsern ei kauple börsil noteeritud väärtpaberitega ega soeta neid investeerimise eesmärgil.

Tulenevalt puhaskahjumist summas -2,75 miljonit eurot on aruandeaasta lõpu seisuga kontserni konsolideeritud omakapital negatiivne -2,22 miljonit eurot. Kontserni juhtkond tegeleb kõigi võimalustega kontserni omakapitali vastavusse viimiseks seaduse nõuetega. Need asjaolud annavad märku olulise ebakindluse esinemisest, mis võib tekitada märkimisväärset kahtlust kontserni suutlikkuses jätkata jätkuvalt tegutsevana, mille tõttu ei pruugi kontsern olla võimeline normaalse äritegevuse käigus realiseerima oma varasid ja täitma kohustusi. Tegu on juhtkonna hinnangul ajutise olukorraga. Kontsernil on head suhted oma klientide, tarnijate ja finantseerivate krediidiasutustega, mis tagab äritegevuseks vajaliku käibekapitali olemasolu ja äritegevuse jätkuvuse. Lühiajalistest kohustustest moodustab 825 000 eurot seotud osapoolelt saadud lühiajalised laenud, mille tagastamist on nimetatud seotud osapooled vajadusel nõus ajatama. 2023. a. majandusaastal jätkub projektide elluviimine ning on saadud olulises mahus uusi tellimusi. Negatiivne omakapital taastatakse järgnevate perioodide kasumite arvelt ja omanikud on vajadusel valmis kaasama täiendavat välist omakapitali. Samuti käivad läbirääkimised pankadega.

Juhtkonna hinnangul kontsern vaatamata olulise ebakindluse esinemisele jätkuvalt tegutsev.

Peamised suhtarvud 2022 2021

Puhaskasum / Müügitulu Puhasrentaablus (%) -18% -3%

Käibevara / lühiajalised

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,60 0,95 kohustused

Puhaskasum / Varad ROA (%) -53% -11,67%

Puhaskasum / Omakapital ROE (%) 124% -88,76%

SRC Growing Capital OÜ juhatus

SRC GROWING CAPITAL OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.