Rohkema info nägemiseks:

BARONG KV OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 504; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta BARONG KV OÜ kohta arvamuslugu!"

BARONG KV OÜ hetkeolukord

Juba 504 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Aruandeaastal ettevõte jätkas kinnisvaraalase- ja investeerimistegevusega. Ärisuunad jaotuvad järgnevalt: 1. Kinnisvara vahendus/müügi- ja konsultatsiooniteenuste pakkumine.

Keskendume eelkõige Tartu kinnisvarale ja selle arendusele.

2. Ettevõttele kuuluva kinnisvara väljaüürimine.

Ettevõtte ostis aruandeaastal kuus uut korterit ja ühe äripinna Tartus, seega aasta lõpuks oli omandis üksteist eluruumi ja üks äripind, mis olid välja üüritud või sisustamisel. Täituvus oli üle 90%. Lisaks sõlmiti kokkulepped veel kolme korteri ostuks aastal 2023. Tootlikkus on languses, kuna uute ostetud eluruumide hinnad on oluliselt kallimad ja üürihindu ei ole võimalik samas tempos tõsta. Ettevõte kajastab bilansis kortereid soetushinnas, mitte võimalikus müügihinnas (turuväärtuses). Strateegia on investeerida uutesse varadesse pikaajalidselt - ühtegi objekti aruandeaastal müüdud ei ole.

3. Investeeringud aktsiaturgudel.

Osa vabadest vahenditest on investeeritud erinevatesse aktsiatesse Euroopa ja USA börsidel.

4. Investeeringud Eesti ettevõtetesse valdusfirmana.

Osalused aruandeaasta lõpu seisuga:

Räni KV OÜ – 26,6%

Pro Grupp Invest OÜ – 60% (edaspidi PGI)

Kaavaere Agro OÜ – 24%

Kärsamaja OÜ – 33,36%

Aruandeaastal soetati 33,36% osalus Kärsamaja OÜ.-s. Ühing tegeleb loomakasvatusega ja arendab päikeseenergia tootmist Jõgevamaal. PGI tütarettevõtete investeeringute realiseerimiseks tehti rahaline sissemakse summas 498000 osakapitali suurendamiseks.

Kinnisvaravasektor mis on tõusnud üle 10 aasta pöördus aruandeaasta keskel järsku langusesse. Selle põhjusteks on järsk krediidi kallinemine(euribor tõus) ja Venemaa-Ukraina sõjast tingitud põhjused. Ehitus ja kinnisvarasektor oli toibumas covid pandeemia mõjudest ja kohe järgnes sõja näol uus vapustus. Järsult tõusid energia ja paljude ehitusmaterjalide hinnad, mis tõstis olulisel määral ehitushindasid.

Märksõnadeks on: metallid ja nendest valmistatud materjalid, naftapõhised tooted, ehituspuit ja muud puittooted(parkett), samuti betoon jne.

Vähenenud on välistööjõu pakkumine ja saadavus ning hinnad on tõusnud uutele tasemetele. Nõudlust kinnisvara järele on lisaks hinnatõusule pärssinud järsk intressimäärade tõus – euribor on tõusnud aruandeaastal -0,5lt kuni 2,7ni, so. 3,2% mis on oluliselt suurem kui viimaste aastate keskmine kodulaenude marginaal ja seega kogu intressimakse. Eelnevast tulenevalt on nõudlus oluliselt kukkunud ja järgmisesse aastasse jääb paljude objektide lõpetamine. Uued ehitus- ja arendusmahud elamukinnisvarasse langevad märkimisväärselt. Intressimäärade tõus mõjutab olulisel määral majapidamiste ja ettevõtete kulusid. Tekkinud ebakindlus pärsib või lülkkab edasi uusi investeeringuid. Positiivse poole pealt näeme krediidiasutuste aktiivset laenupakkumise jätkumist ja soov leida lahendusi. Pakutakse lühemaks perioodiks(2-3 aastat) fikseeritud laenuintresse mis seejärel muutuvad nö. ujuvateks.

Põllumajandussektoris oli 2022 võrdlemisi edukas aasta. Keeruliseks muutis majandamise ülikiiresti muutuvad sisendite hinnad mis kohati vaat et kolmekordistusid. Siinkohal pean silmas mineraalväetiseid millede hind tulenevalt energiahindade drastilisest tõusust ja sanktsioonidest

Venemaa/Valgevene tootjatele kolmekordistus. Samuti tõusis elektri börsihind kordades ja oli suur prognoosimatu lisakulu. Suuremat kulu aitas kompenseerida tõusnud toodangu müügihind ja 2021 etteostetud toormed.

Konsolideerimisgrupi moodustab Barong KV OÜ(edaspidi BRG) koos PGI.-ga kus on 60% osalus. PGI teised osanikud on Blumen Invest OÜ osalusega 25% ja Raial Invest OÜ osalusega 15%.

PGI igapäevast majandustegevust korraldab kolmeliikmeline juhatus ja juhataja. BRG osaleb tütarettevõtte juhtimises osanike koosoleku tasandil. PGI omab tootmisüksust ja ladu Jõgevamaal Kantkülas ning põhitegevusala on põllumajandusloomade söötade tootmine, samuti tegeletakse toodangu transpordiga kliendi tarbimiskohta. 2022 aastal PGI soetas täisautomaatse väikepaki liini, mille abil sisenetakse hobi ja väiksemate loomapidajate sööda turule. Samuti tehti investeering valmissööda ja söödakomponentide laotingimuste parandamiseks ning soetati kaks vedukit koos spetsiaalsete järelhaagistega sööda transportimiseks. Eelpoolkirjeldatud ja tütarettevõtete investeeringud teostati Coop panga

BARONG KV OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.