Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU VÄNDRA MARTINI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 274; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU VÄNDRA MARTINI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 274 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Vändra Martini Kogudus on registreeritud Siseministeeriumis Usuasjade talituses alates 20. mai 1993.a. Reg nr. 56800053 Usuorganisatsioonina. 25. augustist 2004. a. on EELK Vändra Martini koguduse kohta avatud mittetulundusühingute registrikaart, millele on tehtud vajalikud kanded. Registrikood 80209783, mittetulundusühing, alaliigiks kogudus.

Vändra koguduse esmamainimise aeg on 16 sajand. EELK Vändra Martini nüüdne kiriku hoone on ehitatud 1787 a.

asukoht Vändra alev, Pikk 32

Kogudusele kuuluvad maad on välja renditud. Rentnikega on lepingud sõlmitud ja kogudus saab renti. Maamaksu tasuti 2022 aastal 176.00 eurot. Kogudusel on sissetulekud maarendist 3422.40 Eurot ja koguduse maja üürist, maja üür kajastub 2022 aasta aruandes ja see on 1461.30 Eurot, teisi kindlaid sissetulekuid ei ole. Kogudus saab enamuse oma rahalistest vahenditest liikmeannetustena, eraisikute, ettevõtete vabatahtlikest annetustest ( viimastel aastal pole asutused toetanud). Kohalik Põhja - Pärnumaa vald toetab tegevuskulusid, eraldatav summa on igal aastal erinev, kogudus on vallale väga tänulik. Tänu toetusele saame teenida Vändra Hooldekodu ja

Hooldushaigla elanikke.

01.09.2007. a. on Vändra koguduse hooldajaõpetajaks Ants Kivilo, kes osaleb juhatuse töös. 07.05.2013 a. on Ants

Kivilo kinnitatud ja seatud EELK Vändra Martini koguduse õpetajaks.

Jumalateenistused toimuvad igal pühapäeval ja kirikupühadel. Alates 2011 a. jätkuvad Jumalateenistused Vändra

Hooldekodus ja Hooldushaiglas. Toimuvad kõik kiriklikud talitlused.

Kiriku juures tegutseb Vändra Koguduste Ühendkoor, mida juhendab Iren Värva. Esinetakse Jumalateenistustel ja ka väljaspool oma kogudust. Koorijuht Iren Värva tegutseb vabatahtlikkuse alusel.

Organistina töötab vabatahtlikuna Merle Maanus.

Igal aastal toimub leerikursus vastavalt vajadusele.

2022 a. tegutses jätkuvalt Piibliring, mida juhendavad Elve Saarmaa ja Ene Vassel, ringil täitus 12. tegevusaasta.

2023 aastal tegevus jätkub vastavalt võimalustele.

2022 aastal osaleti jätkuvalt Teeliste kiriku projektis, kirik oli avatud laupäeval - pühapäeval, mai viimasest nädalavahetusest kuni septembri esimese nädalavahetuseni. 2023 aastal jätkab kirik osalemist Teeliste Kiriku projektis.

Kulutusi on tehtud tagasihoidlikult ja läbikaalutletult nii palju, et see tagaks põhikirjalise tegevuse ja hädavajalikud remonditööd.

Tellitud ja tasutud on kiriku elektritööde remondi projekt. Elektritööd teostatud 2022 aastal. 2022 aasta restaureeritud altari maal. 2020 aastal restaureeritud kiriku peauks. 2021 aastal Läänepoolse peasissepääsu poolsed aknad valmis, paigaldati sügisel. Paigaldatud uus piksekaitse, remonditud torn. Kirikul uus vaip, mille saime annetusena Valley OÜ poolt. Koguduse maja antud üürile.

Koguduse liikmeid 139 inimest, nendest 61 on teinud liikmeannetuse ja ligi 1000, kes on ristimise läbi koguduse liikmed.

Koguduse tööd juhib 3 liikmeline juhatus ja 7 liikmeline nõukogu. Juhatuse liikmed töötavad vabatahtlikena, töötasu ei saa.

Alates 2017 aastast on valitud revident.

Põhja - Pärnumaa vald on suur. Valla keskus asub Vändras. Vändra on ühtlasi ka kihelkonnakeskus ja see eeldab, et kohapeal peab olema ja tegutsema õpetaja. Küsimus on kuidas tagada õpetja ja teiste töötegijate tasustamine?

Sissetulekud on suhteliselt väikesed, liikmeannetajate arv on langenud, põhjuseks Covid 19 , samuti

Jumalateenistuste ülekanded erinevates meedia väljaannetes. 2023 aastal jätkame oma tööd vastavalt vajadusele ja nii palju kui see on võimalik.

Vändra Martini kogudus on väga tänulik kõigile annetajatele ja nendele inimestele, kes on külastadanud kirikut ja osalenud Jumalateenistustel. Oleme tänulikud vabatahtliku töö tegijatele, kes ei oota mingit tasu ja tihti ei jõua ka tunnustus nendeni.

Juhatuse ja nõukogu hinnangul on praegusel raskel ajal väga vajalik, et EELK Vändra Martini kogudus jätkuvalt tegutseks ja toetaks piirkonna inimesi, samas oleks vaja ka kogudusele rohkem elanike ja asutuste poolset toetust.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU VÄNDRA MARTINI KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.