Rohkema info nägemiseks:

TALLINN, PUNANE TN 14A KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 615; jälgijaid - 12. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TALLINN, PUNANE TN kohta arvamuslugu!"

TALLINN, PUNANE TN 14A KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 615 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

KÜ Punane 14 A majandusaasta 2023 ei olnud edukas kuid tulem oli siiski positiivne.

Korteriühistu kõik pinnad on äripinnad kus tegutsevad erinevad firmad.

Liikmeid kokku on ühistul 33, neist 5 füüsilist isikut ja 28 juriidilist isikut.

Tulud moodustasid remondifondi ja hooldustasude maksed ning tasud parkimise eest maja esisel platsil ja tulu kasiino reklaamilt.

Tulud parkimise eest olid 4551 eurot. Tulud reklaamilt 3418 eurot.

Majandus ja hooldustasud moodustasid 3924 eurot. Haldustasud 417 eurot.

31.12 2023 seisuga on remondifondi suurus 34 701 eurot.

KÜ teostas remonditöid maja oluliseks parendamiseks 22 015 euro ulatuses.

Ühistu majandamiskulud moodustasid 214 393 eurot. Selle summa ulatuses maksid ühistu liikmed tagasi erinevaid kulusid.

2022 aasta aprillist hakkas KÜ väljastama ise kommunaalkulude ja muude kulude arveid . Ennem tegi seda maja haldaja ja üks ühistu juriidiline liige. Sellest ajast alates muutusid kulud ühistu liikmetele tunduvalt odavamaks.

2022 aastast liituti gaasiteenuste pakkujaga Alexela AS ja Eesti Gaas AS, korraldati enda valve koostöös G4S AS -ga, mindi üle otselepingutega porivaipade vahetusega ja prügiveoga. Samuti korraldati enda elektri, vee ja gaasinäitude võtmine kogu hoones. Korraldati ka uksekiipide ja parkimiskaartide osas kõik vajaminev.

2023 korraldati ka lumekoristus ja alates eelmise aasta lõpust täiendati ka valvesüsteemi lisa kaameratega mis on äärmiselt vajalikud maja turvalisuse tagamiseks.

Samuti töötab enda koristaja kes töötab töölepingu alusel ja tema tasu koos maksudega arvestatakse samuti liikmetele juurde. Kulud töötasule olid 13367 eurot.

Tehti olulisi muutusi majanduse kulude osas kuna majas puudusid elementaarsed asjad sanitaarruumide hoolduseks.

Korraldati suures osas liftide ja uste hooldused ning selleks vajaminevate tarvikute ostmine. Viidi läbi ka korralised auditid elektrile ja kanalisatsioonile ning liftidele, et tagada kõikide liikmete ja nende klientide turvalisus..

Kuna 2023 aastal tehtud tööd olid väga mahukad, siis polnud majandustulemus kõiki osapooli rahuldav.

Aastal 2024 plaanitakse veelgi maja parendusi. Majanduskavaga 2024 on plaanis tõsta nii remondifondi kui ka majanduse kulude fondi kuna antud summad ei suuda katta ära täiendavaid kulutusi maja majanduskuludeks ja parendusteks.

2024 aastal toimub hoone täielik üleminek KÜ Punane 14 A valdusse. See oli plaanitud juba aastasse 2023, aga paraku see ei õnnestunud.

Enda elektriliitumise leping millest esimene osamakse on juba klientide poolt tasutud. Jäänud on veel kolm osa.

Enda elektriliitumine saadakse 2024 majandusaasta jooksul.

Koostatud on 2024 aasta majanduskava mida on tutvustatud liikmetele ja antud võimalus kõikidel teha ettepanekuid.

Suuremat tähelepanu tuleb pöörata liikmete osavõtule ühistu liikmete koosolekutest.

Plaanis on tõsta ühistu osakapitali aastal 2024 ja viia sisse võlgnikele intressiarvestus. Üldiselt on liikmete maksekohustused väga head ja pärast meeldetuletust tasutakse võlg.

Plaanis oli tõsta omakapitali juba 2023 aastal kuid majanduslikult ebastabiilsest olukorrst tingituna jäeti see aastasse 2024.

Samuti võlgnike intressiarvestus.

Tallinnas 30.06. 2024

TALLINN, PUNANE TN 14A KORTERIÜHISTU kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.