Rohkema info nägemiseks:

EESTI TULETORNI MUUSEUM MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 96; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI TULETORNI MUUSEUM kohta arvamuslugu!"

EESTI TULETORNI MUUSEUM MTÜ hetkeolukord

Juba 96 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

SISSEJUHATUS

Eesti Tuletorni muuseumi idee ja teostamise vajadus on saanud alguse Eesti Tuletorni Seltsi liikmete huvist tuletornide ajaloo vastu ning soovist hoida ja säilitada tuletornide ajalooga seotud materjale ning pöörata tähelepanu tuletornide unikaalsusele ning soovist luua emotisonaalset kogemust pakkuv muuseum haridusasutustele, turistidele ja tuletornihuvilistele.

Eestis on Veeteede Ameti andmete kohaselt on Eestis 01.aprilli 2014 aasta seisuga 41 tuletorni ja 225 tulepaaki. Eesti tuletornid on oma arhitektuurse mitmekesisuse poolest märkimisväärne peatükk maailma tuletornide üldpildis. Siinsele kandile iseloomulikult ei võistle nad suurusega, küll vanale mereriigile kohaselt vanuse ja mitmekesise materjalikasutuse poolest ja seda on ka maailmas märgatud.

International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities (IALA) on koostanud nimekirja 100 silmapaistvama tuletorni- arhitektuurimälestise kohta ning Eesti tuletornidest kuulub nimekirja tervelt 6 tuletorni – Kõpu, Suurupi alumine, Keri, Pakri, Tahkuna ja Ruhnu.

Eesti tuletornid ja tuletornide majandamisega seonduv, kui merekultuuripärandi kandja, väärib säilitamist. Eesti tuletornid on ainulaadsed mere – ja arhitektuurikultuuri kandjad koos töötava ajaloolise ja kaasajastatud navigatsioonisüsteemiga. Eesti Tuletorni Muusem panustab selle nime, et hoida, koguda, ja kajastada tuletnornidega seonduvat kaasaegsel kultuurielamust pakkuval moel.

Eesti Tuletorni Muuseumi arengukava koostamisel on lähtutud dokumendist ,,21.sajandi Eesti muuseumid. Arengu põhisuunad 2006-2015,,i

MTÜ Eesti Tuletorni Muuseum tutvustus ja tegutsemispõhimõtted

MTÜ Eesti Tuletorni Muuseum on asutatud Tallinnas 08.juuli.2014

Asutajaliikmed: Ego Riener ja Anne Pärgma

MTÜ Eesti Tuletorni Muuseumi missioon.

Eesti Tuletorni Muuseumi missioon on koguda, hoida ja säilitada Eesti tuletornide kultuuripärandit.

Tuletornid ja tuletornide elukeskkonnga seotud väärtuste ajalise pidevuse hoidmine ja tulevikukeskkonnaga sobitumine.

MTÜ Eesti Tuletorni Muuseumi visioon

Eesti Tuletorni Muuseumi visoon on pakkuda emotsionaalselt harivat kultuurikeskkonda turistidele, õpilastele ja tuletornihuvilistele.

Tuletornilinnak on atraktiivne kultuuriasutus, mis lisaks ajaloolistele väljapanekute eksponeerimisele, pakub meelelahustuslikku ajaveetmist ning tekitab huvi Eestis paiknevate tuletornide külastamiseks.

Muuseum kogub ja säilitab eelkõige Eesti tuletornidega seonduvat olles samaaegselt kaasaegne kultuuriturismiasutus.

MTÜ tegutsemise eesmärk ja tegutsemispõhimõte.

MTÜ Eesti Tuletorni Muuseumi eesmärk on koguda, hoida ja kajastada tuletornide, navigatsioonisüsteemide ja tuletornidega seonduvat ajalugu, edendada tuletorniturismi ning toetada

Eesti tuletornide säilimist. Tuletornide, kui mere – ja arhitektuurikultuuri kandjatele, tähelepanu juhtimine ning huvilistele kultuurielamuste pakkumine.

Kultuuripärandi osana on Eesti ainulaadsete tuletornide olemasolu on meie merekultuuri rikkus, mida tuleb parimal võimalikul moel säilitada tulevaste põlvedega jagamiseks ning juba tänapäeval teha tuletornikultuuriga kultuuriga tutvumine atraktiivseks ja harivaks meelelahutuseks.

Eesti Tuletorni Muuseumi tegevusplaanides lisaks eeltoodule on - Muuseumikogu kvaliteedi tõstmine sh muuseumikogude teaduslik kirjeldamine.

- Koostöö Eesti ja välismaa avatud tuletornidega ning tuletornimuuseumitega, eksponaatide, näituste jm vahetamine, kajastamine.

- Loob ja arendab sidemeid ning korraldab infovahetust tuletornivaldkonnaga seonduvate asutuste, organisatsioonide ja üksikisikute vahel nii Eestis kui välismaa. Sealhulgas osaleb valdkonnaga seonduvates kohalike ja rahvusvaheliste organisatsioonide poolt korraldatavate kongresside, konverentside, seminaride jm nõupidamiste töös.

- Tuletorniturismi toetamine koostöös asutuste, organisatsioonide ja üksikisikutega nii Eestis kui välismaal. Projektide algatamine ja läbiviimine.

- Muuseumis kajastatava info kättesaadavuse parandamine läbi virtuaalnäituste koostamise ja tsentraalse museaalide infosüsteemi rajamine.

- Muuseumitöötajate ja asjahuviliste tuletornialase ajaloolise kompetentsi tõstmine (koolitused,

EESTI TULETORNI MUUSEUM MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.