Rohkema info nägemiseks:

KUNSTIAKADEEMIA KUREERIMISÜLIÕPILASTE MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 147; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KUNSTIAKADEEMIA KUREERIMISÜLIÕPILASTE MTÜ kohta arvamuslugu!"

KUNSTIAKADEEMIA KUREERIMISÜLIÕPILASTE MTÜ hetkeolukord

Juba 147 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Kunstiakadeemia Kureerimisüliõpilaste MTÜ arendas 2023. aastal aktiivset näitusetegevust. EKA Kuraatoriõpe raames toimus nii nagu ikka 2 suuremat projekti. Kuraatoriõppe seminar I päädis kevadsemestri lõpul rohkete näitusepropjektidega koostöös kaasaegse kunsti magistriantidega nii Tallinnas kui ka kaugemalgi ning Kuraatoriõppe seminar II aasta teises pooles kollektiivse kuraatoriprojektiga, mis võttis lõpuks ajakirja vormi. Lisaks organiseeris Anita Kodanik koos Brigit Aropiga MTÜ egiidi iseseisva tööna näituseprojekti. Lisan siia ürituste pressitekstid

Kuraatoriõppe seminar I:

EKA kaasaegse kunsti ja kuraatorõppe ühise aine eesmärk on õppida tõlgendama ja kriitiliselt hindama kuraatoritööd, julgustada tudengite teaduskondade vahelist koostööd ning sellest sündivaid mitmekülgseid kaaseaegse kunsti esitluse formaate.

Tänavused kunsti ja kuraatorõppe magistrantide koostöös valminud projektid leiavad aset valgest kuubist kioski ja villani ning ammutavad materjali nii argistest keskkondadest, asistest asjadest kui somnambuulsetest kujutelmadest.

Koostööprojektide esitamine algab sel reedel 26. mail grupinäitusega “Kunagi kasvasid kirsid mu aias” Uus Rada galeriis. Pühapäeval, 28. mail avatakse Karepal, Villa Dombrovkas näitus “Loomingulised reaalsused”. Alates 2. juunist saab Kopli trammi lõpp-peatuses näha näitust “Kaunis nänn, võluv kola ja kõik ülejäänud asjad”.

Juhendajad Margit Säde ja Anders Härm

KUNAGI KASVASID KIRSID MU AIAS

Reedel, 26. mail kell 19.00 avatakse Uus Rada galeriis grupinäitus “Kunagi kasvasid kirsid mu aias”.

Kogu näitus on saanud alguse küsimustest kodu, elumajade, perekondliku päritolu kohta ja avaliku linnaruumiga seonduvatest teemadest.

Eksponeeritud teosed on fragmendid suuremalt teekonnalt täis otsinguid oma esivanemate, päritolu, iseenda ja end ümbritseva linnaruumi kohta. Kunstnikud suhestuvad end ümbritseva keskkonnaga ning astuvad sellega dialoogi.

Elupaik ja kodune keskkond meie ümber ei pruugi alati mõjuda sentimentaalselt, tekitada segadust või üldse mingeid küsimusi. Näitusel osalevad kunstnikud aga rõhutavad vastupidiselt, kuidas üks linnalooduse ala, ajutine üürikorter või esivanemate sünnipaik ei ole ega saagi olema neutraalne. Sinna on sisse põimitud muresid ja kurbust, aga ka helgemaid mälestusi.

Osalevad kunstnikud: Gerda Hansen, Iryna Tanasiichuk, Siew Ching Ang, Mirjam Varik, Sarah Noonan

Kuraator: Ketlin Käpp

LOOMINGULISED REAALSUSED

Pühapäeval, 28. mail kell 15.00 avatakse Karepal Villa Dombrovkas grupinäitus “Loomingulised reaalsused”.

Üheksa EKA kaasaegse kunsti magistranti on loonud oma loomingulised reaalsused – unenäomaastikud, nägemused, fantaasiad, altarid, pelgupaigad, meenutused, unistused, unenägude kordused. Tihti on need mentaalsed kujutised, vähemalt nende loojatele, reaalsemad reaalsusest. Näitus laseb meid ligi mõnedele omamaailmadele ja annab võimaluse jälgida, kuhu kunstnik asetab enda ja kuhu vaataja. Esindatud on foto, maalikunst, joonistused, installatsiooni- ja videoteosed.

Osalevad kunstnikud: Mia Felin, Gerda Hansen, Mohammadmojtaba Habibidavijani, Anna-Liisa Kree, Syed Sachal Rizvi, Eri Rääsk, Mari

Steinberg, Lara Žagar ja Mirjam Varik

Villa Dombrovka, Karepa, 45401 Lääne-Viru maakond

Näitus jääb avatuks 28. augustini.

KAUNIS NÄNN, VÕLUV KOLA JA KÕIK ÜLEJÄÄNUD ASJAD

Reedel, 2. juunil kell 18 avatakse Kopli trammiliini lõpp-peatuses grupinäitus “Kaunis nänn, võluv kola ja kõik ülejäänud asjad”.

KUNSTIAKADEEMIA KUREERIMISÜLIÕPILASTE MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.